Nino

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 23 kg)
Syntymäaika: 10/2016

1.11.2019
Oma koti olikin koko ajan lähempänä kuin Nino osasi arvata. Nino jäi hoitopaikkaan asumaan.

1.2.2019
Nino on jo pitkään haaveillut omasta kodista. Josko vihdoin pojan onni kääntyisi ja oma luottamuksen arvoinen ihminen löytyisi?

Nino on näppärän kokoinen 23 kiloinen "minisaku" ja tykkää touhuta kaikessa mukana. Vieraita ihmisiä kohtaan Nino on suht välinpitämätön, ei siis mikään rapsutuksia kaipaava kaveri, mutta omalta perheeltä vaatii kyllä päänsä syliin työntämällä oman osuutensa läheisyydestä.

Nino ei pyydä ihan mahdottomia, mutta joitain kriteereitä uudelle kodille löytyy. Ninon toiveena on edelleen löytää koti omakotitalosta rauhalliselta seudulta, kivalla koirakaverilla varustettuna. Koti maalaismaisemissa, jossa voisi viettää paljon aikaa vapaana, olisi unelma. Omistajakseen tämä herkkä poika kaipaa rauhallista ja koirakokenutta ihmistä, johon voi luottaa jännittävienkin asioiden edessä. Lapsista Ninolla ei ole paljoa kokemusta, joten niitä ei uudessa kodissa toivota olevan, sillä lasten äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet selvästi jännittävät Ninoa.

Muiden koirien ja kissojen kanssa Nino sen sijaan tulee hyvin juttuun kunhan saa rauhassa tutustua, ja koirakaverin kanssa leikkiminen onkin pallopelien ohella pojan lempipuuhaa. Vieraat koirat aiheuttavat Ninossa edelleen kiihtymistä lenkillä, mutta riittävällä välimatkalla poika kulkee nätisti. Vapaana Nino on ollu metsä- ja peltolenkeillä ja nauttii siitä kovasti, pysyy rallikierrosten välissä hyvin lähettyvillä eikä vapaana ollessa vieraat koiratkaan aiheuta kiihtymistä vaan Nino jättää ne huomiotta.

Nino on aktiivinen poika, joka varmasti nauttisi yhteisestä harrastuksesta omistajansa kanssa. Vaikka ulkona vauhtia riittääkin niin Nino osaa sisällä ollessaan hyvin rauhoittua ja tärkein paikka kotona pojan mielestä onkin sohva, siinä köllötellessä vierähtää tovi jos toinenkin.

Pitkän kotihoitojakson vuoksi Nino haluaa tutustua uuteen omistajaansa useamman kerran, joten uuden kodin olisi hyvä sijaita järkevän ajomatkan päässä Kotkasta. Me kotihoitajat olemme myös mahdollisuuksien mukaan valmiita tulemaan tutustumaan ja voimme jatkossa tarjota Ninolle tarvittaessa hoitopaikan!

Viipurin koirat - Nino kotihoidossa 2/2019

6.10.2017
Iloinen Nino odottaa Kotkassa omaa ihmistä! Nino lähettää tuoreita terveisiä hoitopaikastaan.

"Morjensta pöytään, oon Nino! Tai Nippeli, Nipsutin, Nipsu, mullon aikast monta nimeä niinku kuulemma rakkaalla hoitolapsella kuuluukin olla! Oon ollu Suomessa (Kotkassa) jo maaliskuun lopusta lähtien eikä mun oma ihminen oo vieläkään löytänyt mua, uskomatonta! Siksipä laitankin nyt tälläsen seuranhakuilmoituksen, katotaan löytyiskö se loppuelämän kumppani näin.

Asiaan, nyt mun pitäisi siis kehua itteäni niinku tälläsissä hommissa kuulemma tapana on. Onnistuu! Oon iloinen, fiksu ja filmaattinen, aina valmis touhuumaan, kiltti ja uskollinen. Sisäsiisti myös. Ihan ykköstouhuja mun mielestä on pihalla pallojen ja lintujen jahtaaminen sekä keppien silppuaminen. Toi mun hoitoäiskä on sitä mieltä, et voisin tykätä myös jostain kivasta harrastuksesta, missä oppisin vähä keskittymään ja saisin puuhata sen mun ikioman ihmisen kanssa.

