Lisa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2019

28.11.2019
Lisa sai kodin Tampereelta.

2.11.2019
Lisalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

Viipurin Koirat testasi myös Lisan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Lisa on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

8.10.2018
Kaunis ja ihastuttava Lisa päätyi tarhalle syksyn alussa. Ihmisrakas ja reipas Lisa olisi jo pian valmis oman kodin valloitukseen - mistähän sellainen löytyisi?

Tarhanpitäjä Irinan ystävä löysi Lisan alkusyksyllä ulkoa. Kukaan ei ole kaivannut Lisaa ja vaikka sen kuvat ovat kiertäneet venäläisessä sosiaalisessa mediassa, ei omistajaa ole löytynyt. Niinpä Lisakin pääsee etsimään itselleen omaa kotia Suomesta. Lisasta huomaa samantien, että se on hyvin tottunut ihmisiin. Se tervehtii iloisesti kaikkia ja tulee luottavaisena hakemaan rapsutuksia. Lisa on päässyt myös tapaamaan paikallisten vapaaehtoisten lapsia ja on suhtautunut heihinkin kovin iloisesti ja avoimesti. Lisalla on selvästi hihnakävelystä kokemusta ja siinä tyttö kulkeekin varsin nätisti turhia vetämättä. Ulkona rauhallisessa ympäristössä Lisa tepsuttaa rennosti eteenpäin ja lienee todennäköistä, että se on tottunut ulkomaailman ihmeellisyyksiin ainakin jossain määrin.

Lisa jakaa tällä hetkellä pienen ja ahtaan aitauksen lähes 10 muun nuoren koiran ja pennun kanssa. Muiden koirien kanssa se tulee pääsääntöisesti toimeen, mutta ruokailutilanteessa komentaa herkästi pienempiään. Elämä tarhalla on melko stressaavaa ja tärkeistä resursseista, kuten ruoasta, joutuu jatkuvasti kilpailemaan. Mikään ihme se ei siis ole, että ruokailutilanteet aiheuttavat riitoja kun kymmenet suut yrittävät kukin saada ripeästi oman osansa. Lisa osaa myös hienosti käydä istumaan ja odottamaan, kun se huomaa että jotain herkkua voisi olla kohta tulossa.

Lisa on nuori tyttö ja ikää sillä on arviolta vähän alle vuoden. Se on kooltaan melko siro ja saattaa aikuisena jäädä n. 20 kilon tietämille. Ihmisrakkaasta ja reippaasta Lisasta olisi varmasti monenlaiseen perheeseen ja se voisi pärjätä myös vilkkaammallakin alueella. Vaikka Lisalla on mahdollisesti kotikoirataustaa, tulee uuden omistajan olla valmis puuttuvia taitoja sille opettamaan. Nuoresta iästään huolimatta Lisa on toistaiseksi mukavan rauhallinen tyttö, joka ei ole koko ajan menossa ja säheltämässä. Lisa on sterilisoitu tarhalla Viipurin Koirien tuella. Ihastuttava Lisa jää tarhalle odottamaan. Ehkäpä oma koti löytyy jo pian?

Viipurin koirat - Lisa 2.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.