Hulda

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2018

25.4.2019
Hulda sai kodin Espoosta.

29.1.2019
Kaikki Huldalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Huldalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Huldan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

10.1.2019
Herttainen Hulda on kovin utelias pentu, jonka ankean tarhapäivän piristys ovat leluja ja herkkuja tuovat vieraat.

Huldan uteliaisuuden tiellä on kuitenkin harmillinen ripaus ujoutta, mutta sehän vain lisää Huldan viehätysvoimaa: kuka nyt ei huolisi näin viisaasti vieraita arvioivaa pentua?

Hulda ja sisarukset Hania, Helga, Hilppa, Hiawatha ja Hukka löytyivät loppuvuodesta Karjalankannaksella sijaitsevasta kylästä. Pentujen koditon emo steriloitiin ja jäi kylään asustelemaan, mutta pikkuiset pennut pääsivät Olgan tarhalle kasvamaan ja odottamaan omia koteja.

Alkuun arastelleet pennut ovat reipastuneet kuukaudessa huomattavasti. Huldakin ilahtuu ihmisvieraista ja hyörii ja pyörii häntä heiluen jaloissa makupalojen toivossa. Uteliaisuudesta huolimatta Hulda ei ihan uskalla rapsuteltavaksi, sillä koskettelu on selvästi sille uusi ja kummallinen juttu. Sisarussarjan vauhdikkaampiin vintiöihin verrattuna Hulda vaikuttaakin melko rauhalliselta pennulta, joka tuumii hetken ja toimii vasta sitten. Huldastakin varmasti vielä kuoriutuu liikuntaa ja tekemistä kaipaava nuori koira kunhan energiaa ei enää kulu niin kauheasti kaiken uuden pohtimiseen.

Pienestä varovaisuudesta huolimatta Huldalla on vielä toivoa - ja ehdottomasti myös halua! - tottua käsittelyyn ja muihinkin kotikoiralta vaadittaviin taitoihin. Uudet asiat varmasti kummastuttavat Huldaa alkuun, joten kotikoiran elämään totuttelu vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Oma koti ja ihminen ovat Huldan tämän vuoden toivelistalla eikä se varmasti pahastuisi mukavasta koirakaveristakaan.

Viipurin koirat - Hulda 5.1.2019

Viipurin koirat - Hulda 15.12.2018 & 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.