Lohtu

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

23.10.2019
Lohtu sai kodin tutun hoitopaikan naapurista. 

24.9.2019
Lohdun kuulumisia kotihoidosta Keravalta:

”Lohtu on ollut viikon verran kotihoidossa. Lohtu jännittää edelleen esim. kovia ääniä, mutta muuten on tosi utelias ja ihana koiranpentu. Lohtu oppii helposti asioita esim. ”istu” ja ”maahan” ovat opittuja taitoja. Hoitopaikassa Lohdulla on seurana aikuinen narttukoira, johon se on leimautunut kovasti. Lenkkeily lähimetsässä sujuu hyvin koirakaverin kanssa.

Painoa Lohdulla on tällä hetkellä 13kg. Sisäsiisteys on hyvällä mallilla, välillä tietysti vahinkoja sattuu. Lohtu jää ikävöimään isäntäväen perään, kun ihmiset lähtevät töihin, mutta on kuitenkin rauhoittunut myöhemmin nukkumaan. Lohtu etsii kotia toisen koiran kaverina ja asumismuotona muu kuin kerrostalo.

Lapset ovat Lohdun mielestä kivoja. Uudet ihmiset hieman jännittävät, mutta se kuitenkin hakeutuu pienen tuumaustauon jälkeen lähelle rapsutettavaksi ja saattaa siltä pienen pusunkin saada kädelle tai poskelle.”

16.9.2019
Lohtu pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Keravalla.

10.9.2019
Kaikki Lohdulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Lohtu olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Lohdulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Lohdun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin koirat - Lohtu 14.9.2019

24.8.2019
Liikuttava Lohtu on ystävällinen ja ihana tyttö, mutta hiukan varovainen alkuun uusien tuttavuuksien kanssa. Kotiympäristössä, reippaan koirakaverin tukemana Lohtukin varmasti reipastuisi äkkiä.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona

Lohtu pörrää uteliaana pentujoukossa vieraiden lähestyessä aitausta. Monen muun pennun tavoin Lohtukin on kovin odottavaisella ja iloisella mielellä vieraiden saapuessa. Se ei livahda piiloon kun aitaukseen astuu, mutta pitää kuitenkin pientä turvaväliä ja jää uteliaana vierelle seuraamaan tapahtumia. Sylissä Lohtua jännittää, mutta kykenee se silti istumaan siinä rauhallisesti rimpuilematta. Alas päästyään Lohtu suuntaa oitis turvallisen kopin suojiin hengähtämään ja sulattelemaan tapahtunutta. Lohtu ei ole mikään menetetty arkajalka, se on vain vähän varovainen ja uusiin ihmisiin tutustuminen käy parhaiten ajan kanssa. Tuskin kukaan on Lohtua suuremmin aiemmassa elämässä sylitellyt ja käsitellyt, joten siinäkin on tottumista. Turvallinen kotiympäristö, rauhallinen ja kärsivällinen ihminen sekä reipas koirakaveri auttaisivat varmasti pikku-Lohtua karistamaan ujoudenmuruset turkistaan. Voi vain toivoa, ettei melko tavanomaisella ulkonäöllä varustettu Lohtu jää tarhalle kasvamaan aikuiseksi, sillä silloin toiveet oman kodin löytymisestä jäävät surullisen olemattomiksi.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Lohtu 1.9.2019

Viipurin koirat - Lohtu 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.