Jessica

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 3/2019

8.11.2019
Ihana Jessica muutti omaan kotiin Helsinkiin.

4.11.2019
Viipurin Koirat testasi Jessican rabiesrokotevasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Jessican tautitestit olivat negatiivisia: anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (D. repens), babesioosi ja Mycoplasma haemocanis.

7.10.2019
Vaikka Jessicaa alkuun vähän ujostuttaakin, rohkaistuu se nopeasti ja tulee tekemään lähempää tuttavuutta. Jessica on päässyt aloittamaan myös hihnakävelyharjoitukset tarhalla.

Jessica on peräisin Beloostrovon (ent. Valkeasaari) alueelta, mutta tarkempia tietoja tytön menneisyydestä meillä ei ole. Jessica sai alkuun asua Irinan kotipihan aitauksessa, mutta siirtyi sieltä muiden pentujen kanssa tarhalle. Tällä hetkellä Jessica asuu pienessä aitauksessa jakaen sen lähes 10 muun pennun ja nuoren koiran kanssa. Elo on ahdasta ja stressaavaa. Kerran päivässä ruoka-astioihin kipattavista nappuloista täytyy käydä jatkuvasti kovaa kilpailua eikä omasta rauhasta ole tietoakaan.

Ihmisiin Jessica suhtautuu hyvin uteliaasti ja kurvaa innoissaan häntä heiluen aitauksen edustalle. Se antaa innokkaimmille kavereille tilaa, mutta yrittää varovaisesti itsekin jostain välistä kurottautua nuuhkaisemaan edes kerran tulijoita. Kun meno vähän rauhoittuu, hipsii tyttö hiljaa vierelle. Jessica ei varsinaisesti ole arka, mutta tuumii ennen kuin toimii. Päästessään pois aitauksesta rauhalliseen ympäristöön hihnakävelylle Jessica on yllättävän reipas. Se ei venkuroi eikä säpsy ja kulkee muutenkin aloittelijaksi varsin kivasti hihnassa. Ympäriltä kuuluvat koirien haukunnat saavat sen totisena höristämään korviaan ja suuntaamaan katseen tarhan suuntaan.

Jessicasta kasvaa aikuisena vähintään keskikokoinen koira. Sen elämän alkutaipaleesta ei ole tietoa, mutta ihmisten parissa Jessica on varmasti saanut jossain määrin kasvaa ja elää. Jessicassa on pieni ripaus varovaisuutta ja sen vuoksi olisikin tärkeää, että se pääsisi pian pois ankeasta tarhaympäristöstä. Jessican tulevan kodin on varauduttava siihen, ettei tytöllä ole käsitystä kotikoirantaidoista. Hihnakävelyä Jessica on päässyt harjoittelemaan ainakin muutamia kertoja tarhan edustalle - ja toivottavasti harjoitukset jatkuvat. Jessican sopeutumista voisi helpottaa, jos taloudessa olisi kiva koirakaveri odottamassa uutta perheenjäsentä.

Viipurin koirat - Jessica 22.9. & 2.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.