Apri

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 54 cm)
Syntymäaika: 1/2018

8.7.2019
Apri sai jäädä pysyvästi hoitopaikkaansa.

23.5.2019
Ihastuttavalle Aprille löytyi vihdoin hoitopaikka. Apri odottaa kotiehdokkaita Vantaalla.

4.5.2019
Apri pääsi käymään kanssamme hihnakävelyllä. Kurkkaa videolta, miten lenkki sujui!

Viipurin koirat - Apri 4.5.2019

15.1.2019
Mistä löytyisi synttärisankarille koti? Vuoden ikäinen ihana ja kaunis kajaalisilmä Apri toivoo kodin löytymistä koko suuren sydämensä pohjasta!

Jo pentuaikana joku onnekas koira saattaa löytää oman kodin. Upeaa Apria ei silloin lykästänyt ja tyttö onkin kasvanut teini-ikäiseksi tarhalla. Iloinen, ihmisrakas ja energinen kuvaa Apria hyvin. Tästä koirasta tuleekin joku onnekas saamaan loistavan lenkkikaverin. Ja kenties yhteinen kiva koiranmainen harrastuskin voisi löytyä. Varsin fiksun oloinen Apri osaisi varmastikin ilahduttaa omistajaansa yhteisen tekemisen ja oppimisen riemulla. Ensin liikkeelle täytyy kuitenkin lähteä kotikoirataitojen opettelusta. Niitä kun tarhaolosuhteissa ei pääse liiemmin harjoittelemaan. Apri lupaa olla ahkera ja innokas oppilas.

Apri voisi soveltua niin maalle kuin kaupunkiin. Kotona voisi olla kiva koirakaveri odottamassa, mutta reippaasta Aprista löytynee myös aineksia kodin ainokaiseksi. Vuosi sitten näihin aikoihin Apri syntyi tammikuun paukkuviin pakkasiin. Nyt toivomme tämän synttärisankarin hartaimman toiveen käyvän toteen oman kodin löytymisestä.

Viipurin koirat - Apri 12.1.2019

18.10.2018
Aprille tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

4.9.2018
"Viikari" on edelleen hyvä sana kuvaamaan Apria. Se on murrosikäinen, upean näköinen tyttö, joka kaipaisi tekemistä.

Apri ei arastele ihmisiä pätkääkään vaan tunkee jokaisen syliin, joka tulee aitaukseen. Kyytiä saavat niin hanskat kuin kurahousujen lahkeetkin, kun Apri kokeilee, voisiko niillä leikkiä. Nuoret ja tarmoa täynnä olevat koirat tylsistyvät tarhalla tekemisen puutteessa ja Aprista tämän tosiaan huomaa. Se kerta kaikkiaan rakastaisi, jos pääsisi juosemaan vapaana, haistelemaan, kaivamaan, kaluamaan ja opettelemaan ihmisen ohjauksessa erilaisia juttuja. Tällä erää sen on kuitenkin tyytyminen elämään verkkoaitojen sisällä.

Viipurin koirat - Apri 30.8.2018

24.5.2018
Apri sysättiin keväällä auton ikkunasta suoraan tarhan työntekijän syliin. Hämmentynyt tyttö ei osannut muuta kuin pälyillä peloissaan ympärilleen.

Viikkojen aikana Apri on sopeutunut hyvin tarhaelämään ja siitä on kuoriutunut iloinen, reipas ja ihmisrakas pentu - oikea viikari! Apri ottaa tarhavieraat vastaan iloisilla hännänheilutuksilla ja kirmaa onnessaan ihmisten jalkoihin. Rapsutukset ovat tytöstä ihania eikä niitä voi mitenkään saada tarpeeksi. Sylissä oleminen vähän jännittää Apria ja ilme vakavoituu hetkeksi, mutta heti kun tassut ovat taas tukevasti maan pinnalla alkaa hirmuinen vipellys ja hännän huiskutus. Kun aitauksessa on viettänyt jonkin aikaa, alun sähellys vähenee ja myös Apri rauhoittuu makaamaan ja katselemaan ympäristön tapahtumia.

Meillä ei ole tarkempaa tietoa Aprin menneisyydestä. Ihmisiin Apri on selvästi tottunut, liekö tyttö tuupattu tarhalle suoraan kodistaan. Niin tai näin, Aprin kanssa tulee varautua samoihin asioihin kuin jokaisen omaan kotiin muuttavan tarhapennun kanssa. Kotikoiran taidoista ei ole tietoa ja kaikkia asioita on lähdettävä opettelemaan alusta alkaen. Apri ei vaadi mahdottomuuksia, mutta ymmärrystä ja aikaa tyttö tulee varmasti tarvitsemaan. Ravitsevaa ruokaa, mukavia lenkkejä ja sopivasti tapakasvatusta. Ja niin, paljon leluja. Tärkeintä Aprille on kuitenkin löytää sitoutunut oma ihminen, jonka kanssa Apri saa elää turvallista ja hyvää koiranelämää rakastettuna perheenjäsenenä sen elämän loppuun saakka.

Viipurin koirat - Apri 21.5.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.