Morrison

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

31.10.2019
Morrison sai kodin Tuusulasta.

30.9.2019
Morrison odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Kirkkonummella. Morrisonille etsitään koirakaverellista kotia.

10.9.2019
Kaikki Morrisonilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Morrison olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Morrisonilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Morrisonin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

25.8.2019
Morrison on iloinen natiainen, joka mennä koheltaa hyväntuulisena pentulauman mukana. Morrison toivoisi kovasti, että oma ihana ihminen ja koti odottaisivat sitä pian Suomessa.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

ekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona.

Morrison kuuluu siihen ruskeiden samanväristen ja -oloisten pentujen kastiin, jotka saattavat varsinkin alkuun mennä herkästi sekaisin keskenään. Kun pentuihin on päässyt tutustumaan useammalla tarhavierailulla, jää Morrisonista mieleen muutakin kuin musta kuono ja hännänpää. Morrison vaikuttaa kovin mukavalta hepulta. Se ei ole aitauksen rasavillein pentu, joka on ensimmäisenä repimässä lahjetta, mutta ei myöskään mikään nurkkia kiertävä arkajalka. Morrison katselee uteliaana vieraiden saapumista. Sillä ei ole kiire rynniä itseänsä paraatipaikalle vaan se jää tiirailemaan tilannetta odottavaisena vähän sivummalle. Kun meno rauhoittuu, haluaa Morrisonkin tulla hakemaan osansa huomiosta. Se on vielä vähän vaatimaton poika, joka ilahtuu kovasti kun se huomataan mutta ei ole jatkuvasti tuomassa itseänsä tykö. Sylissä oleminen on Morrisonin mielestä vielä jännittävää, mutta eiköhän Morrison käsittelyynkin totu ajan kanssa, löytyisi vain se ikioma koti. Morrison vaikuttaa toistaiseksi vielä melko rauhalliselta pennulta, mutta rohkeuden lisääntyessä voi virtaakin alkaa löytyä enemmän.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Morrison 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.