Pessi

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

7.8.2019
Suloinen Pessi sai oman kodin Helsingistä.

22.6.2019
Hellyttävä Pessi ei jää reippaudessa veljiensä varjoon. Pessi tulee rohkeasti ja reippaasti hakemaan huomiota vierailta ja tekee sen nätisti ilman turhaa riekkumista.

Kesäisellä tarhareissulla Irinan kotipiha on täyttynyt useista hylätyistä ja kodittomina löydetyistä koiranpennuista. Joukossa vilistää hauskannäköisiä ruskeavalkoisia pentuja, jotka tulevat uteliaasti ja ystävällisesti tekemään tuttavuutta. Irina kertoo, että pentue löydettiin ulkoa emonsa kanssa. Kyseessä on mitä luultavammin kotikoiran ei-toivottu pentue, sillä emolla oli omistaja ja se steriloitiin. Lisäksi lähes jokainen pennuista on hyvin reipas ja ihmisrakas, joten ne ovat saaneet varttua ihmisten läheisyydessä. Kuusikko korjattiin talteen Irinan luokse ja nyt vekkulit Papu, Pessi, Pingu, PellervoPilvi ja Pai ovat valmiita etsimään itselleen ikiomat ja huolehtivaiset kodit Suomesta.

Irinan tarhalla asustava Pessi on varsin hurmaava pikkumies. Se ilahtuu vieraiden saapumisesta ja tassuttelee häntä heiluen ihmisten jalkoihin. Jokainen tervehditään vuorollaan ja lopuksi olisi hirveän mukavaa saada jäädä rapsuteltavaksi. Sylissä Pessi istuu nätisti venkoilematta vaikka ilme onkin vähän tuumivainen. "Hmm, onkohan kyseessä nyt millainen homma?". Ihan hyvä homma, tässä saat nautiskella huomiosta ja hellyydestä yksinoikeudella kaikessa rauhassa. Pessi vaikuttaa oikein sympaattiselta, sosiaaliselta ja kivalta pennulta, joten kunpa poika löytäisi itselleen pian oman kodin. Pessi on sopuisa pentu, joka ei ainakaan toistaiseksi käytä liiemmin ääntään tarhalla.

Pessi on joutunut aitauksessaan muutamien isompien pentujen silmätikuksi, jotka kurmottavat poikaa välillä todella ikävästi ja vahtivat ruokavateja siltä. Pessi on kiltti poika ja se yrittää parhaansa mukaan vältellä riitatilanteita, mutta jää pahasti isompien jalkoihin. Pessi ei oikein pärjää tarhalla ja toivottavasti se pääsisi pian matkustamaan Suomeen.

Koska pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, oletuksena on että koiratarhan lisäksi ne ovat elelleet jossain kylänraitilla. Voi kuitenkin olla, että talviaikaan syntyneet pennut ovat saaneet aluksi asua jossain sisätiloissa, sillä muuten ne eivät välttämättä olisi selvinneet talven pakkasista. Pennuilla ei varmasti ole mitään käsitystä kotikoiran elämästä, joten tulevan omistajan on oltava motivoitunut erilaisten perustaitojen harjoitteluun. Sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista lähdetään opettelemaan pyöreästä nollasta aivan kuten minkä tahansa muunkin pennun kanssa. Uudessa ympäristössä pentu voi kohdata uusia ja jännittäviä asioita, joihin auttaa yleensä rauhallinen totuttelu, aika ja palkitseminen pienistäkin edistysaskelista.

Viipurin koirat - Pessi 8. & 23.6.2019

Viipurin koirat - Pessi 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.