Alf

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2016

16.1.2020
Alfin kuulumisia omasta kodista:

”Alfille kuuluu edelleen hyvää ja hän on kyllä aivan ihana ja valloittava persoona! Hän on tosi kiltti ja oppii mielettömän nopeasti. On tottunut kaikkeen mitä ollaan kokeiltu, esim. pidemmät ajomatkat, yökyläilyt ja uudet ihmiset️. Antaa nätisti käsitellä itseään esim. kynsienleikkuussa tai hampaiden tutkimisessa. Hän pärjää hyvin työpäivät yksin, eikä tee tuhoja tai jää itkemään perään.

Tulee myös kaikkien koirien kanssa toimeen, joskus saattaa alkaa haukkumaan, mutta lopettaa heti, jos päästää hihnan löysälle ja toista koiraa moikkaamaan, joten olemme tulkinneet, että haukkuminen johtuu turhautumisesta, jos ei pääse tutustumaan kaveriin :)”

19.7.2019
Alf sai kodin Helsingistä.

25.6.2019
Viipurin Koirat testautti Alfin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Alfilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Alfilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

20.5.2019
Ihmisrakas ja kiva Alf pääsi nauttimaan lämpimänä kesäpäivänä läheisellä joella uimisesta ja kahlaamisesta, ja voi miten poika nauttikaan!

Viipurin koirat - Alf 13.5.2019

29.4.2019
Alf rakastaa leluja ja varsinkin palloja. Hyvin mielellään se lähtee myöskin lenkille, jos joku tarhalla vierailevista vapaaehtoisista sitä ehtii lenkittämään. 

Kaikkein parasta on, jos nämä kaksi asiaa yhdistyvät ja lenkillä pääsee noutamaan palloa.

Viipurin koirat - Alf 20.4.2019

10.12.2018
Ihmisrakas ja iloinen Alf jätettiin muuttokuormasta kun perhe möi talonsa. Alf päätyi Irinan tarhalle syksyllä.

Tarhan perällä häntäänsä heiluttaa komea poika. Aikuista urosta ei niin vain sujauteta ahtaan tarhan koiralaumoihin, joten Alf joutuu toistaiseksi elämään ketjussa. Tarhavieraista Alf ilahtuu ikihyviksi ja ilman minkäänlaista epäröintiä tulee innoissaan tekemään tuttavuutta. Rapsutukset uppoavat kuumille kiville, häntä vispaa ja takajalat polkevat paikoillaan. Alf vaikuttaa luottavaiselta ja kiltiltä kaverilta, joka on selvästi tottunut ihmisiin, ja josta on pidetty aiemmassa elämässä hyvää huolta. Alf osaa jopa joitain venäjänkielisiä peruskäskyjä. Hihnalenkeistäkin poika on päässyt jo useamman kerran nauttimaan ja palloa Alf rakastaa.

Komeasta ulkonäöstä voi päätellä, että pojassa taitaa virrata jonkin verran saksanpaimenkoiran verta. Alf on nuori ja varmasti kohtuullisen aktiivinen koira, joten se etsii samanhenkistä omistajaa. Vaikka Alfilla on jonkinlaista kotikoiran taustaa, emme tiedä onko se saanut asua sisätiloissa vai onko tyytyminen ollut esimerkiksi vahtikoiran viran toimittamiseen ulkona ketjussa. Niin tai näin, mikään huippuvahti Alf ei varmasti ole ollut, sillä niin paljon se rakastaa tarhalle tupsahtavia vieraita. Monet kotikoiran taidot voivat olla Alfille uusia, joten niiden harjoitteluun on hyvä varautua. Alf on toistaiseksi tullut vaihtelevasti muiden koirien kanssa juttuun. Jollekin urokselle se on rähissyt, mutta esimerkiksi vanhemman viereisessä ketjussa elävän uroksen kanssa se tulee hyvin toimeen. Ympäristö on toki stressaava. Koko ajan tapahtuu paljon ja ympärillä juoksentelee irtokoiria yleistä kalabaliikkia aiheuttamassa. Vähemmästäkin menee koira kierroksille.

Alf vaikuttaa reippaalta kaverilta, joka ei turhia säiky. Kun ei ole tarhalla varttunut, on kaikenlaista toivon mukaan keritty näkemään ja kokemaan. Kaikki tarhan ulkopuolinen ei ole uutta ja jännittävää. Ihmisrakkaalle Alfille toivoisi kovasti kotia, missä poika pääsisi nauttimaan elämästään. Nyt se kuluu ketjussa pimeyden keskellä vesikupin ja kopin väliä seilaten. Pahimmat pakkasetkin ovat vasta tuloillaan. Ainoa ilo pojalle on tarhalla käyvät ihmiset, joista se saa nauttia aivan liian harvoin.

Viipurin koirat - Alf 21.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.