Mandy

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 48 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 8/2018

17.7.2019
Mandy koko todellisen lottovoiton kun se sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

23.4.2019
Mandy on herttainen, omalla persoonallisella tavallaan valloittava nuori typykkä. Mandy on tavattavissa pääkaupunkiseudulla.

Mandy on utelias, leikkisä ja varsin ahne ruuan perään. On myös nautiskelijan vikaa, tykkää rauhallisesta loikoilusta sohvalla sekä yöt nukutaan sängyssä hoitajan viereen käpertyneenä. Suloiseen Mandyyn on kuitenkin lorahtanut aimo kauhallinen ujoutta ja varovaisuutta monille ihmismaailman asioille. Sen vuoksi Mandy tarvitsee ehdottomasti tueksi ja turvaksi mukavan koirakaverin. Myöskin miehet sekä lapset ovat Mandylle aivan liikaa ja pelottavat pelkästään läsnäolollaan. Ulkona polkupyörät, lastenvaunut, skeittilaudat ja mopot ovat vielä liian vaarallisen tuntuisia ja siksi Mandyn tulevan kodin pitäisi sijaita hyvin rauhallisella alueella. 

7.2.2019
Ujo pikku Mandy pääsi sijaiskotiin pääkaupunkiseudulle. Mandy etsii koirakaverellista kotia.

Lisätietoja tulossa kunhan Mandy pääsee hiukan kotiutumaan. Mandyn mitat tällä hetkellä: säkäkorkeus 40 cm ja paino 13 kg.

11.1.2019
Kaikki Mandylta testatut vektorivälitteiset taudit eli anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. 

Viipurin Koirat testautti myös Mandyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

16.12.2018
Pieni Mandy toivoo pikaista pääsyä omaan kotiin tai hoitopaikkaan! Mandy on vielä varovainen pentu, jolle pääsylippu Suomeen olisi lottovoitto.

Mandy päätyi tarhalle tuntemattomasta syystä loppuvuodesta veljensä Matiaksen kanssa. Sisarukset asustavat Irinan tarhan perällä pentuaitauksessa paremmasta huomisesta unelmoiden. Harmaana joulukuisena päivänä lämpötila on laskenut reippaasti miinuksen puolelle ja keli on hyytävä. Iloiset pennut hyppivät tassut täristen vasten aitausta kun ne huomaavat saapuvat ihmiset. Pieni Mandykin kurkottelee pentujoukon seasta. Vaikka paleltaa, Mandynkin täytyy saada nähdä vieraat edes vilaukselta. Sisällä aitauksessa Mandy vielä harmillisesti jännittää vieraita ihmisiä ja katselee niitä mieluusti pienen välimatkan päästä. Se on kiinnostunut ja utelias, mutta rohkeus ei riitä tulemaan omaehtoisesti kosketusetäisyydelle. Mandy hakee muista pennuista turvaa ja painautuu kiinni lämpöisiin aitaustovereihinsa. Kavereiden ollessa vieressä Mandy ei säntää pakoon kun sitä vähän silittelee, mutta kovin tyttöä silti jännittää. Sylissä Mandy istuu nätisti rimpuilematta, mutta palelee kovasti ja tärisee kauttaaltaan. Taivas alkaa jo hämärtää ja monien muiden pentujen tapaan Mandykin painelee mieluummin sisälle lämpöiseen koppiin kuin hytisee ulkona.

Varovaisen Mandyn olisi tärkeää päästä mahdollisimman pian pois ettei se jää tarhalle aristumaan. Mahdollisuudet reipastumiseen ovat kaikkein korkeimmillaan nyt ja mitä kauemmin Mandy joutuu odottamaan, sitä huonommalta tilanne näyttää. Rauhallinen ja rakastava kotiympäristö, kärsivällinen ja pitkäjänteinen omistaja sekä reipas koirakaveri olisivat Mandyn toivelistalla. Tarhaoloista poispääseminen saa usein ihmeitä aikaan ja Mandyllakin olisi vielä mahdollisuus rohkaistumiseen ja parempaan elämään. Ellei omaa kotia löydy, varovainen Mandy jää tarhalle kasvamaan ja loppuelämä kuluu todennäköisesti tarhalla.

Viipurin koirat - Mandy 15.11. & 15.12.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.