Marie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 7/2017

14.2.2019
Marie sai kodin Tuusulasta.

7.1.2019
Marie osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Marielle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

8.1.2019
Marie varattiin marraskuussa saksalaiseen kotiin, mutta toisin kävi ja Marie palelee yhä Viipurissa.

5.9.2018
Marie on äärettömän kaunis pikkukoira, joka rakastaa ihmistä. Eloisa Marie kapsahtaa muitta mutkitta vieraankin ihmisen syliin.

Marie on edelleen taipuvainen haukkumaan, joten sille etsitään kotia mieluiten omakotitalosta. Muuten Marie vaikuttaa ihan täydelliseltä neidiltä ja sen soisi niin mielellään löytävän kodin ja pääsevän pois tarhalta.

Viipurin koirat - Marie 16.8.2018

7.1.2018
Paksuturkkinen Marie on valloittava neitokainen! Se rakastaa ihmisiä niin kovin, että haluaisi vain pussata kaikki ihmisystävät puhki.

Marie ja sen sisko Merry joutuivat kodittomiksi loppuvuodesta. Kauniit siskokset löysivät tiensä Irinan tarhalle, ja siellä ne olivat aluksi hämmenyksestä kovin ujoina. Vaan eipä kulunut kuin viikko ja tarhalla kävijät saivat vastaansa kaksi varsinaista vauhtimimmiä - enää ei ujostuttanut eikä jännittänyt!

Marie on mainio touhottaja, joka viipottaa niin kovaa vauhtia ympäri pentuaitausta, että välillä siitä näkyvät vain vauhtiraidat. Se pomppaa leikkimään kaverin kanssa, sitten se huomaakin ohi kulkevan ihmisen ja kipittää aidalle pomppimaan, ja sen jälkeen löytyykin lelu, jota voi retuuttaa hetken aikaa. Voinemme todeta, että tämän tytön kanssa eivät päivät tule käymään pitkiksi!

Tarhaelämän tultua tutuksi Mariesta on siis kehkeytynyt iloinen tyttö. Se ei ujostele enää ketään, vaan mieluusti se ottaisi kaiken mahdollisen huomion ihmisiltä. Toiset pennut saavatkin siltä välillä vähän huutia, sillä Marie ajaa välillä herkästi muut pennut pois silla tärkeiden asioiden luota.

Mariesta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Emme tiedä minkälaiset ensimmäiset kuukaudet siskoksilla on olleet, joten saattaa olla, ettei kotielämä ole niille lainkaan tuttua. Todennäköistä on, että aluksi kaikki uusi ihmetyttää ja rauhallista totuttamista tarvitaan ihan arkisissakin asioissa. Turvallisella ohjaamisella Marie varmasti kuitenkin reipastuu myös kotona nopeasti, ja toivottavasti se huomaa sitten pian, ettei ulkomaailmakaan ole hassumpi paikka.

Molemmat siskokset käyttävät jonkin verran ääntään, joten mahdollisesti kerrostalo ei ole niille paras asuinmuoto. Jos omistajalla on pitkäjänteisyyttä esimerkiksi rappukäytävän ääniin totuttamisessa, ei kerrostaloasuminen ole täysin poissuljettua, mutta lähtökohtaisesti katsomme näille tytöille sopivan kodin löytyvän väljemmästä asuinmuodosta.

Marie on varsin vilkas tyttö, joten ihan mihin tahansa kotiin se ei taida olla sopiva tyttö. Kuitenkin aktiivista koiraa etsivälle Marie lienee täysi lottovoitto! Voi toki olla, että Marien vauhti tasaantuu, kunhan se pääsee kotiin stressaavalta tarhalta. Reipas lenkkikaveri ja mieluusti myös harrastuskaveri siitä takuulla kuitenkin vielä varttuu. Toisen tyttökoiran kaveriksi emme Marieta suosittele, sillä sen hiukan pippurinen luonne saattaa aiheuttaa sen, että toisen tytön kanssa eivät kemiat ehkä kohtaakaan. Leppoisa poikakoira tai sitten koti ainoana nelijalkaisena silmäteränä olisi Marien haaveissa!

Marie on sterilisoitu Viipurin Koirat ry:n tuella.

Viipurin koirat - Marie 6.1.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus