Silva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

16.11.2019
Silvan kuulumisia omasta kodista:

"On kulunut reilu kuukausi siitä kun saimme Silvan perheeseemme.

Aika siitä lähtien on ollut hyvin tiivistä, palkitsevaa ja olemme varmasti molemmat alkaneet arvostamaan unta paremmin. Silva on tosi älykäs, utelias ja kiintyvä koira. Hän oppii asioita todella nopeasti ja monta ominaisuutta on tullut kuin ilmaiseksi itsestään (ei kerjää, ei ota ruokaa jota ei ole hälle osoitettu, ei hauku, eikä osoita minkäänlaista agressiota).

Silvalla oli ensimmäisen kuukauden melkein koko ajan ripulia. Lähetimme ulostenäytteen laboratorioon ja kaikki eläinlääkärin merkitsemät kokeet tulivat negatiivisina takaisin. Nyt harjoitamme poissulkevaa allergiadieettiä. Se aloitetaan sika-peruna ainesosista ja koiran vatsa on tasaantunut sen jälkeen ja uloste on jo huomattavasti säännöllisen tervettä. Lisäämme ainesosia ja löydämme varmaan pian mille koira on todennäköisesti allerginen.

Allergiadieetin takia emme voi enää kouluttaa herkuilla, joten se on hieman hidastanut koulutustapahtumia, mutta onneksi Silva ehti oppia lähes kaikki perusasiat jo. Hieman hihnakäyttäytymisessä on vielä opettelemista. Silva tottelee kyllä mutta saattaa nopeasti olla taas liikojen ympäristön ärsykkeiden viemänä.

Armas-kissa ja koira tulevat jo erittäin hyvin toimeen keskenään. Aloitimme heidän tutustuttamisen muutamalla eri konstilla. Aluksi koira oli sisäaidalla pidettynä asunnon toisella puolella. Yöt makuuhuoneen oven takana kun kissa oli kanssamme makuuhuoneessa. Jossain vaiheessa aloimme pitää öisin ovea auki, mutta aidalla eristettynä. Kissalla on aina aidan läpi vapaa kulku.

Aina heidän kohdatessa, jos Silva teki yhtään mielestämme liian tunkeilevaa käyttäytymistä kielsimme häntä ja toistuessa eristimme taas väliaidan taakse.

Kissalla oli aina pääsy korkeisiin paikkoihin, hyllyille ja korkeille tasoille.

Tällä hetkellä heidän leikkiessä keskenään Silva on erittäin herkkä sille meneekö liian rajuksi ja katsoo meitä kysyvällä katseellaan. He nukkuvat monesti lähekkäin tai vierekkäin eikä ruoasta ole epäselvyyttä kumman se on."

27.9.2019
Silva sai kodin Helsingistä.

16.9.2019
Silva pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Tuusulassa.

10.9.2019
Silvan tautitestit olivat puhtaat ja rabiesvasta-ainetasot riittävät.

Silvalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

25.6.2019
Suloinen Silva päätyi loppukeväästä tarhalle emonsa ja sisarustensa kanssa. Isokorvainen Silva on ihmisrakas ja kiltti tyttö, joka toivoo kovasti tulevansa pian huomatuksi.

Hiljainen mutta valppaan oloinen emokoira katseli kopin katolta, kun vieraat yksi toisensa jälkeen astuivat pieneen yksiöön, missä se ja sen pennut asuivat. Pennut kömpivät uteliaina hännät väpättäen kohti vieraita ja olivat innokkaasti tekemässä tuttavuutta. Joukon rohkeimmat tarrasivat jo pienillä naskaleilla hanskoihin kiinni ja yrittivät kovasti päästä vielä läheisimpiin väleihin vieraiden kanssa. Muutama pentu ehtikin käydä lyhyellä sylivierailulla, kunnes emo hermostui ja ne jätettiin rauhaan. Kaikki pennut eivät ikävä kyllä selviytyneet, mutta Silva, Senya, Sputnik ja Samu odottavat tarhalla uuden, onnellisemman elämän alkua.

Silva on alusta lähtien suhtautunut ihmisiin uteliaasti ja ystävällisesti. Se on iloinen tyttö, joka häntä vispaten tulee tervehtimään ihmisiä. Silva haluaa olla kaikkien ystävä ja sopuisana tyttönä se tulee myös hyvin toimeen muiden sen kanssa elävien pentujen ja nuorten koirien kanssa. Silva on päässyt harjoittelemaan hihnassa kulkemista. Meno tosin oli sen verran poukkoilevaa, että kyseessä oli varmasti ensimmäinen kerta ja harjoituksia Silva jatkaisikin mielellään omassa kodissa.

Silvan emo on siro keskikokoinen koira, joka on hieman varovainen vieraiden ihmisten suhteen. Lähes kaikki pennut olivat kuitenkin reippaita ja iloisia sekä kiinnostuneita vieraista ihmisistä. Ne ovat todennäköisesti eläneet jollain tapaa ihmisten parissa, mutta tarkempaa tietoa tästä ei ole. Tulevan omistajan täytyy ymmärtää, että kaikkia kotikoirantaitoja on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Matkalla kotikoiraksi Silvaa täytyykin rauhallisesti totuttaa uusiin asioihin ja tilanteisiin. Ymmärtäväisen omistajan opastuksella Silvasta kasvaa varmasti tasapainoinen ja onnellinen koira. 

Alla myös kuva emosta.

Viipurin koirat - Silva 8. & 23.6.2019

Viipurin koirat - Silva 8.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.