Papu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

7.8.2019
Ihana Papu löysi kodin Turusta!

2.8.2019
Papu kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

22.6.2019
Eloisa ja ystävällinen Papu haluaa olla kaikkien kaveri! Papu sisaruksineen päätyi Irinan tarhalle kesän alussa.

Kesäisellä tarhareissulla Irinan kotipiha on täyttynyt useista hylätyistä ja kodittomina löydetyistä koiranpennuista. Joukossa vilistää hauskannäköisiä ruskeavalkoisia pentuja, jotka tulevat uteliaasti ja ystävällisesti tekemään tuttavuutta. Irina kertoo, että pentue löydettiin ulkoa emonsa kanssa. Kyseessä on mitä luultavammin kotikoiran ei-toivottu pentue, sillä emolla oli omistaja ja se steriloitiin. Lisäksi lähes jokainen pennuista on hyvin reipas ja ihmisrakas, joten ne ovat saaneet varttua ihmisten läheisyydessä. Kuusikko korjattiin talteen Irinan luokse ja nyt vekkulit Papu, Pessi, Pingu, Pellervo, Pilvi ja Pai ovat valmiita etsimään itselleen ikiomat ja huolehtivaiset kodit Suomesta.

Papun mielestä maailmassa ei ole parempaa kuin ihmiset. Se asustaa Irinan tarhalla pentuaitauksessa ja hyppelehtii onnesta soikeana vieraita saadessaan. Papu ei malta turhia paikoillaan pysyä vaan vispaa onnellisena häntäänsä, katselee silmät sädehtien ihmisiin päin ja nauttii suunnattomasti kaikesta saamastaan huomiosta. Sylissä istuminen aavistuksen jännittää Papua, mutta kovin kiltisti poika istuu paikoillaan kuvattavana ja rapsuteltavana. Päästessään takaisin maahan Papu kääntyy samantien takaisin antamaan pusuja peppu heiluen. Papu on ehdottomasti sitä mieltä, että moiseen touhuun saattaisi tottua oikein hyvin. Ihan mukavaa siellä sylissä sittenkin oli. Lisää. Papu vaikuttaa sosiaaliselta, uteliaalta ja ihmisrakkaalta pennulta, jonka tulevaisuudennäkymät vaikuttavat varsin hyviltä kunhan oma koti vain pian löytyisi. Papu vaikuttaa hyvin sopuisalta pojalta eikä ainakaan toistaiseksi haukuskele turhia.

Koska pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, oletuksena on että koiratarhan lisäksi ne ovat elelleet jossain kylänraitilla. Voi kuitenkin olla, että talviaikaan syntyneet pennut ovat saaneet aluksi asua jossain sisätiloissa, sillä muuten ne eivät välttämättä olisi selvinneet talven pakkasista. Pennuilla ei varmasti ole mitään käsitystä kotikoiran elämästä, joten tulevan omistajan on oltava motivoitunut erilaisten perustaitojen harjoitteluun. Sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista lähdetään opettelemaan pyöreästä nollasta aivan kuten minkä tahansa muunkin pennun kanssa. Uudessa ympäristössä pentu voi kohdata uusia ja jännittäviä asioita, joihin auttaa yleensä rauhallinen totuttelu, aika ja palkitseminen pienistäkin edistysaskelista.

Viipurin koirat - Papu 8. & 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.