Myrtti

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

5.9.2019
Myrtti muutti omaan kotiin toisen viipurilaisen kaveriksi.

23.7.2019
Reipas ja iloinen Myrtti on päässyt useaan otteeseen harjoittelemaan hihnakävelyä sekä paikallisten vapaaehtoisten että yhdistyksen aktiivien kanssa.

Viipurin koirat - Myrtti 22.7.2019

25.6.2019
Pörheä Myrtti ihmettelee silmät suurina pentupaljouden keskellä. Myrtti hylättiin tarhalle suoraan kodista eikä se voi ymmärtää miksi.

Tapaamme Myrtin ensimmäisen kerran Irinan kotipihalla paahteisena kesäisenä iltapäivänä. Ei ole kulunut montaakaan päivää siitä, kun tyttö on tuotu Irinalle. Tuojat olivat omistajia ja luopumissyy oli heidän sanojensa mukaan allergia. Myrtti makaa kuumissaan ja hämmentyneen oloisena varjoisella terassilla. Kun tyttöä lähestyy, syttyy sen silmiin ilo ja se tulee ystävällisesti tekemään tuttavuutta. Myrtti vaikuttaakin luottavaiselta ja ihmisiin tottuneelta pennulta, joka ei turhia arkaile. 

Toisella tapaamisella Myrtti on muiden pentujen tavoin saanut siirron Irinan kotipihasta tarhalle. Pienessä aitauksessa on ahdasta ja siellä on ihan liikaa koiria. Etenkin ruoasta kiistellään välillä kovasanaisesti. Myrtti on aitauksen isoimpia pentuja ja komentaa välillä pienempiään. Pörröisen karvan alla Myrtti on hyvin hoikassa kunnossa eikä ihme että ruoka aiheuttaa riitoja. Omaa tilaa ei muutenkaan ole ja ympäristö on stressaava. Voi Myrttiä. Ihmisiä kohtaan Myrtti on hyvin ystävällinen ja luottavainen. Se on iloinen ja utelias pentu, joka tulee reippaasti tervehtimään vieraita. Saatuaan kerran maistuvan märkäruoan tuoksun nenäänsä Myrtin on vaikea enää keskittyä muuhun ja pienet tassut ratsaavat paikkoja minkä kerkeävät. Toivottavasti Myrtin matka kävisi pian kohti omaa kotia ja ravitsevia ruoka-annoksia.

Koska Myrtti on tuotu tarhalle kodista, kotikoiran elämä ei ehkä ole ihan niin uutta ja ihmeellistä sille. Tosin, tiedossa ei ole onko koti panostanut ollenkaan perustaitojen harjoitteluun. Tarhaoloissa vähäisetkin opitut asiat saattavat jäädä unholaan, joten tulevan kodin on valmistauduttava siihen, että monia asioita lähdetään opettelemaan alkeista.

Viipurin koirat - Myrtti 8. & 23.6.2019

Viipurin koirat - Myrtti 8.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.