Hiltu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

10.11.2019
Hiltu muutti omaan kotiin Kouvolaan.

5.8.2019
Hiltu on reipas tyttö, joka on sopeutunut hyvin lapsiperheen arkeen koirakaverin seuraksi. Hiltu on tavattavissa Espoossa.

Hiltu rakastaa erityisesti pitkiä metsälenkkejä, ja käveleekin remmissä lenkeillä jo malllikkaasti. Sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan, mutta Hiltu osaa jo pyytää ulos hädän yllättäessä, jopa yöllä, mutta joskus vahinko vielä yllättää. Hiltu rakastaa leikkiä vapaana omalla pihalla, ja olla mukana perheen puuhissa, erityisesti keittiö on Hiltun lempipaikka. Hoitotoimet sujuvat jo mallikkaasti rauhallisin ottein. Hiltu on rauhallinen, leikkisä pentu, joka rakastaa ihmisiä. Kaikkein parasta onkin Hiltun mielestä ihmisen syli, rapsutukset ja ruoka.

Hiltulla on tällä hetkellä painoa 11 kg.

31.7.2019
Hiltua onnisti ja tyttö matkusti sijaiskotiin Espooseen harjoittelemaan kotikoiran elämää.

Viipurin Koirat testautti Hiltun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Hiltulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Hiltulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

14.7.2019
Hiltulle on lisätty uusi video.

Viipurin koirat - Hiltu 27.6.2019

31.5.2019
Hiltu on mitä ihmisrakkain ja iloisin pieni viikari! Hiltu toivoo kovasti, että pääsisi pian omaan kotiin nauttimaan huolenpidosta, rakkaudesta ja kesästä!

Siskokset Hiltu ja Hilima päätyivät Irinan tarhalle keväällä parikuisina. Näiden pienten tirppanoiden menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ylitsepursuavasta rakkaudesta ja luottamuksesta ihmisiä kohtaan voisi päätellä, että ne ovat saaneet kasvaa ihmisten parissa. Hiltu on reipas ja iloinen pentu, joka kirmaa vauhdilla tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Pieni häntää vispaa kuin viimeistä päivää, niin onnessaan Hiltu on ihmisistä. Hiltun saa helposti nostettua syliin, missä se istuskelee kaikessa rauhassa uteliaana ympärilleen katsellen. Pientä vintiön vikaakin Hiltussa saattaa vähän olla, sen verran makoisasti neidille maistuu housunlahje. Siitäkin huolimatta Hiltu vaikuttaa ihanalta ja kultaiselta pennulta, jonka toivoisi pian pääsevän omaan kotiin.

Hiltu asustaa tällä hetkellä Irinan kotipihalla sijaitsevassa aitauksessa. Asuinkavereinaan sillä on useita muita pentuja ja aikuisia koiria, joiden kanssa sosiaalinen Hiltu tuntuu pärjäävän hyvin. Hiltu etsii kotia, joka jaksaa paneutua pienen pennun sopeuttamiseen ja kouluttamiseen. Kaikki tavanomaiset kotikoirantaidot on opeteltava alkeista, kuten sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen ja yksin oleminen. Reipas Hiltu voisi pärjätä myös ainoana koirana ja vähän vilkkaammassakin ympäristössä. Pääasia, että Hiltun sopeuttamiseen ollaan valmiita panostamaan ja tarjoamaan sille rutkasti aikaa ja ymmärrystä sen omilla ehdoilla.

Viipurin koirat - Hiltu & Hilima 13.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.