Pikku-Dasha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 35 cm)
Syntymäaika: 2016

8.7.2019
Pikku-Dasha löysi kodin Sastamalasta.

1.5.2019
Kiltti Pikku-Dasha odottaa yhä omaa kotia Turussa!

Alkuaikojen yksin ulvominen on jäänyt ja nykyään Dasha menee yksinollessaan nukkumaan vaatekaappiin. Se on oppinut istumaan ja antamaan tassua. Alkuun Dasha oli välinpitämätön toisia koiria kohtaan, mutta nyt on alkanut tulla leikkisyyttä esiin niin koirakavereiden kanssa kuin ilmankin. Kissoihin Dasha suhtautuu välinpitämättömästi. Kun kotiin tulee vieraita, Dasha saattaa haukkua ja olla varautunut, vaikka käy ottamassa tarjotut namit. Jonkin verran Dashassa on siis arkajalkaa ja toiveissa on koti hieman rauhallisemmalta alueelta kuin ihan kaupungin keskustasta.

3.4.2019
Pikku-Dasha etsii omaa kotia sijaiskodissa Turussa! Dasha on noin kolme vuotta vanha, todella kiltti pienikokoinen tyttö.

Dasha on varmasti ollut kotikoira ennen tarhalle joutumista, sillä se on sisäsiisti ja tottunut hihnassa kävelyyn. Ihmisrakas Dasha rakastaa rapsutuksia ja haleja tutuilta ihmisiltä. Hylätyksi tulemisen johdosta Dasha kärsii eroahdistuksesta ja suhtautuu varauksella uusiin ihmisiin. Dasha tarvitseekin paljon aikaa ja herkkuja tutustuessaan uusiin ihmisiin sekä tottuessaan omaan kotiin, mutta alun ujoilun jälkeen Dashasta varmasti kuoriutuu rakastava ja iloinen perheenjäsen. Kerrostalossa Dasha ei ole haukkunut äänille, ne lähinnä pelottavat sitä. Yksin jäädessään Dasha toisinaan hätääntyy ja saattaa ulvoa, joten yksin olemista sen kanssa täytyy vielä harjoitella.

Vielä toistaiseksi Dashaa pelottaa vilkkaat tiet, joten Dasha haluaisikin mieluusti asua jossain muualla kuin kaupungin keskustassa. Dasha on tullut hyvin toimeen lenkillä tavattujen koirien kanssa. Dasha haluaisi päästä juoksemaan kovaa, joten se arvostaisi mahdollisuutta päästä riehumaan esimerkiksi koirapuistoon. Tärkeintä kuitenkin on, että Dasha pääsee sellaiseen kotiin, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä auttaa ujoilevaa koiraa rohkaistumaan.

28.3.2019
Pikku-Dasha pääsi sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Turussa.

25.2.2019
Pikku-Dasha sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

17.2.2019
Dasha osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Dashalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

19.1.2019
Pikku-Dasha on kaunis ja ystävällinen tyttö. Joskus vieraat ihmiset ovat siitä vähän jännittäviä, mutta pääasiassa se tulee iloisesti tutustumaan.

Pikku-Masha ja Pikku-Dasha hylättiin loppuvuodesta Irinan ystävän oven taakse. Paikalliset tietävät, että tämä nainen auttaa kodittomia koiria, joten valitettavasti aina välillä tilannetta käytetään hyväksi ja koiria jätetään suoraan hänen oven taakseen odottamaan. Näin kävi siis myös tälle suloiselle kaksikolle.

Tytöt saivat muutaman päivän rauhoittua Irinan ystävän kotona, mutta jo pian hänen oli tuotava ne tarhalle, koska kaikkia hylättyjä koiria hän ei voi pitää luonaan. Tapasimme Pikku-Dashan ensimmäisen kerran sinä päivänä, kun se tuotiin tarhalle. Pikku-Dashaa pelotti silloin kovasti. Se tärisi tarhan edustalla ja olisi vain halunnut paeta paikalta. Sitä selvästi kauhistutti tarhalta kuuluva kova melu, haukkuvat ja ympärillä pyörivät isot koirat. Mutta tarhalle sen oli jäätävä kaikesta jännittämisestä huolimatta

Ihanaa onkin, että pari viikkoa tarhalla on saanut Pikku-Dashan reipastumaan kovasti. Se tulee jo iloisesti tervehtimään vieraat ja syliinkin on kiva päästä. Se ei tosin ole ihmekään, kun lyhyessä turkissa sille tulee näin talvella äkkiä kylmä. Ja ulkona se reppana joutuu asumaan, sillä tarhalla ei tällä hetkellä ole juurikaan sisätiloja koirille.

Koska Pikku-Dasha ujosteli aluksi tarhalle tullessaa, tulee uuden omistajan varautua siihen, että niin voi käydä uuteen kotiin muuttaessakin. Emme tiedä, minkälaista sen aiempi elämä on ollut, joten emme myöskään osaa sanoa, kuinka hyvin sille ovat erilaiset kotikoiran tavat tuttuja. Joskus sillä kuitenkin on ollut omistaja, se on selvää.

Pikku-Dasha arvostaisi kotia, joka sijaitsee hieman rauhallisemmalla alueella kuin aivan ison kaupungin keskustassa. Pikku-Dasha tahtoo tarhalla komentaa muita koiria tiukkaan sävyyn, joten etsimme sille kotia ainoana koirana. Tärkeintä on, että Pikku-Dasha löytää sitoutuneen omistajan, joka lupaa, ettei Pikku-Dasha enää koskaan joudu hylätyksi.

Viipurin koirat - Dasha

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.