Siwa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 8/2017

7.3.2019
Siwa sai kodin Hangosta.

25.2.2019
Siwa osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Siwalle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

30.5.2018
Partasuisesta Siwasta on varttunut ystävällinen ja lempeä neito. Siwa toivoisi kovasti, ettei sillekin olisi olemassa jossain vielä oma ihminen.

Siwa suhtautuu ystävällisesti kaikkiin tarhakävijöihin, myös miespuolisiin henkilöihin. Siwa vaikuttaa kovin onnelliselta kun se huomataan ja rapsutukset alkavat, mutta ei lähde kilpailemaan huomiosta innokkaampien koirien kanssa vaan silloin tyttö vetäytyy syrjemmälle. Siwa vaikuttaa sopuisalta tytöltä, joka tulee aitauksen muiden nuorten narttujen ja urosten kanssa hyvin toimeen.

Viipurin koirat - Siwa 16.2.2019

Viipurin koirat - Siwa 30.8.2018

Viipurin koirat - Siwa 26.5.2018

3.1.2018
Pikkuinen Siwa piilotteli alkuun kopin suojassa, mutta havaittuaan vieraat ihmiset kivoiksi on tämä pikku tirriäinen jatkuvasti etunenässä hakemassa huomiota ja rapsutuksia!

Seitsemän onnekkaan pennun joukko SabaSura, Siwa, Suhi, ShilaShadi ja Siam tupsahtivat eräänä päivänä Irinan tarhalle. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta koska suurin osa poppoosta on enemmän tai vähemmän reippaita ja ystävällisiä, ovat ne varmastikin aiemmassa elämässään saaneet tottua jonkinlaiseen seurusteluun ihmisten kanssa. Kaikki seitsemän pikku tirriäistä pistävät nyt tassut tiukasti ristiin sen puolesta, että tarha-aika jäisi mahdollisimman lyhyeksi ja matka omaan kotiin alkaisi pian!

Kun uteliaimmat ja reippaimmat pennut säntäävät tervehtimään tarhavieraita, ei Siwasta näy vilaustakaan. Kurkistus kopin kätköihin paljastaa kuitenkin, että näitä suloisuuksia löytyy lisääkin. Siwa nostetaan kopista suoraan syliin, ja siinä pikkuinen sitten istuu silmät suurina ympäristöään ihmetellen. Siwa istuu rauhallisena ja nätisti eikä sillä ole kiire minnekään vaikka vähän jännittääkin. Sylistä alas päästyään Siwa kuitenkin yhtäkkiä innostuu valtavasti ihmisistä ja sen pikkuinen häntä alkaa heilua vimmatusti. Taisi neiti olla vain vähän unenpöppörössä kun se nostettiin kopista, sillä niin kova kiire olisi päästä ihmisten syliin. Siwa vaikuttaa reippaalta, ihmisrakkaalta ja iloiselta tytöltä. Kyllähän tälläiselle tytölle nopeasti koti löytyy, vai mitä?

Koska emme tiedä millaisessa ympäristössä pennut ovat kasvaneet ja eläneet ennen tarhalle päätymistään, tulee uuden omistajan olla motivoitunut uuden perheenjäsenensä sopeuttamiseen. Se vaatii aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Monet asiat voivat alkuun olla jännittäviä ja pelottavia, mutta rauhallisen ja rohkaisevan omistajan kanssa hyvä tulee. Asia kerrallaan. Kukaan ei varmasti ole koskaan vielä opettanut mitä tarkoittavat esimerkiksi sisäsiisteys, hihnassa käveleminen tai yksin oleminen, joten miten pieni tarhapentu niistä mitään voisikaan ymmärtää. Mieti tarkoin resurssejasi, sillä Siwa ei halua olla kenenkään äkillinen ihastus tai päähänpisto vaan adoptiopäätöksen tulee olla tarkoin harkittu.

Osa pennuista on jykevämpiä kuin toiset eikä tulevaa kokoa voi varmuudella tietää. Siwasta kasvanee kuitenkin keskikokoinen kaunotar aikuisena.

Viipurin koirat - Siwa 30.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.