Niksu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2018

1.4.2019
Niksu sai kodin Tuusulasta.

12.3.2019
Niksusta on tullut koululainen. Niksu opettelee arkitottelevaisuutta pentukurssilla ja on jälleen osoittanut olevansa oppivainen poika.

18.2.2019
Kultainen ja reipas Niksu on harjoitellut kotikoiran taitoja muutaman viikon ajan.

Poika on nopea oppimaan ja esimerkiksi hihnakäytöksen alkeet alkavat olla hyvin hallinnassa. Lenkillä Niksu kävelee kauniisti vierellä ja ottaa hyvin kontaktia taluttajaansa. Eritoten Niksu tuntuu nauttivan metsälenkeistä ja namien etsimisestä hangesta. Sisäsiisteyskin alkaa olla pojalla hallinnassa, toki vahinkoja pentukoiralle saattaa välillä vielä sattua. Nuoresta Niksusta löytyy virtaa, mutta mikään mahdoton riekkuja se ei ole. Sisätiloissa Niksu osaa rauhoittua kauniisti.

Uusiin ihmisiin Niksu suhtautuu ystävällisesti ja luottavaisesti. Niksu onkin nopeasti pyytämässä rapsutuksia vierailta. Lapsista Niksulla ei ole kokemusta.

Niksu tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Niksulla on hoitopaikassaan ollut kolme karvaista koirakaveria ja yhteiselo on mennyt sopuisasti. Niksu saattaisikin nauttia uudessa kodissaan koirakaverin seurasta, mutta välttämätön koirakaveri ei ole. Tärkeintä Niksulle on ihmisen huomio ja syli. Lyhyet yksinolot koirakavereiden seurassa sujuvat jo hyvin, mutta uuden kodin tulee varata aikaa yksinolon opetteluun uudessa paikassa.

3.2.2019
Iloinen Niksu pääsi sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Tuusulassa.

11.1.2019
Kaikki Niksulta testatut vektorivälitteiset taudit eli anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. 

Viipurin Koirat testautti myös Niksun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

27.11.2018
Niksu on reipas ja ihmisrakas pentu. Niksu unelmoi omasta lämpimästä ja rakastavasta kodista mahdollisimman pian, sillä elämä koiratarhalla käy päivä päivältä rankemmaksi.

Niksu päätyi syksyllä siskonsa Nanan kanssa tarhalle. Sisarusten menneisyydestä meillä ei ole tietoa, mutta ihmisrakkaina ja luottavaisina pentuina ne ovat varmasti saaneet elää aiemmin jonkinlaista elämää ihmisten parissa. Iloinen Niksu on ihmisiä reippaana vastassa. Häntä huiskien poika tulee oitis tervehtimään tulijoita ja pienet tassut nousevat vasten jalkoja. Niksu rakastaa rapsutuksia ja ottaakin ne kauniisti vastaan ilman turhaa riekkumista. Niksu vaikuttaa sopuisalta ja sosiaaliselta pennulta, joka tulee hyvin juttuun aitauskavereidensa kanssa. Kunpa kiltti Niksu onnistuisi löytämään kodin vielä pentuvaiheessa, sillä muuten on vaarana tarhalle jämähtäminen. 

Reippaana ja luottavaisena pentuna Niksu voisi soveltua monenlaiseen kotiin. Niksua itselleen mielivän tulee kuitenkin muistaa, että poika elää alkeellisella koiratarhalla ja aiempaa kokemusta kotikoirana olosta tuskin löytyy. Muutto uuteen ympäristöön tuo mukanaan valtavasti uutta opeteltavaa, ja Niksu haluaakin muuttaa vain sellaisen ihmisen luokse, joka on valmis panostamaan poikaan ja sen sopeuttamiseen 100-prosenttisesti.

Viipurin koirat - Niksu 6.12.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.