Monika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 10/2018

17.10.2019
Monika sai kodin Helsingistä.

7.10.2019
Monikan rabiesvasta-ainetasot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

29.7.2019
Monikalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat yhtä lukuunottamatta negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens ja babesioosi. Mycoplasma haemocanis oli positiivinen.

3.7.2019
Mukavan oloinen ja näppärän kokoinen partanaama Monika päätyi tarhalle alkukesästä. Vajaan vuoden ikäinen Monika toivoo, että pääsisi jo pian aloittamaan kotikoiran elämän.

Monika on peräisin eräältä yksityiseltä tarhalta läheltä Pietaria. Irinan ystävä, joka koirat sieltä haki, pyysi tätä ottamaan koirat siksi aikaa luokseen kun hän yrittää etsiä niille koteja. Koirista kolme löysivätkin jo kodit, mutta Monika ja Leimu ovat vielä ilman koteja. Iloiset ja tappijalkaiset neidit toivovat kovasti, että onnellinen elämä Suomessa odottaisi niitä!

Monikan taustasta ei ole sen enempää tietoa, mutta mikään mahdottoman arka tapaus se ei ole, joten ihmiskontakteja on varmasti osunut nuoren koiran matkan varrelle. Alkujärkytyksen jälkeen Monika on reipastunut kiitettävästi: enää ei tarvitse puikkia koppiin piiloon, vaan Monika pyörii muiden koirien mukana ihmisten jaloissa. Kiltisti Monika antaa nostaa syliin ja käsitellä, vaikka kyseiset toimenpiteet vetäväkin ilmeen kovin vakavaksi. Vasta namitarjoilu saa Monikan unohtamaan uuden ja kummallisen tilanteen ja kippurahäntä alkaa vipattaa.

Samassa aitauksessa Monikan kanssa asuu useampi koira, joiden kanssa Monika vaikuttaa tulevan hyvin toimeen. Pienelle töppöjalkaiselle koiralle tarhaelämä isompien jaloissa on kuitenkin rankkaa ja luultavasti se onkin vaatinut osansa nuoren koiran ilosta ja energiasta. Rauhallisemmassa ympäristössä Monikasta karisisi turha totisuus ja vähitellen luottamuksen kasvaessa esiin tulisi se leikkisämpi puoli. Monikalla ei ole kovin erityistä toivelistaa tulevan kodin suhteen, kunhan omistajalla on antaa aikaa ja opastusta nuoren koiran alkutaipaleella sekä rakkautta ja rapsutuksia koko sen eliniän ajan. Monika on sterilisoitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Monika 13. & 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.