Viuhti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2019

25.7.2019
Viuhti muutti omaan kotiin Tampereelle.

15.7.2019
Viipurin Koirat testautti Viuhdin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Viuhdilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Viuhdilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis. Viuhti on valmis kotimatkalle.

12.6.2019
Valkoinen Viuhti on melkoinen kaunotar! Viuhti on valmis valloittamaan itselleen oman kodin ja ihmisen monilla märillä pusuilla ja ystävällisellä luonteellaan.

Tiuhti ja Viuhti ovat menevät siskokset, joita ei tarhakoirille usein tyypillinen ujous vaivaa. Sisarukset hylättiinkin luultavasti suoraan kodista, sillä ohikulkija oli nähnyt kuinka koirat jätettiin autosta kadulle. Huomaavainen ohikulkija toimitti sisarukset eläinlääkärille, josta ne jatkoivat matkaa tarhalle. Iältään Tiuhti ja Viuhti ovat arviolta noin puolivuotiaita, joten ne ovat oletettavasti saaneet elää ihmisten parissa parhaimman sosialistumisvaiheensa. Ovatpa ne luultavasti nähneet jo hieman maailmaakin, joten näiden sisarusten voisi kuvitella sopeutuvan monenlaiseen ympäristöön.

Kovin suuria eroja sisarusten luonteissa ei tarhaoloissa huomaa. Vastikään tarhalle joutunut Viuhti vaikuttaa sopeutuvaiselta kaverilta, joka ei juuri muutoksista hätkähdä. Toiset aitauksen pennut ovat hieman näreissään uudesta tulokkaasta, mutta Viuhti jatkaa matkaansa huultaan kohottaen. Iloinen Viuhti ei jaksa aikaansa tuhlata riidan haastamiseen.

Aitauksessa ei ole juuri virikkeitä, joten sisään tulleet ihmiset leluineen ovat varsin piristävä poikkeus. Uteliaan Viuhdin häntä ei lakkaa vispaamasta ja välillä huomiota haetaan haukkumalla. Haukku on selvästi herkemmässä kuin Tiuhti-siskolla, mutta se voi tietenkin olla turhautumisen merkki. Ehkei Viuhti kuitenkaan sovi ihan heikkohermoisimpaan naapurustoon.

Viuhti on ehkä aavistuksen sisartaan vilkkaampi tapaus, vaikkei kumpikaan mitään pyörremyrskyjä ole: molemmat ovat aivan tavallisia nuoria ja leikkisiä pentuja. Viuhti keksii sisaruksista ensimmäisenä, että lähemmäs ihmisiä pääsee hyppäämällä kohtalaisen korkean kopin katolle, jonne muilla pennuilla ei ole asiaa. Sieltä Viuhti kaapataan syliin ja siihen tyttö rauhoittuu ikään kuin olisi juuri päässyt määränpäähänsä. Kun Viuhdin laskee maahan, alkaa välittömästi kipuaminen takaisin kohti syliä.

Tarhanpitäjän mukaan Viuhti osaa kävellä hihnassa, mutta siitä mitä muita kotikoiran taitoja Viuhdilla on hallussa, ei ole tietoa. Voi olla, että opettelu pitää aloittaa aina sisäsiisteydestä alkaen. Viuhti lupaa, että kotikoiran taipaleella on luvassa märkiä pusuja, koiramaisia kepposia, riekaleisia hermoja ja sen sellaista mukavaa.

Viuhti sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Viuhti 30.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.