Ulkonäköpuolelta mun tärkeimmät ominaisuudet ainakin omasta mielestäni on hohtavan valkoset hampaat ja upee paksu häntä! Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Noh, rehellisyyden nimissä on mulla kuulemma vielä jotain harjoteltavaakin, koirien kohtaaminen lenkillä mukamas. Mua hoitoäiskän mukaan vähän jänskättää vieraat koirat, varsinkin haukkuvat sellaset, joten mä haukun niille takasin. Hmph, en kyllä myönnä tota jänskätystä ainakaan, enhän mä hauku hepoillekaan mitä lenkillä näkyy ja ne on kuitenkin aikast paljon isompia ku koirat!

Mut hei, ennenku innostut ni mullon kyllä joitain kriteereitä, koska ihan kenen tahansa huithapelin matkaanhan en oo täältä lähdössä. Piha suht rauhallisella sijainnilla, kärsivällisyyttä ja koirakokemusta. Siinä tärkeimmät. Niin, ja rauhallinen koirakaveri ois myös aika kiva, sellanen jota voisin hyvillä mielin apinoida ja johon turvautua jännissä paikoissa. Ulkonäöllä ei oo mulle mitään merkitystä, kaikki käy. Pääasia on, että sulla on hyvä sydän ja oot valmis antamaan mulle aikaa kotiutumiseen (no okei, tää oli ton hoitoäiskän suusta, mun ehdotus oli et taskut täynnä herkkuja ois kiva bonus ), joten jos kolahti, ni paas viestiä tulee, katotaan josko edettäis ihan treffailuun asti!"

Viipurin koirat - Nino kotihoidossa 8/2017

4.9.2017
Nino kävi kastroitavana.

27.6.2017
Nino kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta ja sen näytteet olivat sekä MRSP:n että ESBL:n osalta negatiiviset.

25.5.2017
Nino sai kodin huhtikuun lopulla, mutta palautui takaisin yhdistykselle oltuaan vain viikon kodissaan.

Ympäristönmuutos aiheutti Ninolle stressiä, joka ilmeni mm. kovana haukkumisena. Hoitopaikassa Ninolla ei kuitenkaan tälläistä käytöstä ollut ja se vietiin varmuudeksi kipujen poissulkemiseksi kivun tunnistamiseen ja hoitamiseen erikoistuneen eläinlääkärin tutkittavaksi. Nino sai terveen pojan paperit.

Kolme viikkoa on kulunut paluumuutosta hoitopaikkaan ja Ninolla menee hyvin. Se on yhtä iloinen ja leikkisä koirapoika kuin ennenkin, ja vieraiden kohtaamisia on harjoiteltu paljon.

Nino nauttii pihalla touhuilusta ja lenkkeilystä. Sisällä Nino osaa kuitenkin hyvin rauhoittua, ja myös useamman tunnin yksinolot ovat sujuneet tähän mennessä rauhassa nukkuen. Kissojen kanssa Nino tulee hyvin juttuun ja hoitopaikan vanhempaa uroskoiraa kunnioittaa kovasti ja hakee siitä myös turvaa jännittävissä tilanteissa.

Kotiin saapuvia Ihmisvieraita Nino myös aluksi jännitti ja haukkui, mutta herkkujen ja kivoihin ihmisiin tutustumisten avulla ottaa nykyään vieraat (sekä miehet että naiset ja isommat lapset) hyvin vastaan.

Nino kaipaa rinnalleen rauhallista ja itsevarmaa koirakaveria ja samanlaista ihmistä, joka osaa jatkaa Ninon opastamista jännissä tilanteissa ja ymmärtää, että luottamuksen syntyminen vaatii aikaa. Nino haukkuu kovasti stressitilanteissa, esimerkiksi ympäristövaihdoksissa. Näin kävi Ninon muuttaessa ensimmäiseen kotiinsa, ja tähän tulee myös uuden kodin varautua. Kotihoidossa ollessaan haukkuminen ei ole ollut missään vaiheessa ongelma, toki pihalla on aluksi harjoiteltu miten naapureihin suhtaudutaan ja sisällä näytetty esimerkillä ettei ääniin tarvitse reagoida.

