Arnica

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2018

4.2.2019
Arnican kuulumisia omasta kodista:

"Arnicasta (perheen kesken Arni) on lyhyessä ajassa kuoriutunut oikein reipas, ystävällinen ja valloittava koirapersoona. Jo ensimmäisten päivien aikana uusi lemmikkielämä sujui todella luontevasti. Arni on alusta asti vaikuttanut tyytyväiseltä perheenjäseneltä. Se on ollut nopea oppimaan, välillä niinkin nopea, että olemme saaneet ihmetellä edistyksen vauhtia. Arnilta sujuu jo luokse tuleminen, yksinkertaiset temput kuten istuminen ja tassun anto, portaiden kulku ylös ja alas, hihnassa ja valjaissa kulkeminen... Se on myös edistynyt sisäsiisteydessä nopeasti.

Lenkkeilystä Arni on oppinut nauttimaan ja sen lempipuuhaa on sukeltaa lumihankeen ja haistella hajuja hangen alta. Vieraat koirat lenkillä jännittävät Arnia vielä hieman, mutta jo tutuksi tulleiden koirien kanssa Arni käyttäytyy ystävällisesti ja leikkisästi. Omat lelut ovat Arnille tärkeitä ja niiden kanssa se jaksaa leikkiä pitkiäkin aikoja. Arnilla on selkeästi hyvä itsetunto. Yksinjääminen ei ole ollut sille ongelma ja aina kotiin tullessa Arni ottaa perheenjäsenet reippaana vastaan. Eroahdistusta Arnilla ei ole esiintynyt.

Jatkamme tätä yhteistä seikkailua Arnin kanssa innolla ja onnella."

3.1.2019
Arnica sai kodin Kouvolasta.

16.12.2018
Arnica osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Arnicalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Lisäksi sen verinäyte tutkittiin babesian varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

25.11.2018
Ihmisrakas Arnica on sisaruskatraan reippain pentu ja valmis muutaman rapsutuksen jälkeen kellahtamaan kumoon maharapsuille antautuen.

Sisarukset Aisha, Arnica, MaukkaMiyaTamiTati ja Tuike päätyivät Irinan tarhalle syksyllä. Ne ovat peräisin Pietarin alueelta ja syntyivät autokorjaamon tontille. Korjaamo halusi pennuista eroon ja olisi tappanut ne ellei ulkopuoliset olisi ryhtyneet auttamaan niitä. Eräs nuori nainen yritti järjestää pennuille koteja tai edes paikkaa tarhalta, mutta monet tarhat kieltäytyivät tilanpuutteen vuoksi. Irina suostui kuitenkin ottamaan pennut vastaan ja niinpä ne haettiin tarhalle. Pentuja oli alun perin kymmenen, mutta kaikki eivät selviytyneet. Toivottavasti näiden seitsemän sisaruksen onni olisi nyt kääntymässä ja niille löytyisi vielä kodit tai hoitopaikat ennen pahimpia pakkasia.

Tässä pentujengissä samannäköistä vipeltäjää riittää, mutta yksi erottuu joukosta - ei ulkonäkönsä, mutta luonteensa avulla! Arnica on reipas ja iloinen tyttö, joka säntää innoissaan tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Se seuraa uteliaana ihmisten puuhia ja mieluusti osallistuu kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu. Rapsutukset Arnica ottaa vastaan onnellisena ja pyörii vatsa pystyssä ahtaassa kopissa kun mahasta vähän paijaa. Ai että, miten voi koiranpentu nauttia! Arnica ei epäröi haastaa sisaruksiaan leikkeihin ja intoa puhkuen painii muiden pentujen kanssa ihmisten katsellessa vierestä.

Monen tarhalle joutuvan pennun tavoin Arnicallakaan ei ole kokemusta kotikoirana olosta. Tyttö on elänyt elämänsä ensivaiheet autokorjaamon pihassa ja jatkanut sieltä matkaansa koiratarhalle. Arnicalla ei siis voi olla minkäänlaista käsitystä esimerkiksi sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta, koska kukaan ei niitä sille ole koskaan opettanut. Arnica toivoo löytävänsä jostain ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen, jonka kanssa aloittaa kotikoiran opiskelut. Reipas Arnica saattaisi soveltua monenlaiseen kotiin.

Alla viimeisessä kuvassa on pentujen emo.

Viipurin koirat - Arnica 6.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.