Nao

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 6/2017

4.8.2019
Naon oma koti löytyi läheltä, omasta hoitopaikasta.

6.6.2019
Naon mikrofilariatesti oli puhdas.

26.5.2019
Ihmisrakas Nao päätyi alkuvuodesta tarhalle. Tarhalta se jatkoi matkaansa hoitopaikkaan pk-seudulle, missä se odottaa nyt toiveikkaana oman kodin löytymistä.

Huskynsukuinen kaksikko Nao ja Uhku päätyivät yhdessä Irinan tarhalle alkuvuodesta. Tarhalle ne toi mies, joka kertoi niiden löytyneen pihalta selvästi sinne tahallaan jätettyinä. Irina otti koirat vastaan, mutta mahdottoman ihmisystävällisille ja reippaille koirille yritettiin etsiä omistajaa vielä venäläisen sosiaalisen median kautta - tuloksetta.

Saapuessaan tarhalle Nao oli paksun turkkinsa alta hyvin nälkiintyneessä kunnossa. Sen kynnet olivat pitkät ja karva paikoin huopaantunut tiiviiksi takkukasoiksi. Takapuolen karvat olivat kuivuneen ulosteen peitossa. Kovin hyvästä huolenpidosta Nao ei selvästikään ollut saanut nauttia. Liekö kauniin huskytytön tarina ollut se tavanomainen, että suloista pentua oli jaksettu siihen asti kunnes siitä kasvoi rasittava teini. Sen jälkeen se ei enää kiinnostanut omistajaansa ja muuttui tälle taakaksi, jonka hyvinvoinnista ei enää jaksettu välittää ja lopulta se heivattiin ulos pärjäämään omillaan.

Vaikka Nao oli tarhalle saapuessaan fyysisesti kurjassa kunnossa, oli sen luonne silti mitä ihmisrakkain ja iloisin. Se halkesi onnesta joka ikinen kerta saadessaan ihmisiä luokseen. Läheisyyttä, ihmisiä, ruokaa ja lenkitystä. Naon tarha-aika aika kului hyvin pienessä omassa yksiössä, jonka se jakoi poikakaveri Uhkun kanssa.

Vaikka kotihoitojaksoa on takana vasta vähän aikaa, on Nao osoittanut olevansa äärimmäisen reipas ja sopeutuvainen koira - ja tietysti, loputtoman ihmisrakas. Tyttö oli kuin pieni pyörremyrsky tullessaan, joka kolusi ja tutki kaikki paikat hirveällä tohinalla. Varsinkin keittiöstä tarttui kaikkea ihanaa neidin matkaan eikä kukaan voinut olla huvittumatta kun tyttö säntäsi tiehensä saaliis-banaaniterttu suussaan.

Nuoren Naon todellista ikää ei tietenkään voi varmuudella tietää, mutta todennäköistä on että se on jotain 1-2 vuoden väliltä. Meno onkin sen mukaista eikä energiaa tai leikki-intoa puutu. Nao vaikuttaa hyvin sosiaaliselta muiden koirien suhteen ja hoitopaikan kahden uroksen kanssa se tulee toimeen mainiosti. Kemiat kohtaavat erityisen hyvin nuoren ja leikkisän uroksen kanssa. Vanhemman uroksen Nao osaa jättää hyvin rauhaan ja uskoo kun sille murahdetaan, että menepäs teiniriiviö muualle siitä häsläämästä. 

Nao on hoidossa lapsiperheessä. Se tuntuu rakastavan kaikkia ikään tai sukupuoleen katsomatta. Ihmisarkuudesta ei ole tietoakaan ja "ongelmat" ovat vain positiivisia: kuinka estää tyttöä tekemästä jatkuvia pussailuhyökkäyksiä kun lapset haluaisivat katsoa rauhassa elokuvaa ;) Rauhallisessa taajamassa Nao ei ole toistaiseksi välittänyt muista ohikulkijoista tai liikenteestä. Se saattaa kyllä katsella uteliaana korvat höröllä, mutta vastaantulevat koiratkin ohitetaan nätisti ilman rähinää. Kaunis ja vetämätön hihnakäytös ei ole vielä Naolla hallussa, koska luonnollisestikaan sitä ei ole tytölle kukaan koskaan opettanut. 

Naolle on etsinnässä ehdottomasti aktiivinen ja mielellään harrastava koti. Nao on nuori ja energinen koira, joka on luotu liikkumaan. Asumismuotoa tärkeämpää on se, että Naolle löytyy ihminen, joka pystyy tarjoamaan sille paljon liikuntaa ja oman perheen arjessa ja menoissa mukana olemista. Kerrostalo ei silti ole Naolle ykkösvaihtoehto, mutta ei myöskään omakotitalo tarhalla varustettuna missä kunnollista liikuntaa, aktivointia eikä seuraa ole tarjolla. Nao nauttii suuresti koiraseurasta ja siksi onkin tärkeää, että tulevassa kodissa sitä odottaisi kiva koirakaveri, jonka hermot kestävät energistä leikkijää. Nao on kovin hyväntahtoinen ja kiltti tyttö, jonka luonteessa on vielä paljon pentumaisia vivahteita ja mielessä myös silloin tällöin kiva kepponen omistajan iloksi.

Naoa ei luovuteta samaan talouteen kissojen tai muiden pieneläimien kanssa. Se on huskyen tapaan hyvin riistaviettinen ja sitä ei voi välttämättä koskaan pitää vapaana. Sisäsiisteyttä Nao vielä harjoittelee, mutta tarpeita osataan tehdä myös ulos. Nao on hyvin fiksu tyttö ja esimerkiksi istu-pyynnön se oppi lähes samantien.

Ihastuttava Nao haluaa muuttaa vain siihen parhaimpaan kotiin, missä huolenpitoa, liikuntaa ja rakkautta riittää varmasti koko sen loppuelämäksi! Naolle, kuten ei millekään muullekaan koiralle, pidä koskaan tarjota kotia pelkän ulkonäön perusteella, joten harkitsethan päätöstäsi tarkkaan ennen kodin tarjoamista.

Ennen Suomeen saapumista Viipurin Koirat testautti Naon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. Kaikki Naolta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Naolta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi. Ennen omaan kotiin luovuttamista Naolta testataan myös Dirofilaria repens.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.