Massu

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

7.9.2019
Massu sai kodin Helsingistä.

11.8.2019
Massu lähettää terveisiä hoitopaikastaan Pirkanmaalta! 

Massu on mahdottoman nätti tyttö, kiiltävän musta turkki, sirot kasvot, pitkän pitkä häntä. Vajaan puolen vuoden ikäinen Massu painaa noin 12 kiloa ja korkeutta on alle puoli metriä. Mitään hirmuisen suurta koiraa ei Massusta siten tule aikuisenakaan.

Massu on seurallinen ja opinhaluinen pentu, joka lenkillä painelee eteenpäin korvat lepattaen ja nenä nuuskuttaen. Joku onnekas saa Massusta hyvän kaverin monenlaisiin harrastuksiin. Iltaisin Massu käpertyy onnellisena patjalleen hoitotädin viereen, kunhan on ensin kerännyt siihen myös lajitelman isännän parhaita työkenkiä.

Massu tykkää ihmisistä eikä aristele vieraitakaan. Ulkona erilaiset äänet kuitenkin vähän hermostuttavat Massua, joten ihan ydinkeskustan asukkaaksi Massu ei taida soveltua. Kivoista koirakavereista saa kuitenkin tukea ja sellainen voisi auttaa Massua uudessakin kodissa.

26.7.2019
Massua onnisti ja hoitopaikka Suomesta löytyi. Massu on tavattavissa Pirkanmaalla.

12.7.2019
Kaikki Massulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Massulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Massulta rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin koirat - Massu 9.7.2019

16.6.2019
Massu on leikkisä, ihmisrakas ja sosiaalinen pentu, joka tulee häntä heiluen ottamaan vieraita vastaan. Massu haluaisi jo pian päästä ilahduttamaan omaa ihmistä ikiomaan kotiin!

Kolmikko Maaru, Massu ja Micha löytyivät eräänä päivänä Olgan portin takaa pahvilaatikkoon jätettyinä. Olga ei voinut muutakaan kuin ottaa pennut suojiinsa toivoen, että ne pääsisivät jatkamaan matkaansa jossain vaiheessa kohti omia kotejaan Suomeen. Kaikki kolme ovat onneksi reippaita, ihmisrakkaita ja uteliaita vipeltäjiä kuten pentujen kuuluukin olla, joten toivottavasti niiden ei tarvitsisi kovin pitkään asua koiratarhalla.

Muiden pentujen tapaan Massukin pötköttelee varjossa hellepäivänä, kun vieraat saapuvat tarhalle. Pieni pentu ei kuitenkaan kauaa malta paikoillaan pysyä kun jotain tapahtuu. Ihmisten ilmaantuminen on Massun mielestä päivän paras asia ja tyttö kiiruhtaa reippaasti portille vastaan. Häntä heiluen Massu hyörii ja pyörii jaloissa ja syliinhän pieni suloisuus kaapataan pian. Sylittely vaikuttaisi olevan Massulle tuttua ja mukavaa puuhaa, mutta kovin kauaa ei neiti malta olla paikoillaan kun niin monia ihmisiä pitäisi vielä ehtiä tervehtimään ja pussailemaan. Reipas Massu voisi soveltua vilkkaammallekin asuinalueelle ja monenlaiseen perheeseen.

Meillä ei ole tietoa pentujen menneisyydestä, mutta ihmisiin tottuneina ja pahvilaatikossa Olgan portin taakse jätettyinä ne ovat todennäköisesti hylätty Olgan luokse kodista. Olgan luona pennut asuvat ulkoaitauksessa, joten kotikoiran elämä on niille vierasta. Tulevalta kodilta onkin löydyttävä aikaa ja halua paneutua erilaisten taitojen, kuten sisäsiisteyden, hihnassa kävelyn ja yksin olemisen harjoitteluun. Pentu tuo valtavasti iloa ja elämää perheeseen, mutta samaan pakettiin kuuluu myös pissalätäköiden siivoamista, jyrsittyjä huonekalujen kulmia ja maisteltuja kenkiä. Milloin mitäkin jekkuja omistajan pään menoksi. Nuoren koiran kanssa elämä voi myös välillä olla yhtä ylä- ja alamäkeä, joten mietithän huolella tulevia vuosiasi ja sitä, että koira varmasti mahtuu niihinkin. Mikäli päätös on jo tarkkaan harkittu ja varma, odottaa ihana Massu innoissaan jo hakemustasi!

Viipurin koirat - Massu 8.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.