Zibar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm, 32 kg)
Syntymäaika: 2/2016

1.10.2019
Kosta (ent. Zibar) sai kodin Turusta.

31.7.2019
Iloinen ja reipas Zibar eli Konsta sai upeita uusia kuvia sivulleen! Konsta odottaa kotia Liedossa.

16.7.2019
Kolmevuotias iso, mutta lempeä Zibar, nyk. Konsta, etsii uutta kotia omistajien muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. 

Konstan nykyinen koti kertoo pojasta:

"Aika ei enää riitä tarjota Konstalle riittävästi aktiviteettia ja huomiota. Energiselle Konstalle paras koti olisi maalta tai ainakin omakotitalosta haukkuherkkyytensä vuoksi, jossa se saisi temmeltää ja jossa ei olisi pieniä lapsia. Konstassa on vahtikoiran vikaa ja se ilmoittaakin tulokkaista aina äänekkäästi. Konsta on lähes koko ikänsä asunut maalla, jossa ei esim. ohitustilanteita ole juurikaan ollut. Kuitenkin remmissä kulkee yleensä nätisti, myös kaupungissa. Mutta silti Konsta osaa olla myös remmiräyhääjä tietyille koirille ohitustilanteissa. 

Konsta rakastaa kaikkia ihmisiä ja on aina valmis ottamaan vastaan rapsutuksia. Poika osaa kuitenkin rauhoittua omiin oloihinsa, kunhan on saanut tervehtiä kaikki uudet ihmiset ja saanut heiltä huomiota. Kotona Konsta pärjää hyvin työpäivän ajan, mutta vieraissa paikoissa esiintyy eroahdistusta. Nuorempana Konsta oli melkoinen houdini ja avasi itse ovia ja saattoi tehdä tuhoja. Nämä ongelmat ovat kotioloissa jääneet, joskin ulko-ovesta saattaa tulla perässä, jos sitä ei ole lukittu. Vieraissa paikoissa Konsta ei ole aikoihin ollut yksin, joten emme tiedä miten se kyseisissä tilanteissa nykyään suhtautuu. Toisen koiramme kanssa on vieraissakin paikoissa oleminen onnistunut.

Toisten koirien ja kissojen kanssa Konsta tulee hyvin toimeen. Joskus väsyneenä se on kuitenkin saattanut loksautella muille eläimille leukoja, jos on tullut häirityksi. Itsellämme on pieni lapsi, jolle Konsta on saattanut joissain tilanteissa irvistellä. Eli luultavasti olisi parempi, ettei uudessa kodissa olisi pieniä lapsia. Konstalle paras koti olisi sellainen, jossa se saisi paljon hellyyttä, huomiota ja aktiivista elämää. Konsta tykkää pitkistä lenkeistä, uimisesta ja pallon noutamisesta. Koirakaveri olisi plussaa, mutta varmasti pärjäisi myös perheen ainoana koirana, kun saisi kaiken huomion itselleen. Surullisin mielin luovumme rakkaasta Konstastamme ja tärkeintä olisikin nyt löytää paras mahdollinen loppuelämän koti sille. Konsta on tavattavissa kotonaan Tarvasjoella, Liedossa."

11.7.2016
Zibar sai kodin Turusta.

7.7.2016
Zibar sai hoitopaikan ja odottaa sopivaa kotia Somerolla.

22.6.2016
Hauskannäköinen Zibar rakastaa ihmisiä ja huolehtii kyllä siitä, että tulee huomatuksi! Zibar on mahdottoman suloinen poika, joka haluaisi jo muuttaa omaan kotiin.

Ketjussa elävä emokoira pyöräytti alkuvuodesta pentueen kadulle Svetogorskin kaupungissa. Jotta ne eivät lisäisi kaupungin kulkukoirapopulaatiota, ne sterilisoitiin kaupungin varoilla jo varhain ja palautettiin samantien kadulle. Paikallisten eläinsuojelijoiden mielestä pentujen oli parempi toipua leikkauksesta turvallisessa ympäristössä ja niinpä pennut matkasivat Olgalle. Zachar, Zibar, Zik, Zina, Zaya ja Zoya ovat nyt valmiita valloittamaan omat kodit Suomesta!

Zibar on touhukas ja utelias pentu, joka ei turhia jää tuumimaan uskaltaako vieraita lähestyä vai ei. Kaikki ihmiset ovat Zibarin mielestä kiinnostavia ja kivoja, eikä mikään ole ihanampaa kuin saada roppakaupalla rapsutuksia ja huomiota. Pörröinen pää ilmaantuu milloin mistäkin suunnasta ja änkeää itsensä syliin vaikka väkisin. Pentulauma Olgan pihalla on suuri. Muita pentuja Zibar välillä komentaa, mutta myös normaalia pentupainia riittää!

Pennut ovat asuneet kadulla, jonka jälkeen ne muuttivat Olgan ulkoaitaukseen. Sisätiloissa eläminen on niille ihan uusi juttu, joten monenlaista opeteltavaa riittää. Sisäsiisteyttä joutuu harjoittelemaan ja pissalätäköitä korjailemaan. Ulkoilu voi alkuun olla pelokasta säntäilyä ja muut kanssaliikkujat ihmeellisiä. Yksin jääminen voi alkuun aiheuttaa pienen ikävän - vastahan sen oman ihmisen sai! Kaikesta kuitenkin selvitään, kunhan omistajalla riittää aikaa, kärsivällisyyttä ja hermoja - sekä paljon rakkautta kovia kokeneelle pennulle.

Pentujen isästä ei ole tietoa. Voi myös olla, että sulhasia on ollut useampia kuin yksi. Osa pennuista on sirompia kuin toiset, osalla taas on tuuhea pörröturkki. Koska täysin varmaa tietoa molemmista vanhemmista ei ole, ei voida kokonaan sulkea pois minkään vahtivan rodun taustaa.

Zibarista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika.

Viipurin koirat - Zibar 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.