Rilke

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2019

23.11.2019
Rilke sai kodin Sipoosta.

11.9.2019
Kultainen Rilke on opetellut kotikoiran elämää jo tovin. Rilke odottaa omaa kotia Forssan seudulla.

Rilke on hieman ujo edelleen, mutta tuttujen kesken kuitenkin hyvin ihmisrakas ja kiltti tyttö. Käsittelytoimenpiteet sujuvat hienosti, samoin hihnassa kulkeminen on jo Rilkkeelle sujuva taito. Yksinjääminenkin sujuu pääosin ongelmitta.

Rilke sai syyskuun alussa siskonsa kaverikseen hoitopaikkaan. Siskokset tulevat hyvin toimeen keskenään. Hoitopaikassa Rilke on tottunut asumaan myös kissan ja kanin kanssa, eikä yhteiselossa ole mitään ongelmia.

Rilke on hoidossa tällä hetkellä maaseudulla, joten kovin vilkkaalle alueelle se ei halua muuttaa. Kodissa olisi hyvä olla myös reipas koirakaveri odottamassa.

Viipurin koirat - Rinna ja Rilke 9.9.2019

31.7.2019
Varovainen Rilke matkusti hoitopaikkaan Forssan suunnalle.

24.7.2019
Kaikki Rilkeltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Rilkeltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

12.7.2019
Kuka huomaisi hurmaavan harmaan Rilken? Rilke on vielä melko arka pentu ja toivookin jättävänsä pian niin tarhaelämän kuin turhan arastelunkin taakseen.

Neljä pahvilaatikkoon pakattua pentua, Rintintin, Rilke, Rinna ja Rita, tuotiin Olgan tarhan portille kesän alussa. Ne oli löydetty mökkialueelta Viipurin kaakkoispuolelta. Näiden suloisten pentujen ihmiskontaktit ovat jääneet ensimmäisinä elinkuukausina harmillisien harvoiksi ja ne olivatkin ensimmäisellä vierailukerralla selvästi hämmennyksissä aitaukseen astuneista ihmisistä. Sittemmin vierailijoihin on jossain määrin totuttu, mutta silti on turvallisempaa pitää pientä välimatkaa. Arastelusta huolimatta näillä kolmikuisilla sisaruksilla on ilonpilkettä silmäkulmassa ja toive luottavaisesta suhteesta omaan ihmiseen.

Rinna ja Rilke ovat pentueen ujoimmat. Voi Rilkeä, kun ujostuttaa niin valtavasti! Pentulauman laidoilta on hyvä tarkastella aitauksen tapahtumia. Rilke kiertelee ihmisten ympärillä, mutta pitää etäisyyttä. Kun jännitys käy voimille, Rilke käväisee koiramökissä huilimassa. Utelias Rilke ei kuitenkaan kovin pitkään piilottele vaan tulee tarkastamaan mitä aitauksessa puuhaillaan. Mutta hui kauhistus! Kun tulisi Rilken vuoro päästä sylikäsittelyyn, se pujahtaa kopin taakse. Sylissä istuukin sitten varsin totinen tyttö. Ei siitä voi Rilkeä syyttää kun ei maailma ole tarjonnut juurikaan mahdollisuuksia sylihetkiin. Rilkellä on kuitenkin vielä mahdollisuus oppia luottamaan siihen omaan ihmiseen - kunhan sellainen vain pikimmiten löytyisi.

Rilke toivookin sisarustensa tavoin pääsevänsä pian omaan kotiin opiskelemaan kotikoiran taitoja. Kaikkea kummaa on varmasti vastassa, sillä tähänastinen koiranpennun elämä on Rilken kohdalla ollut kovin rajoitettua. Tulevassa kodissa olisi hyvä olla mukava koirakaveri näyttämässä mallia siitä miten maailmaan suhtaudutaan. Koirakaverista voisi ottaa tarvittaessa tukea, kun jotain pelottavaa tulee vastaan. Kotikoiran elämään totuttelu vaatii varmasti aikaa, joten Rilke toivoo omistajaltaan ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Tällä reseptillä joku onnekas saa Rilkestä mahtavan ystävän.

Viipurin koirat - Rilke 9.7.2019

Viipurin koirat - Rita, Rilke & Rinna 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.