Unna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen-suuri (n. 60 cm)
Syntymäaika: 1/2013

22.10.2019
Unna löysi kodin oulun seudulta.

26.9.2019
Unna muutti sijaiskotiin Vantaalle. Sen elämää voi seurata Facebook-sivulla Mäyrävuoren kotihoitolaiset.

Löydät sivun osoitteesta Mäyrävuoren kotihoitolaiset.

9.8.2019
Ihana Unna, nykyisessä kodissaan jo lähes 4 vuotta asunut koiraneiti, etsii uutta loppuelämän kotia itsestään riippumattomista syistä.

Nykyinen koti kertoo Unnasta:

"Unna on ollut itselleni mitä parhain seuralainen ja lenkkikaveri viimeiset vuodet, ja tytöstä luopuminen onkin ehdottomasti yksi elämäni vaikeimmista päätöksistä. Kuitenkin tiedän, että en itse pysty tarjoamaan Unnalle sellaista elämää, minkä tyttö ansaitsee. Tällä 6,5-vuotiaalla neidillä on vielä monia elinvuosia jäljellä, ja varmasti niin paljon annettavaa uudessa loppuelämän kodissaan.

Unna on tullut pitkän matkan siitä super-arasta ja pelokkaasta tärisijästä, mikä hän minulle muuttaessaan oli. Kaikki, siis ihan kaikki, aiheutti tytössä suurta pelkoa. Pari ensimmäistä kuukautta menikin opetellessa ihan vaan niitä normaaleja kotikoiran juttuja. Alussa Unna myös pissaili sisälle aika tiuhaan tahtiin, mutta kyseinen ongelma onneksi talttui oikealla lääkkeellä, ja pissaongelmat jäivät lähes kertaheitolla historiaan. Myös se oikea luonne alkoi pikkuhiljaa tulla esiin, ja tuosta ennen niin ujosta ja vaatimattomasta koirasta onkin kuoriutunut aika itsepäinen ja arvonsa tunteva neiti! Tuota muutosta on ollut todella hienoa seurata, sillä kuka olisi ikinä arvannut?

Tähän asti Unna on asunut kerrostalossa, mikä ei todennäköisesti ole tytölle se ihanteellisin asumismuoto. "Mummulassa" vieraillessaan Unna on silminnähden nauttinut rivitalon suomista eduista, ja kotiinpaluu onkin aina saanut aikaan jonkinlaisen lievän masennustilan. Entinen rauhaa rakastanut sohvaperuna on nykyään varsin utelias ja innokas touhuaja, ja mielellään seurailee kodin askareita. Nykyisessä kodissa hälinää ei juuri ole tarjolla, mikä tuntuukin aiheuttavan ainakin lievää turhautumista. Unna tarvitsisi hieman enemmän elämää ympärilleen, mutta valitettavasti lapset eivät tähän kuvioon sovi. Pieniä lapsia Unna on pelännyt ihan alusta asti.

Myös matkustaminen on edelleen erittäin vaikeaa, eikä tottumisen merkkejä ole ollut missään vaiheessa havaittavissa. Juna-aseman äänet, ihmispaljous, ja tilan avaruus aiheuttavat suurta ahdistusta herkässä koiraneidissä, kuin myös bussilla matkustaminen. Toivoisinkin, että jatkossa Unna säästyisi enimmiltä matkustamisilta, ja saisi tyytyä vain autokyyteihin, jotka onneksi sujuvat hyvin.

Tämä vaatimaton mussukka ei juuri leluista innostu, vaikka yritystä on kyllä ollut, joten tyttö ei oikein itse osaa itseään viihdyttää. Mutta toiset koirat kyllä saavat leikkisyyden esiin tässä ujopiimässä! Suurin osa vastaantulevista koirista saa aikaan hännänheilutusta ja korvien nousemisen pystyyn, välillä jopa pientä pyllyn pyöritystäkin. Ainoastaan muutama koira on saanut osakseen murinaa, ja nämä tapaukset on vaan ohitettu onnistuneesti. Toivoisinkin Unnalle edes yhtä koirakaveria, jonka kanssa toteuttaa itseään ja päästellä vähän höyryjä. Uskon että elämä laumassa, tai koiraduona, olisi Unnalle se paras vaihtoehto.

En ole havainnut Unnassa minkäänlaista aggressiivisuutta koko 4 vuoden aikana, en edes niissä kaikista vaikeimmissa tilanteissa. Kynsienleikkuut, pesemiset ynnä muut sujuvat neidin kanssa todella hienosti. Uusien ihmisten tapaaminen aina vähän jännittää, mutta rauhallisen tutustumisen jälkeen tyttö yleensä jo nuolee tarjolla olevaa kättä, ja siirtyy takavasemmalle hengailemaan.

Pähkinänkuoressa: Unna on ujo, ystävällinen ja utelias koiraneiti, joka etsii entistä ehompaa, parempaa ja sopivampaa kotia loppuelämäkseen.

Unna on tavattavissa Tampereella."

Pitkään Suomessa asuneen kodinvaihtajakoiran adoptiomaksu on 250 €.

20.11.2015
Unnalle löytyi koti Tampereelta.

13.8.2015
Ujo ja ihana Unna saapui kotihoitoon toipuessaan silmänpoistoleikkauksesta. Unna odottaa omaa kotia Tampereen seudulla.

