Winski

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 7/2017

29.3.2019
Winski sai kodin Järvenpäästä.

2.12.2018
Kenen luota löytyisi koti komealle luppakorvaiselle pojulle, jolla riittää innokkuutta vaikka muille jakaa?

Kun hoitopaikan muut koirat jo istuvat enemmän tai vähemmän rauhassa odottamassa lenkille pääsyä, Winski pomppii ja hyppii ympärillä, istahtaa hetkeksi, pomppii vähän lisää ja käy maahan makaamaan esittäen muka rauhallista vaikka häntä vispaa edelleen villisti, eikä sen touhulle voi olla nauramatta. Winski kuitenkin jotenkin siis ymmärtää mitä siltä odotetaan, rauhoittuminen ei vain ole sille ihan helppoa. Kiinnostus ihmisen kanssa toimimiseen on kova, ja joku saakin Winskistä varmasti innokkaan kaverin yhteiseen tekemiseen. Rapsutukset ja ihmisen huomio ovat Winskin mielestä ihan parasta.

Winski on omatoimisesti keksinyt, että eteisen lehtilaatikosta on kiva napata vanhoja mainoksia ja silputa ja levitellä niitä pitkin kämppää. No, parempi näin kuin huonekalutermiitti, tuumaa hoitotäti, vain yhtä tuolinjalkaa on vähän kaluttu. Puruluiden järsiminen on myös ollut suurta suosiota saanutta ajanvietettä. Winski tykkää myös istua ikkunalaudalla katselemassa ulos. Osaa Winski myös rauhoittua torkkumaan koirakavereiden kanssa kunhan on saanut tarpeeksi purettua energiaansa ulkona tai muuten touhutessa.

Uusissa paikoissa ja tilanteissa Winski on vielä varsin epävarma. Yllättävät jutut ja kovat äänet, kuten haukkuva koira tai juoksevat lapset tutuillakin alueilla saavat sen epävarmaksi. Winski toivoisikin, että uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri tuomassa tukea ja näyttämässä esimerkkiä tarhalla kasvaneelle pojalle. Winski on tähän asti ollut aika hiljainen poika ja se lähinnä murisee tai haukahtaa ilmoittaakseen että hei, nyt pitäisi jo lähteä ulos/saada ruokaa. Yksinolot koirakavereiden kanssa ovat sujuneet hyvin vaikka Winski onkin jäänyt vähän vinkumaan oven taakse. Winski on tullut hyvin juttuun hoitopaikan kissojen kanssa eikä ole yrittänyt jahdata niitä vaan kärsivällisesti antaa niiden nuolla naamansakin. Winski on ollut myös ensimmäisten päivien jälkeen sisäsiisti.

8.11.2018
Mikä onnenpotku! Iloinen Winski pääsi Suomeen ja odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Vantaalla.

Winski toivoo kotia paikasta, jossa on koirakaveri.

26.10.2018
Winski osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

18.10.2018
Winskille tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

29.8.2018
Winski-poju se sitten osaa ottaa ilon irti tarhavieraista. Pienestä ujoilijasta on varttunut peloton pusumaakari!

Joskus näin päin. Vaikka pentuna Winski ei mikään rohkelikko ollutkaan ja kimakasti kiljui kun sen nappasi syliin, on siitä varttunut hyvin innokas vieraiden pussailija joka kampeaa itsensä melkein jo omaehtoisesti syliinkin. Winski jakaa saman ulkoaitauksen usean muun nuoren koiran kanssa. Suureen laumaan kuuluu sekä uroksia että narttuja, ja Winski vaikuttaisi tulevan hyvin muiden kanssa juttuun. Tarhavieraista Winskin pää menee ihan onnesta pyörälle eikä poika osaa oikein muuta tehdä kuin höseltää häntä heiluen ja silmät loistaen ympärillä. Miespuolista vierastakaan Winski ei säiky vaan haluaisi kovasti päästä tätä suukottelemaan!

Missä on Winskin koti? Vaikka Winski onkin tarhalla tätä nykyä reipas poika, on tarha ollut sen koti pienestä saakka. Porttien ulkopuolella on paljon jännittäviä ja pelottavia asioita, joita Winski ei ole nähnyt eikä kokenut. Uuden omistajan on siis oltava valmis rauhallisesti ja pitkäjänteisesti sopeuttamaan Winskiä uuteen elämään ja ympäristöön, ja reippaan koirakaverin avulla se onnistuisi varmasti vielä paremmin. Toiveikas Winski jää odottelemaan itsestään hakemuksia, toivottavasti odotus palkitaan!

Viipurin koirat - Winski 28.7.2018

12.11.2017
Winski on hauska viikari, joka viipottaa iloisena tervehtimään. Syliin nostaminen oli kuitenkin kovin jännää, joten Winskin korvatkin ovat kuvissa ihan kadoksissa!

Irinan tarhalla riittää pentuja nyt aivan liikaa. Jokainen pentu yrittää tehdä parhaansa, että tulijat huomaisivat juuri sen ja edes pieni hetki huomiota riittäisi juuri sille. Winski on iloinen poika, joka tulee muiden mukana innoissaan tervehtimään ja hyörimään jalkoihin. Emme tiedä mikä on ollut sen tie tarhalle, mutta menneisyyttä tärkeämpää onkin, että tie jatkuisi sieltä mahdollisimman pian omaan kotiin.

Winski on kovin innoissaan uusista ihmisvieraista. Se tulee nuuskimaan käsiä ja heiluttaa samalla häntäänsä hurjaa vauhtia. Ihmisen kosketus on Winskille kuitenkin vielä jännittävä asia ja kun sitä yrittää silittää, ottaa Winski muutaman peruutusaskeleen. Kuvaamista varten Winski on kuitenkin kaapattava syliin, ja se vasta pojasta onkin jännittävää. Winskin pitää ihan ääneen kommentoida, että nyt muuten jännittää. Hyvin kiltisti se jää silti syliin napottamaan, ja kun se kuvien ottamisen jälkeen lasketaan maahan, tulee se taas jalkoihin hyörimään ja seurustelemaan.

Winskistä kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Siitä tulee takuulla kulmakunnan komistus, ja kunhan tapakasvatus on hoidettu kohdilleen, valloittaa se varmasti myös käytöksellään koko naapuruston. Koska Winski on hieman ujo poika, arvostaisi Winski kovasti kotia, jossa olisi koirakaveri jo odottamassa. Aikuisen koiran tassunjäljissä sen olisi turvallista tutustua uusiin asioihin ja ihmisiin.

Winski tulee olemaan melkoinen viikari myös vähän kasvettuaan, joten Winskistä kannattaa haaveilla vain sen, joka on valmis tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä tälle mainiolle pojalle. Sillä reseptillä Winskistä kasvaa tyytyväinen nuorukainen! Ja vaikkei kaikki aina sujuisikaan ihan täydellisesti, niin uusi omistaja ei Winskin kanssa halua luovuttaa, eihän?

Viipurin koirat - Winski 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.