Lyyti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

30.11.2019
Lyyti sai kodin Espoosta.

14.11.2019
Lyytin kuulumisia kotihoidosta:

"Lyyti karisti viikko sitten tarhapölyt tassukarvoista saapuessaan Pirkanmaan alueelle kotihoitoon. Tarhapölyjen mukana taisi tipahtaa myös iso määrä ujoutta, koska Lyyti on reipastunut paljon.

Lyytillä on kotihoidossa kavereinaan uros ja narttu, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen. Koirakaverit on saatu houkuteltua mukaan leikkiin ja vauhtia riittää. Iltaisin Lyyti käpertyy koiraystävän viereen nukkumaan, jossa nukkuu rauhallisesti ja sikeästi, koko yön. Pieneen arjen tukemiseen Lyyti toivoisikin koirakaverillista kotia.

Lyyti on varsin reipas lenkkeilijä. Vastaantulevista ihmisistä, autoista tai mopoista tyttö ei ole moksiskaan vaan reippaana tassuttelee ja haistelee uusia hajuja häntä pystyssä. Takapihan aidatulla alueella Lyyti kirmailee innoissaan vapaana, jossa intoutuu usein palloleikkeihin ja hakee perheen koiria leikkikisaan. Sisätiloissa Lyyti vielä ajoittain ujostelee perheen miestä, mutta kotihoitajaansa palvoo häntä kovaa heiluen, nauttien rapsutuksista ja läheisyydestä.

Hoitotoimenpiteet tyttö antaa hoitaa mallikkaasti. Sisäsiisteys on myös hyvällä mallilla.

Lyytillä on hyvä ruokahalu ja ruoka taitaa tytön mielestä olla parhainta maailmassa. Tulevassa kodissa onkin hyvä käyttää hyödyksi ruualle persoa luonnetta tutustumisen ja koulutuksen tukena.

Lyyti on kaikin puolin ihana, iloinen ja leikkisä nuori koira, joka odottelee hakemuksia Hämeenkyrössä."

7.11.2019
Lyyti pääsi Suomeen kotihoitoon. Lyyti odottaa omaa kotia Tampereen seudulla.

4.11.2019
Lyytiltä testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi ja Mycoplasma haemocanis.

Viipurin Koirat testasi myös Lyytin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Lyyti on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

Lyyti sterilisoitiin tarhalla.

10.10.2019
Tuumivainen Lyyti ilahtuu ihmisistä kovasti, mutta tuppaa jäädä aitauksessa vähän muiden varjoon. Lyhytkarvainen Lyyti ei halua jäädä palelemaan tarhalle vaan toivoo nopeaa pääsyä omaan kotiin!

Vaikka Lyyti heiluttaa häntäänsä ihan yhtä innoissaan kuin muutkin pennut, jää se alkuun taustalle vähän tuumivaisen näköisenä ennen kuin tohtii tulla tutustumaan. Pieni kuono nuuskuttaa vieressä koko ajan, mutta kun Lyytiä yrittää koskettaa, ottaa se pari askelta taaemmas. Ystävällinen ja utelias Lyyti ei kuitenkaan pakene vaan tulee samantien uudestaan luokse. Lyytin kanssa ei aitauksessa oikein saa rauhallista seurusteluhetkeä ja tyttö päätetään ottaa ulos hihnakävelylle.

Hihnassa oleminen on Lyytin mielestä alkuun kauhistuttavaa. Se ulisee ja poukkoilee sinne sun tänne, mutta kun saa hetken rauhoittua eivätkä kaverit vieressäkään ole moksiskaan, loppuu pyristely ja uteliaisuus ottaa vallan. Lyyti hakeutuu ulkona paljon reippaammin ihmisten luokse, mutta selvästi koirakaverit ovat sillä tärkeitä ja jos välimatka niihin kasvaa liian suureksi, iskee hätä. Lyytin tulevassa kodissa voisikin olla nelijalkainen kaveri odottamassa, siitä tyttö saisi paljon tukea ja sopeutuminen olisi varmasti helpompaa. Lyyti etsii itselleen rauhallisempaa ympäristöä, mutta ennen kaikkea pitkäjänteistä omistajaa, joka ymmärtää että sopeutuminen ja uusien taitojen harjoittelu voivat viedä aikaa.

Viipurin koirat - Lyyti 22.9. & 2.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.