Pingu

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

10.10.2019
Pingu sai kodin Salosta.

29.7.2019
Pingun rabiesvasta-ainetasot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Pingulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat yhtä lukuunottamatta negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens ja babesioosi. Mycoplasma haemocanis oli positiivinen.

22.6.2019
Pingu on sisaruskatraansa ainoa hiukan varovainen pentu, mutta se on ilahduttavasti reipastunut koko ajan lisää ja jännityksestä huolimatta ihmiset ovat Pingun mielestä kivoja.

Kesäisellä tarhareissulla Irinan kotipiha on täyttynyt useista hylätyistä ja kodittomina löydetyistä koiranpennuista. Joukossa vilistää hauskannäköisiä ruskeavalkoisia pentuja, jotka tulevat uteliaasti ja ystävällisesti tekemään tuttavuutta. Irina kertoo, että pentue löydettiin ulkoa emonsa kanssa. Kyseessä on mitä luultavammin kotikoiran ei-toivottu pentue, sillä emolla oli omistaja ja se steriloitiin. Lisäksi lähes jokainen pennuista on hyvin reipas ja ihmisrakas, joten ne ovat saaneet varttua ihmisten läheisyydessä. Kuusikko korjattiin talteen Irinan luokse ja nyt vekkulit Papu, Pessi, Pingu, PellervoPilvi ja Pai ovat valmiita etsimään itselleen ikiomat ja huolehtivaiset kodit Suomesta.

Ensitapaamisella Pingu ei oikein tohdi lähestyä vieraita ihmisiä omaehtoisesti, mutta ei piiloudu minnekään maanrakoonkaan. Se tarkkailee tilannetta turvallisen välimatkan päästä keskittyen samalla puuhailemaan omia juttujaan. Pojan saa melko vaivattomasti nostettua syliin eikä Pingu jännityksestä huolimatta yritä räpistellä poiskaan. Sylistä alas päästyään Pingu ei katoa maisemista vaan jää lähistölle pyörimään. Toisella tapaamisella Pingu on jo paljon reippaampi. Se vispaa iloisena häntäänsä ja pyörii vieraiden jaloissa. Ihmisten suhteen Pingu on hyvin utelias vaikka sitä vähän jännittääkin. Muiden pentujen kanssa Pingu tulee sopuisasti juttuun eikä ainakaan toistaiseksi hauku turhia tarhalla. Sympaattinen ja kiltti Pingu toivoo, että sille järjestyisi mahdollisimman nopeasti oma koti tai hoitopaikka, jossa pääsisi jatkamaan mukavasti alkanutta reipastumistaan. Kaikki Pingun sisarukset ovat hyvin reippaita ja ihmisrakkaita, joten eiköhän sopivassa ympäristössä Pingukin pääse loistamaan. Pingulle etsitään kotia/hoitopaikkaa rauhalliselta seudulta aikuiskodista, missä olisi reipas koirakaveri antamassa tukea ja näyttämässä esimerkkiä.

Koska pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, oletuksena on että koiratarhan lisäksi ne ovat elelleet jossain kylänraitilla. Voi kuitenkin olla, että talviaikaan syntyneet pennut ovat saaneet aluksi asua jossain sisätiloissa, sillä muuten ne eivät välttämättä olisi selvinneet talven pakkasista. Pennuilla ei varmasti ole mitään käsitystä kotikoiran elämästä, joten tulevan omistajan on oltava motivoitunut erilaisten perustaitojen harjoitteluun. Sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista lähdetään opettelemaan pyöreästä nollasta aivan kuten minkä tahansa muunkin pennun kanssa. Uudessa ympäristössä pentu voi kohdata uusia ja jännittäviä asioita, joihin auttaa yleensä rauhallinen totuttelu, aika ja palkitseminen pienistäkin edistysaskelista.

Viipurin koirat - Pingu 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.