Miya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2018

10.3.2019
Miyan nyk. Lakan kuulumisia omasta kodista:

"Miya, siis kotoisammin ”Lakka”-tyttö voi hyvin ja on kotiutunut paremmin kuin voi ikinä kuvitellakkaan. Lakka touhottaa ja leikkii, niin että hyviä kuvia on vaikea saada. Perheen toisen koiran kanssa oli kaveri heti alusta alkaen.” 

2.2.2019
Miya sai kodin Helsingistä.

30.12.2018
Miya on varsinainen kaunotar pehmeän pörröisine turkkeineen ja vinksin vonksin olevine tupsukorvineen. Miyaa pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Miya on reilun viikon kotihoidon aikana reipastunut ujopiimästä uteliaaksi ja leikkisäksi puuhailijaksi oman perheensä kesken. Miya tykkää leluista ja etenkin pallot ovat aivan ihania. Miyalla on seuranaan vanhempi narttu, jonka kanssa leikitään välillä riehakkaastikin niin sisällä kuin ulkona. Koirakaveri on erittäin tärkeä tuki ja turva, jota ilman Miya ei halua missään olla. Miyalle käy ihmisystäviksi niin miehet kuin naiset eivätkä lapsetkaan ole pelottavia olleet. Tosin Miya on kovin sitoutunut perheen emäntään ja tykkää nokosiakin ottaa kylkiäisenä, kainaloisena lämpöpatterina. Ja aluksi täytyi jopa vähän vinkua emännän poissaollessa, mutta se on jäänyt jo kokonaan pois.

Sisällä yksittäiset tarpeet tehdään hyvin hienostuneesti pissa-alustalle, mutta useimmiten ne hoituu ulkoilun yhteydessä. Hihnassa kävellään nätisti ja ulkoilu on muutenkin Miyasta todella kivaa. Isot vastaantulevat koirat ovat pelottavia. Taajaman rauhallisesta liikenteestä Miya ei juurikaan välitä ja vieraat ihmiset ulkona eivät kiinnosta, kunhan eivät liikoja lähentele. Miya etsii koirakaverillista kotia niin maalta kuin kaupungistakin, mutta ei kuitenkaan ihan keskusta-alueelta. Miya toivoo kodiltaan positiivista, rauhallista ja pitkäjänteistä tutustuttamista uusiin asioihin, jolloin tytöstä kasvaa reipas sekä ihmisrakas rohkelikko :) 

Viipurin koirat - Miya kotihoidossa 1/2019

20.12.2018
Miya matkusti Suomeen harjoittelemaan kotikoiran taitoja ja odottaa sopivaa kotiehdokasta hoitopaikassaan pk-seudulla.

19.12.2018
Miya osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. Miyalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

25.11.2018
Elämä alkoi autokorjaamon pihalla ja varovaiseksi jääneen Miyan tulevaisuuskin huolettaa. Miya toivoisi kovasti löytävänsä pian kodin tai hoitopaikan.

Sisarukset AishaArnicaMaukka, Miya, TamiTati ja Tuike päätyivät Irinan tarhalle syksyllä. Ne ovat peräisin Pietarin alueelta ja syntyivät autokorjaamon tontille. Korjaamo halusi pennuista eroon ja olisi tappanut ne ellei ulkopuoliset olisi ryhtyneet auttamaan niitä. Eräs nuori nainen yritti järjestää pennuille koteja tai edes paikkaa tarhalta, mutta monet tarhat kieltäytyivät tilanpuutteen vuoksi. Irina suostui kuitenkin ottamaan pennut vastaan ja niinpä ne haettiin tarhalle. Pentuja oli alun perin kymmenen, mutta kaikki eivät selviytyneet. Toivottavasti näiden seitsemän sisaruksen onni olisi nyt kääntymässä ja niille löytyisi vielä kodit tai hoitopaikat ennen pahimpia pakkasia.

Vaalea Miya erottuu muuten niin tummasta ja samannäköisestä sisaruslaumasta hyvin. Se on pentueen varovaisimmasta päästä, mutta katselee kuitenkin uteliaana ihmisten saapumista nenä kiinni aitauksen verkossa. Tyttö pitää ihmisiin pientä turvaväliä, mutta tuntuu kuitenkin rentoutuvan ja jatkavan puuhasteluitansa kun meno rauhoittuu. Miya ei halua piiloutua koppiin vaan silmäilee ihmisiä kasvavalla uteliaisuudella. Rapsuteltavaksi se ei uskalla, mutta herkulliset namit lähtevät käsistä sellaisella ahneudella, että hyvä kun näppinsä saa pitää. Miya höristää korviaan välillä niin uutterasti, että kärjet melkein jo nousevat pystyyn. Tästä tytöstä on tulossa melkoinen kaunotar! Vaikka Miyaa jännittää, malttaa se silti istua sylissä nätisti turhia venkuroimatta.

Monen tarhalle joutuvan pennun tavoin Miyallakaan ei ole kokemusta kotikoirana olosta. Tyttö on elänyt elämänsä ensivaiheet autokorjaamon pihassa ja jatkanut sieltä matkaansa koiratarhalle. Miyalla ei siis voi olla minkäänlaista käsitystä esimerkiksi sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta, koska kukaan ei niitä sille ole koskaan opettanut. Miya toivoo löytävänsä jostain ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen, jonka kanssa aloittaa kotikoiran opiskelut. Koska Miya on varovainen pentu, se etsii kokenutta kotia mistä löytyisi reipas koirakaveri tukea ja esimerkkiä antamaan. Turvallinen ja rakastava kotiympäristö sekä aika tekevät usein ihmeitä. Mitä nopeammin tarhalta pääsee pois sen paremmat mahdollisuudet Miyalla on reipastua. 

Alla viimeisessä kuvassa on pentujen emo.

Viipurin koirat - Miya 21.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.