Kuisma

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2018

4.7.2019
Kuisma eli Knut sai kodin Naantalista.

28.3.2019
Kuisma pääsi hoitopaikkaan ja odottaa hakemuksia Porvoossa.

11.3.2019
Kuisma osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

25.2.2019
Reipas, ihana ja ihmisrakas Kuisma odottaa yhä tarhalla omaa kotia. Kenellä olisi koti tarjota tälle pörröiselle hurmurille?

Viipurin koirat - Kuisma 16.2.2019

7.1.2019
Kuismalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

17.12.2018
Hellyttävä Kuisma on iloinen ja reipas tyyppi, joka haaveilee omasta ihmisestä ja lämpöisestä kodista!

Kuisma sisaruksineen päätyi loppuvuodesta Irinan tarhalle. Saapuessaan pennut olivat kovin järkyttyneitä ja peloissaan tarhalle joutumisestaan. Yhtä reipasta tirriäistä lukuunottamatta joukko makasi tiiviissä rykelmässä ja piti matalaa mörinää. Kun aitaukseen istahti seurustelemaan niiden kanssa, tarjosi niille nameja ja jutteli rauhallisella äänellä, moni kokikin yllättävän rohkaistumisen ja tuli tutkimaan vieraita. Pentuja oli alunperin kuusi, mutta osa löysi kodit Viipurista. Nyt jäljellä oleva kolmikko Kuisma, Kuutti ja Kaarna yrittävät parhaansa mukaan tavoitella parempaa elämää Suomesta.

Kuisma on ihana pörriäinen. Jo ensitapaamisella Kuisma osoittautuu yhdeksi reippaimmista pennuista ja tulee alun pohdinnan jälkeen pian hakemaan rapsutuksia ja huomiota. Toisella tapaamisella Kuisma näyttää keränneen vielä lisää rohkeutta ja tulee nyt jo reippaasti häntä väpättäen moikkaamaan vieraita. Sylissä Kuisma ei juuri turhia jännitä ja sen mielestä ihmisten kanssa oleminen on vain ihanaa. Kuisma vaikuttaa ihmisrakkaalta, iloiselta ja leikkisältä pojalta, jolla on mahdollisuudet vielä vaikka mihin - kunhan vain löytäisi sen ikioman kodin ensin Suomesta. 

Pentujen menneisyydestä ei ole tarkkaa tietoa. Tarhanpitäjän mukaan myös emokoiran oli määrä tulla tarhalle kun se saadaan kiinni, mutta ainakaan tähän päivään mennessä niin ei ole käynyt. Mistään metsän keskeltä tämä pentue ei kuitenkaan ole putkahtanut, sillä sen verran uteliaita kaveruksia mahtuu joukkoon. Jonkinlainen kontakti ihmisiin on siis todennäköisesti ollut, mutta tuskin näitä palleroita on kuitenkaan rakkaudella ja läheisyydellä hoivattu syntymästään asti kodin lämmössä. 

Kuisma odottaa kovasti pääsyä omaan kotiin. Reippaan koirakaverin tassunjäljissä olisi turvallista tutustua jännittäviin ja uusiin asioihin, mutta saattaisi Kuisma myös kodin ainokaiseksikin soveltua. Tärkeintä kuitenkin on, että tuleva omistaja ymmärtää Kuisman sopeutumisen ja erilaisten taitojen harjoittelun vievän aikaa. Tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä - ja tietysti rakkautta. Tämä suloinen pörrönalle on valmis aloittamaan kodinvalloituksen, mistä sellainen löytyisi?

Viipurin koirat - Kuisma 15.12.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.