Tina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2017

27.12.2019
Tina sai kodin Helsingistä.

10.11.2019
Ihastuttava ja ystävällinen Tina odottelee yhä omaa kotia hoitopaikassaan Lahden seudulla.

Vajaat pari kuukautta kotihoidossa viettänyt Tina on oppinut etupäässä maalaiskoiran taitoja: hevosenkakan syöntiä, ojien tutkimista ja ketunjälkien nuuskimista. Toki myös yksinolot ja hihnassa kulkeminen on käynyt tutuksi ja Tina tulee kutsuttaessa luokse iloisesti häntää heiluttaen. Tina on kotihoitajan mukaan helposti nameilla motivoitavissa ja vaikuttaa olevan nopea ja innokas oppilas. Tina saattaisi hyvinkin nauttia temppujen harjoittelemisesta tai esimerkiksi agility-harrastuksesta. Hoitotoimenpiteissä on vielä totuttamista, sillä Tina pelkää kynsien leikkuuta ja yrittää kiemurtaa karkuun. Pääasiassa Tina on kuitenkin reipas ja innokas osallistumaan kaikkeen. Tina onkin iloisesti tervehtimässä kun kotihoitaja tulee kotiin ja nauttii sekä rapsutuksista että harjauksesta. Tinalta ei myöskään virtaa puutu ja se on aina valmis leikkimään ja lähtemään lenkille.

Vaikka Tina on leimautunut kotihoitajaansa, äkilliset liikkeet ja kovat äänet saavat sen painautumaan maata vasten ja hakemaan turvaa koirakavereista. Uusissa tilanteissakin Tina katsoo vanhempien koirien käytöksestä mallia. Tina haukkuu myös ainakin kotiin tulevia vieraita miehiä kuten nokisutaria. Ulkona Tina ei juuri huomioi vieraita ihmisiä. Hektinen kaupunkiympäristö ei kuitenkaan ole Tinalle se paras vaihtoehto, ja herkkä Tina etsiikin kotia rauhalliselta alueelta. Tinan toivomuksena on myös kiva koirakaveri odottamassa uudessa kodissa, sillä se on selvästi rohkeampi ja reippaampi porukassa kuin kahden kesken. Hoitopaikassa on useampi koira, joiden kanssa Tina tulee hyvin toimeen.

5.9.2019
Ystävällinen Tina matkusti sijaiskotiin Lahden seudulle odottamaan oman kodin löytymistä.

Tina toivoo, että uusi koti olisi rauhallisessa ympäristössä ja että siellä olisi kiva koirakaveri odottamassa.

18.8.2019
Viipurin Koirat testautti Tinan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Tinalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens sekä babesioosi. Mycoplasma haemocanis oli positiivinen.

14.5.2019
Pelokas Tina-partasuu on alun jälkeen lämmennyt vieraille ja tulee nykyään jo ystävällisen ujosti läimimään tassullansa: "Huomaa minut!"

Tina ilmaantui tarhalle alkuvuodesta. Se oli kovin peloissaan tarhalle joutumisesta ja enimmäkseen tuijotteli epäilyttäviä tarhavieraita riittävän välimatkan päästä. Huomasimme Tinan hiljalleen lämmenneen tutuille ihmisille, kuten tarhanpitäjä Irinalle, tarhan työntekijöille ja paikallisille vapaaehtoisille. Kaikille niille ihmisille siis, joita Tina tapasi lähes päivittäin. Tarhavieraita Tina kuitenkin kummeksui useamman kuukauden, ennen kuin uteliaisuus ja luotto ihmisiin alkoi kasvaa. 

Irinan ja monen muun paikallisen vapaaehtoisen sydän sykkii kovasti Tinalle - eikä ihme. Onhan alkuun niin pelokkaan ja kauhusta kankean Tinan tuttuihin ihmisiin kohdistuva ylitsevuotava palvonta kovin sydämmellistä ja ihanaa seurattavaa. Ilolla ei ole rajoja kun Tina tapaa tutun ihmisen ja häntä julmetusti heiluen se kiipeää syliin ja pusuttaa kasvot märäksi. Tarhalla ei kuitenkaan ole pidemmän päälle tulevaisuutta ja Tinankin pitäisi jonain päivänä löytää se ihan ikioma koti. 

Uuteen kotiin muutto tulee varmasti olemaan Tinalle jännittävä ja pelottava kokemus, ja tulevalta kodilta onkin löydyttävä aikaa ja ymmärrystä Tinalle. Sopeutuminen ei välttämättä käy hetkessä vaan on mentävä päivä kerrallaan rauhaisaan tahtiin edeten. Tinan luottamusta ei ansaita hätäilyllä ja pakottamisella vaan kärsivällisyydellä ja edistyksestä palkiten. Positiivisella vahvistamisella. Kun pienen partasuun luottamus on ansaittu, saa Tinasta varmasti mitä ihanimman ja kultaisimman ystävän loppuelämäkseen.

Tina on tullut tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Myöskään kissoista Tina ei ole ollut erityisen kiinnostunut. Tina on päässyt harjoittelemaan tarhalla hihnakävelyä paikallisten vapaaehtoisten ansiosta ja kulkee oikein mukavasti hihnassa. Kovin vilkas asuinympäristö tuskin lienee ihan Tinan suosikki asuinympäristö, mutta muuten Tina ei ole kovin valikoiva uuden asumuksen suhteen. Tina on hiljainen tyttö eikä ainakaan tarhalla ole harrastanut haukuntaa. Tinan toiveissa siintää rauhallinen aikuiskoti kärsivällisyydellä ja ymmärryksellä varustettuna! 

Viipurin koirat - Tina 23.6.2019

Viipurin koirat - Tina 13.5.2019

Viipurin koirat - Tina 4.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.