Unnan silmä vaurioitui tarhalla ja se täytyi poistaa, mutta koska tarha ei ole paras paikka toipua leikkauksesta, tuotiin Unna Suomeen jossa leikkaushaava paranikin hyvin. Unna katselee maailmaa nykyisin yhdellä silmällä, mutta pärjää sillä hienosti. Tärkeintä on ettei kipeä silmä enää vaivaa koiraa.

Tarhalla Unna oli arka koira, joka viihtyi tiiviisti omassa kopissaan suojassa katseilta. Arkuus on edelleen vahva osa Unnan persoonaa, mutta sen lisäksi tyttö on hoitopaikassa paljastunut hyvin herttaiseksi, iloiseksi ja läheisyyttä rakastavaksi koiraksi. Unna hyppelee ulkona riemukkaasti ja uskaltautuu rapsuteltavaksi häntä hurjasti vispaten. Vaikka tyttö jännittää ja on valmiina ampaisemaan pakoon, se nauttii ihmisen huomiosta ja hännän huiskinnasta päätellen jännityskin on positiivisen puolella. Sisällä Unna on rauhallisempi, ja hakeutuu mielellään ihmisten lähelle, kuten nukkumaan sängyn viereen. Rapsuttelukin kelpaa sisällä niin hyvin että sitä täytyy tassulla huiskaisten pyytää lisää ellei tarjonta vastaa kysyntää :)

Unna ulkoilee hoitopaikassa usein aidatulla alueella vapaana, sillä hihnassa ulkoilua vielä harjoitellaan. Se on tytölle kaikkein vaikeinta, ja muuten tutut valjaat kauhistuttavat kun niihin liitetään kiinnipitävä talutushihna. Hihnaulkoilussakin on jo edistytty, mutta Unna ei vielä uskalla tehdä tarpeitaan kytkettynä, joten se ei toistaiseksi pärjää paikassa jossa ainoa turvallinen ulkoilumahdollisuus on talutus. Unna on sisäsiisti lukuunottamatta jännityspissoja jotka pääsevät usein silloin kun lähdetään talutushihnassa ulos. Muuten Unna on ujoudestaan huolimatta hyvin helppo koira. Se osaa olla yksin kotona ja tulee toimeen hyvin monenlaisten koirakavereiden sekä hoitopaikan luppakorvakanin kanssa. Ihmisiin Unna suhtautuu ystävällisesti silloinkin kun sitä selvästi pelottaa, eikä milloinkaan puolustaudu uhkailemalla. Kynsien leikkaus ja perushoitotoimenpiteet onnistuvat jännityksestä huolimatta, ja tulevat pikkuhiljaa tutummiksi ja vähemmän jännittäviksi.

Unna on vielä nuori koira, joten sillä on edessään paljon hyviä vuosia. Unnalle toivotaan rauhallista kotia jossa ujo tyttö saa rohkaistua ja viettää mukavaa aikaa omien ihmistensä kanssa. Unna eläisi varmasti mielellään toisen koiran kaverina, mutta pärjää todennäköisesti hyvin myös ainoana koirana. Kissoja Unna ei ole hoitopaikassaan tavannut, mutta koska vapaana hyppelevä kani ei aiheuta ihmeempiä reaktioita, saavat kissatkin hyvin luultavasti olla tältä tytöltä rauhassa.

16.3.2014
Unna on utelias, mutta vielä vähän varovainen tyttö. Rauhallisesti Unna tulee aina tutustumaan, ja hieman saa tyttöä silittääkin.

Unna ja se sisko Ursula pelastettiin paikasta, jossa monia koiria pidettiin huonoissa oloissa. Irina kuuli koirien ahdinkosta ja kävi hakemassa sieltä nämä siskokset. Koirat olivat silloin kovin aliravittuja ja suhtautuivat ihmisiin varoen.

Muutaman kuukauden tarhalla asumisen jälkeen siskokset ovat alkaneet kiinnostua jo paljonkin ihmisistä, ja varovasti ne tulevat tekemään tuttavuutta. Unna ja Ursula ovat hyvin samanoloisia tyttöjä, niin ulkoisesti kuin luonteeltaankin.

Unna uskaltaa jo varsin reippaasti hakea herkut kädestä, ja kun rauhallisesti viettää sen kanssa aikaa, saa Unnaa jo vähän silittääkin. Unna vaikuttaa aina ilahtuvan saapumisestamme, joten ujoudestaan huolimatta se suhtautuu uteliaasti ja positiivisesti ihmisiin. Unna vaikuttaa rauhalliselta tytöltä, eikä se hauku tarhalla juuri koskaan. Unna tulee hienosti toisten koirien kanssa toimeen, eikä se osallistu kinasteluihin herkuista tai mistään muustakaan. Unna vaikuttaa siis hyvin kiltiltä ja sympaattiselta tytöltä, joka mieluummin väistää kuin alkaa kilpailla ruuasta tai huomiosta vilkkaampien koirien kanssa.

Koska Unna on ollut ihmisten kanssa suhteellisen vähän tekemisissä, tulee uuden omistajan ymmärtää, että Unna tarvitsee aikaa sopeutumiseen. Uudella omistajalla olisi hyvä olla aiempaa koirakokemusta, ja kodissa odottava koirakaveri auttaisi varmasti Unnaa kotiutumisessa. Uskomme, että Unnasta tulee ujoudestaan huolimatta vielä mukava kotikoira, kunhan se saisi siihen mahdollisuuden.

Viipurin koirat - Unna 10.1.2015

Viipurin koirat - Unna

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.