Veeruska

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2015

25.12.2019
Veeruska sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa pysyvästi.

29.11.2019
Voi Veeruska, elämä tarhan ulkopuolella muuttui todeksi. Veeruska odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Orivedellä.

10.11.2019
Veeruskalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), babesioosi, hepatozoonoosi ja Mycoplasma haemocanis.

Ihomato (Dirofilaria repens) oli Veeruskalla positiivinen ja se aloitti siihen Advocate-läkityksen.

Viipurin Koirat testasi myös Veeruskan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Sade on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

18.10.2019
Voi kaunista Veeruskaa! Se ilahtuu aina niin kovin saapuvista vieraista. Kotiehdokkat puuttuvat siltä silti kokonaan.

Veeruska täyttää ihan pian neljä vuotta. Niitä juhlia ei kuitenkaan kukaan juhli, sillä tarhalla ei sellaiseen ole aikaa. Veeruska kuitenkin ansaitsisi mitä iloisimmat juhlat, sillä se arvostaisi takuulla niin herkkukasoja kuin loppumattomia rapsutuksia ja silityksiäkin. Voisimmepa kertoa sille, että viisivuotissynttäreitä se saa viettää omassa kodissa. Vaan siihen emme pysty, kun kristallipalloa meillä ei ole (ja ehkä hyvä niin, jos Veeruskan huono onni jatkuu ja se odottaa omaa kotiaan yhä vuoden päästä).

Veeruska asuu tarhan takaosassa, sellaisessa aitauksessa, johon vierailijoita eksyy paljon harvemmin kuin keskiosan aitauksiin. Veeruska ei onneksi ole silti muuttunut aremmaksi, vaan se tulee edelleen iloisesti ja reippaasti tervehtimään. Toki on selvää, että uuteen kotiin muuttaessa se takuulla muuttuu paljon aremmaksi. Ajan kanssa se kuitenkin tottuu kaikkeen uuteen, ja sen kuoren alta kuoriutuu varmasti se sama Veeruska, jonka me olemme oppineet tarhalla tuntemaan.

Koska Veeruska on kasvanut tarhalla, etsii se kotia, jossa sillä olisi koirakaveri jo odottamassa. Kerrostalo tai kovin vilkas asuinalue ei ole Veeruskaa varten, vaan se arvostaa kotia, jossa on vähintään pieni oma piha ja rauhalliset ulkoilualueet ympärillä.

21.4.2019
Ihana Veeruska sai uuden videon! Veeruska on rauhallinen koira, joka ilahtuu aitaukseen saapuvista vieraista. Herkut ja rapsutukset ovat Veeruskan mieleen. 

Viipurin koirat - Veeruska 20.4.2019

9.9.2017
Veeruska odottaa yhä, että joku ihastuisi sen sieviin valkosukkaisiin etujalkoihin, nättiin naamaan ja herttaiseen luonteeseen.

Kooltaankin Veeruska on varsin näppärä, eikä se kasvanut niin suureksi ja raskasrakenteiseksi kuin muutamat pentukuvat antavat ymmärtää.

Veeruska tulee iloisena häntä heiluen luokse, vaikka sen aitauskaverit ovat varsin ujoja. Se ei edelleenkään ole erityisen vilkas vaan ennemmin tasaisen rauhallinen tyyppi, vaikka nuorena koirana taatusti tekemistä kaipaakin. Veeruskassa on paljon sellaista tavallisen tasaista ja se taitaa helposti hukkua räiskyvämpien persoonien, ihmeellisempien tarinoiden ja erikoisempien ulkonäköjen joukkoon.

Veeruska kuitenkin toivoo, että joku sen huomaisi ja olisi valmis opastamaan ja neuvomaan miten kotikoirana kuuluu olla. Moni asia ihmismaailmassa on tarhalla kasvaneelle Veeruskalle kummastus, mutta se lupaa tehdä parhaansa hihnakäytöksen, sisäsiisteyden ja monen muun asian opettelussa. Rinnalleen Veeruska kaipaa kärsivällistä ja lempeää ihmistä, joka on valmis antamaan aikaa ihmetellä. Veeruskasta saa taatusti ihanan ystävän!

28.10.2016
Veeruska on veikeä mimmi! Se on kohtuullisen rauhallinen nuori tyttö, ihmisrakas ja iloinen tassuttelija.

Veeruska on varttunut jo lähes aikuisen koiran mittoihin. Se on vankkaa tekoa oleva tyttö, joka seisoo tukevasti omilla tassuillaan. Veeruska vaikuttaa kuitenkin sopuisalta tytöltä, sellaiselta, joka tulee juttuun kaikkien kanssa.

Veeruska suhtautuu uusiin tuttavuuksiin rauhallisesti ja ystävällisesti. Se tulee hakemaan silityksiä ja tekemään tuttavuutta, mutta mikään vasten hyppivä villikko se ei ainakaan tällä hetkellä ole. Veeruska tuntuu tarvitsevan pienen hetken, ennen kuin se ryhtyy ihan kaveriksi. Mutta se hetki on onneksi vain pieni tovi, ja sen jälkeen Veeruska on hyvin onnellinen saamastaan seurasta.

Veeruska varmasti arvostaisi kivaa koirakaveria uudessa kodissaan. Ehdoton edellytys se ei kuitenkaan ole, kunhan uusi omistaja ymmärtää, että tarhalla kasvanut koira tarvitsee aikaa ja tukea sopeutumisessa ja uusiin asioihin tutustumisessa.

Viipurin koirat - Veeruska 16.11.2016

2.3.2016
Suloinen nappisilmä Veeruska joutui kodittomaksi alkuvuodesta. Veeruska on ystävällinen, mutta hiukan ujo pentu, joka haaveilee Irinan tarhalla oman kodin lämmöstä.

Veeruska ei tee itsestään numeroa ja senpä vuoksi tyttöä ei heti suuresta pentulaumasta erotakaan. Veeruska katselee kuitenkin varovaisen uteliaana kopin suulta, mistä moinen meteli oikein tulee. Vaikka Veeruska vähän ujosteleekin, ei se pötki pakoon kun sitä lähestyy. Tytön saa helposti syliin rapsuteltavaksi ja siinä Veeruska nököttääkin maailmaa korkeuksista käsin ihmetellen.

Melko tavanomaisen ulkonäkönsä vuoksi Veeruska ei ehkä tule yhtä helposti huomatuksi kuin jotkin muut erikoisemman näköiset pennut, mutta ihan yhtä palavasti Veeruskakin toivoo saavansa kokea, miltä tuntuu kun ympärillä on rakkautta, huolenpitoa ja turvallinen ihminen. Uuden elämän alkutaipaleella riittää varmasti ihmeteltävää, joten tulevan omistajan onkin varauduttava sopeuttamaan ja opastamaan tyttöä uusissa ja jännittävissä tilanteissa.

Voisiko pieni Veeruska löytää onnen juuri Sinun luotasi?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.