Fedo

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2019

30.6.2019
Fedo sai oman kodin Helsingistä.

13.6.2019
Fedo matkusti sijaiskotiin Helsinkiin opettelemaan kotikoiran elämää.

7.6.2019
Kaikki Fedolta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia ja se olisikin valmis muuttamaan omaan kotiin. 

Fedolta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi ja leishmanioosi. Lisäksi Viipruin Koirat testasi Fedolta rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

26.4.2019
Viehättävä ja suloinen Fedo-poika nauttii sylissä istuskelusta ja rapsutteluista. Ihmisten läheisyys on mieluisaa, löytyisipä oma koti pian.

Tammikuun alussa venäläisessä sosiaalisessa mediassa kuulutettiin apua emokoiralle ja sen pennuille. Parrakas narttukoira oli ilmestynyt autokorjaamon pihapiiriin Pietarissa ja synnyttänyt siellä. Korjaamon työntekijöt olivat sanoneet, että antavat pennuille muutaman päivän aikaa ja sitten ne hukutetaan. Onneksi pennuille järjestyi kuitenkin kotihoitopaikka, jossa ne asuivat niin pikään, että ehtivät saamaan rokotukset useampaan kertaan jonka jälkeen ne muuttivat Olgan luokse. Pennut asuivat lapsiperheessä ja niiden kanssa harjoiteltiin myös hihnassa kävelemistä. Iloinen kuuden katras Fedra, FloraFanniFalla, Fedo ja Fender ovat pian valmiita oman kodin valloitukseen.

Fedo on sosiaalinen, ystävällinen ja varsin ihmisrakas pentu. Elämä pienessä ulkoaitauksessa ei ole hääppöistä ja Fedo ilahtuukin valtavasti, kun huomaa tarhavieraiden saapuvan. Häntä heiluen Fedo jolkottaa vieraita vastaan eikä voi sisarustensa tavoin vastustaa herkullista tuoksua, joka kantautuu tarhavieraan taskusta. Namit katoavat äkkiä paremiin suihin ja pieni kuono nuuskuttaa vimmatusti ympärillä. Fedo osaa myös mukavasti rauhoittua ja mielellään kuluttaa aikaansa sylissä istuskellen ja läheisyydestä nauttien. Hurmaava poika!

Fedosta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen poika. Ei mikään jätti, mutta ei poika miksikään ihan sintiksi ole jäämässä. Kaikkien sisarustensa tapaan Fedo on reipas ja ihmisrakas pentu, joka voisi soveltua monenlaiseen perheeseen ja asuinympäristöön. Vaikka Fedolla on jotain kokemusta esimerkiksi hihnakävelystä, on tulevan omistajan varauduttava opettamaan pojalle vielä monia kotikoirantaitoja, kuten yksin olemista ja sisäsiisteyttä. Olgan luona pennut asuvat ulkoaitauksessa ja ne ovat viettäneet tähänastisen elämänsä syntymästänsä saakka koiraseurassa. Tärkeintä on, että Fedolle löytyy sitoutunut ja ymmärtäväinen omistaja, jolla riittää aikaa ja halua paneutua pennun sopeuttamiseen, kasvatukseen ja koulutukseen mahdollisista haasteista huolimatta.

Viipurin koirat - Fedo 15.4.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.