Nino on hyvin sympaattinen ja oppivaisen oloinen koirapoika, josta kärsivällisyydellä ja aikaa antamalla kuoriutuu vielä täydellinen ystävä jollekin onnekkaalle.

28.4.2017
Nino sai kodin Heinolasta.

12.4.2017
Nino sujahti hetkessä kotikoiraksi ja odottaa ikiomaa kotia Kotkassa.

Ninon kotihoitaja kertoo:

"Rauhallinen ja lempeä Nino on parissa viikossa sujahtanut kotikoiran saappaisiin hyvin. Poika elää tällä hetkellä aikuisen uroskoiran ja kahden kissan kanssa. Koiraveikka aluksi vähän jännitti, mutta nyt se on jo Ninon mielestä aika ihana ja yhteiselo sujuu mainiosti.

Kissojen kanssa Nino on hiukan epävarma, joten olisi ehkä parempi ettei tulevasta kodista sellaisia löydy. Ensimmäisen päivän jälkeen kaikki tarpeet on tehty hienosti ulos (vaatii toki vielä usein käyntejä ulkona) ja yöt nukuttu rauhallisesti. Hihnassa Nino kulkee reippaasti varsinkin koirakaverin kanssa ja metsälenkillä poika on vapaana ollessaan pysytellyt hyvin muun porukan lähettyvillä. Luoksetulo on Ninolla jo hyvin hanskassa ja autossa matkustaminen sujuu pääasiassa rauhassa makoillen.

Kyläilemässäkin ollaan käyty muutamassa eri paikassa ja Nino on ollut todella reipas ja rohkea. Toki harjoiteltavaakin vielä löytyy; kylään tulevat vieraat jännittävät ja omaa pihaa Nino on ruvennut vähän vahtimaan haukkumalla ohikulkijat. Meidän kanssa poika on kuitenkin alusta lähtien ollut hyvin avoin ja luottavainen pusuttelija, joten varmasti positiivisilla kokemuksilla ja kannustuksella oppii luottamaan myös vieraisiin ihmisiin. Kaikenkaikkiaan Nino on hyvin kiltti ja miellyttämisenhaluinen pieni poika."

23.3.2017
Nino pääsi hoitopaikkaan opettelemaan kotikoiran elämää. Ninoon pääsee tutustumaan Kotkassa.

24.2.2017
Nino on iloinen ja ystävällinen poika, joka katselee vieraita alkuun hieman ihmetellen. Ei kuitenkaan aikaakaan niin häntä lähtee innoissaan huiskimaan ja tassut pyörimään ympärillä.

Nino-pojan elämästä ennen tarhalle joutumista ei ole tietoa. Ehkä joku kyllästyi pentuunsa tai löysi yksinäisen pojan ulkoa harhailemasta ja toimitti tarhalle. Nino pääsi kuitenkin Irinan tarhalle turvaan ja nyt sillä on mahdollisuus parempaan elämään Suomessa. Nino vaikuttaa hyvin ystävälliseltä ja ihmisrakkaalta pojalta. Alkuun sitä hieman jännittää, mutta kun se toteaa ihmiset mukaviksi ei se tiedä miten päin sitä oikein pitäisi olla. Nino elää samassa aitauksessa muutaman muun pennun kanssa ja yhteiselo näyttää sujuvan sopuisasti.

Ninon perimässä on todennäköisesti ainakin saksanpaimenkoiraa ja siitä kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Koska Ninolla tuskin on kokemusta kotikoirana olosta, täytyy uuden omistajan olla valmis satsaamaan sen kotiutumiseen ja sopeutumiseen. Isossa maailmassa on paljon jännittäviä asioita ja tilanteita, joita Nino ei ole vielä nähnyt tai kokenut. Kannustuksella, kehuilla ja palkitsemisella päästään jo pitkälle. Toki myös aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan matkalla aikuiseksi hienoksi koirapojaksi. Ninosta taitaa kasvaa isona aika komistus, kenenköhän elämästä löytyisi koirapojan mentävä aukko?

Viipurin koirat - Nino 10.3.2017

Viipurin koirat - Nino 18.2.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.