Alima

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 5/2017

6.7.2019
Alima sai kodin Turusta.

25.6.2019
Alima on vähän ujo, mutta kovin kiltti tyttö. Se etsii kotia rauhalliselta seudulta ja odottelee sitä nyt Vantaalla.

Alima eli Kia on perusluonteeltaan hyvin iloinen ja kiltti koira. Nykyisessä kodissaan se ei kuitenkaan pääse oikein ulos kuorestaan, sillä kerrostalossa ja kaupungissa asuminen jännittää sitä edelleen. Kun Kia pääsee mökkeilemään, muuttuu se aivan eri koiraksi: vapautuneeksi ja iloiseksi nuoreksi koiraksi, joka unohtaa samalla myös miesten ja vieraiden ihmisten jännittämisen. Myös autoilu Kian kanssa on alkanut sujua jo hyvin ja se hyppää itse mielellään auton kyytiin.

Kia nauttii myös toisten koirien seurasta niin kovin, että uusi koti kivan koirakaverin seurana olisi huippu juttu.

23.5.2019
Alima, nykyiseltä nimeltään Kia, etsii uutta kotia. Kia on tavattavissa Vantaalla.

Kian nykyinen koti kertoo tytöstä:

"Alima (uudelta nimeltään Kia) muutti tarhalta Vantaalle lokakuussa 2018 ja on oppinut jo paljon kotikoiran taitoja seitsemässä kuukaudessa.

Kerrostaloasuminen on Kian mielestä ihan kivaa, kunhan pääsee tarpeeksi ulos temmeltämään ja nuuhkimaan naapuruston hajuja. Kia on sisäsiisti ja lähtee aina mielellään ulos, suosien hissiä portaiden sijaan. Ulkoilut sujuvat mallikkaasti ja kulkee hihnassa tosi nätisti, eikä häiriinny vastaantulevista koirista tai ihmisistä. Silloin kun näköpiiriin osuu vaikka lintu tai rusakko, Kia saattaa vetää koska haluaisi mennä tutkimaan niitä lähemmin. Autoihin ja polkupyöriinkin Kia on jo tottunut, mutta jotkut isommat tai äänekkäämmät ajoneuvot kuten roska-autot saattavat tuntua pelottavilta, jos ne menevät liian läheltä.

Kian ehdotonta lempipuuhaa on koirapuistossa juokseminen, ja hän ampaiseekin hurjaan vauhtiin heti kun päästään koirapuiston portin sisäpuolelle ja vapaaksi hihnasta. Kia tulee loistavasti toimeen muiden koirien, niin isojen ja pienien kuin urosten ja narttujenkin kanssa. Kia itse on kiltti eikä millään tavalla aggressiivinen, mutta osaa pitää tarvittaessa puolensa jos joku tulee hänelle rähisemään. Kia nauttisi varmasti kovasti jos uudessa kodissa olisi koirakaveri. Kissoista hänellä ei ole vielä (tietääksemme) kokemusta.

Perusluonteeltaan Kia on ystävällinen ja utelias, mutta välillä arka. Perheemme isään hän ei ole oppinut luottamaan, minkä vuoksi ajattelemme että hän voisi olla onnellisempi jossain muussa kodissa, etenkin jos siellä olisi koirakaveri tuomassa turvaa. Ei ole kuitenkaan syytä luulla, että Kia suhtautuisi kaikkiin miehiin pelokkaasti. Uudet ihmiset ovat Kian mielestä kiinnostavia ja heitä on kiva haistella ja tutustua omaan tahtiin. Kia pitää lapsista ja pärjää tosi hyvin ainakin kouluikäisten lasten (luultavasti pienempienkin) kanssa. Kia on tottunut olemaan arkipäivinä yksin muutaman tunnin. Ei eroahdistusta, ei hauku. Kia on helposti motivoitavissa nameilla ja osaa käskyt istu, tassu ja maahan. Syö hyvin perus koiranruokia, ei nirsoile. Maharapsutukset ovat Kian mielestä parhaita.

Kiaan voi tulla tutustumaan Vantaalla, tai mökkikaudella mahdollisesti Keski-Suomessa."

18.10.2018
Alima sai kodin Vantaalta.

21.9.2018
Alimalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

1.9.2018
Alima on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas tyttö. Kaino Alima on aitauksessaan joutunut vahemman nartun kiusaamaksi ja toivoo pikaista poispääsyä tarhalta.

Alima ei tee itsestään numeroa. Se istuu aitauksen reunalla ja toivoo kovasti, että ihmiset tulisivat sen luokse. Kovin kauaa Alima-parka ei saa rapsutuksista nauttia ennen kuin saa vanhemman nartun kimppuunsa härkkimään. Alima on niin reppana ettei sano mistään takaisin vaan perääntyy ja yrittää olla niin kuin ei olisikaan. Ihmiset ovat tytöstä ihania ja rapsutukset tuntuvat taivaalliselta. Ihmisten ollessa sisällä aitauksessa väsyksissä oleva Alima saa rauhassa levähtää ja nuokkuu istualteen. Kunpa ihana Alima pääsisi pian pois tarhalta.

Viipurin koirat - Alima 30.8.2018

9.10.2017
Kaunis Alima on kuukaudessa reipastunut valtavasti ja hyppelehtii vieraiden jaloissa pusuja antaen! Alima toivoo että seuraavan loikan voisi ottaa rajan yli omaan kotiin!

Viipurin koirat - Alima 7.10.2017

14.9.2017
Kaunis musta Alima on ystävällinen, mutta hieman ujohko pentu. Alima toivoisi pian löytävänsä hyvän kodin, jossa pääsisi turvallisessa ja rakastavassa ilmapiirissä opiskelemaan kaikkea uutta.

Kova kuhina käy Irinan tarhan perällä, kun monet pienet kuonot ja tassut tuuppivat itseään syliin ja yrittävät saada huomiota ihmisvierailta. Aliman mielestä turvallisin paikka on kuitenkin lämmin sisätila, sillä kuka nyt ulkona koleana, märkänä ja kuraisena syyspäivänä haluaisi olla outojen tyyppien lääpittävänä. Alima ei kuitenkaan pistä hanttiin kun se nostetaan syliin, ja jännityksestä huolimatta se antaa kiltisti käsitellä itseään. Alima on hieman tuumivainen ja ujon puoleinen pentu, ei mikään panikoija. Sillä on ystävällinen olemus ja kunhan tyttö vain pääsisi tarhalta omaan kotiin reipastuisi se varmasti paljon.

Aliman menneisyys on hämärän peitossa. Koska Alima on hieman varovainen pentu, tarvitsee se kärsivällisen omistajan, joka haluaa panostaa tyttöön ja sen sopeuttamiseen. Voi olla, että Alima reipastuu nopeasti ja karistaa ujouden rippeet pian turkistaan, tai sitten ei. Kaikkeen on aina varauduttava. Toivomme kovasti, että herttainen Alima löytäisi pian ihanan ihmisen itselleen ja pääsisi sinne minne kuuluukin, ikiomaan kotiin.

Viipurin koirat - Alima 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.