Minna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni
Syntymäaika: 2017

17.6.2019
Minnan kuulumisia omasta kodista:

"Minna on sopeutunut hyvin Helsingin vilkkaaseen katuelämään. Liian läheltä kulkevat ja tuijottavat ihmiset epäilyttävät ja koiraohitukset kiihdyttävät, mutta muuten kaupunkielämä on alkanut sujua hyvin. Minnalla on pari vuotta vanhempi koirakaveri, jonka kanssa ystävyys on ollut mutkatonta ja tytöt leikkivät yhdessä päivittäin. 

Minnalla todettiin giardia, jota on hoidettu pois ja pikkuhiljaa Minna on saanut painoa lisää. Ruoka ei ole Minnalle yhtä tärkeä asia kuin alussa ja nyt Minna jopa jättää osan ruuastaan syömättä. Parasta elämässä tuntuu olevan Minnan mielestä koirakaverit, pupun jälkien nuuhkiminen ja oman ihmisen rapsutukset."

17.4.2019
Pikku-Minna löysi kodin Helsingistä.

30.3.2019
Minnasta on tullut hakemuksia eikä siitä oteta enää kyselyitä vastaan.

21.3.2019
Minna lähettää terveiset hoitopaikastaan Helsingistä. Minnasta on kuoriutumassa iloinen, reipas ja leikkisä koira.

Minnalla on kotikoiran taidot hallussaan: se on täysin sisäsiisti, jää hoitopaikassa ongelmitta yksin työpäivien ajaksi, hihnakävelykin sujuu ihan mainiosti. Tuttujen ihmisten kanssa Minna on kiltti, pusutteleva ja vilkas koira. Vieraita ihmisiä Minna vähän arastelee, mutta jos se saa tutustua heihin rauhassa, omilla ehdoillaan ja ajallaan, saavat hekin Minnasta kaverin. Toiset koirat voivat jännittää Minnaa hetken, mutta hetken tutustumisen jälkeen tulee leikkisä Minna esiin. Minna on nuori koira ja välillä se käyttäytyy pennun lailla, hyppii ja pomppii pelkästä ilosta. Minna pitää kissoista ja kissatkin suhtautuvat siihen mutkattomasti. Minna on myös mainio lenkkikaveri. Pienestä koostaan huolimatta se on reipas, innokas ja vauhdikaskin menijä, joka on kiinnostunut kaikesta ihmeellisestä, mitä lenkkipolun varrelta löytyy.  

20.3.2019
Minna palautui etsimään kotia omistajan allergian vuoksi. Minna on hoidossa pääkaupunkiseudulla.

7.3.2019
Pieni Minna muutti Lappeenrantaan.

25.2.2019
Minna osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

19.2.2019
Minnalle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Näytteet olivat negatiivisia.

17.2.2019
Minna sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

27.1.2019
Pienehkö, kevytrakenteinen ja kaikin puolin ihana Minna vaikuttaa tulevan hyvin toimeen niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa.

Kissojakin Minna on ehtinyt tapaamaan. Minna on nuori aikuinen, jolla lienee ollut joskus kotikin, sillä niin ystävällisesti neiti ihmisiin suhtautuu. Minna jakelee mielellään pusut poskille ja rapsutukset, silitykset ja ihmisten huomio ovat mieluisia. Minna vaikuttaa myös kovin sopuisalta ja riitaa haastamattomalta muiden koirien suhteen. Mieluummin Minna osoittaa olevansa nöyrä ja kiva kaveri, jonka kanssa ei tarvitse alkaa mittailemaan tarhan kuningattaren paikasta.

Minna löydettiin talvella 10 pentunsa kanssa asuttamattomasta rakennuksesta. Pennuista vain kaksi pörröistä palleroa selvisi elämään. Toinen pennuista on saanut jo kodin Viipurista ja toinen pentu on Irinan kotona hoidettavana. Minna onkin nyt vapaa emon vastuistaan ja etsii ikiomaa kotia, joka ei tule tätä ihanaa tyttöä hylkäämään koko sen elinaikana.

Reippaan ja rohkean oloinen Minna soveltunee niin kaupunkiin kuin maallekin. Minna on tarhalla hiljainen tyttö, joten asumismuodoista kerrostalokin lienee mahdollinen. Minnalla olevista kotikoirantaidoista ei ole tietoa, joten uuden kodin tulee olla valmis kannustavalla ja hellällä tavalla opastamaan Minnalle niin yksin oleminen kuin sisäsiisteyskin. Hihnassa kävelemistä Minna on saanut muutamia kertoja harjoitella tarhalla. Totuttelua ja opettelua sekin taito vielä hivenen vaatii. Ihmisrakkaana koirana Minna soveltunee monenlaisiin perheisiin. Myöskin jo varttuneemmat ihmiset voisivat saada Minnasta oivan kaverin itselleen.

Viipurin koirat - Minna 23.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.