Bablo

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 4/2019

1.10.2019
Bablo sai kodin Espoosta.

12.9.2019
Bablo pääsi sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Jyväskylässä.

26.8.2019
Kaikki Bablolta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Bablo olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Bablolta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Bablon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

14.8.2019
Komea ja ihana Bablo! Bablo on menevä harmaaturkki, joka tervehtii ja jakelee suukkoja kaikille vieraille.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona. 

Bablo on reipas poika, joka ei halua tuhlata aikaansa turhaan tuumailuun vaan säntää heti häntä heiluen kohti ihmisiä. Bablo käy iloisesti moikkaamassa jokaista vierasta vuorollaan ja viihtyy siellä missä on paras rapsutuspalvelu. Jaloissa pyörivän pojan saa helposti nostettua syliin vaikka itse sylissä istumiseen Bablo tuskin on juurikaan saanut tottua, sen verran totiseksi muuttuvat herran kasvot yläilmoissa. Vaikka ihmisvieraiden näkeminen on Bablosta ihana juttu, malttaa se myös rauhoittua. Bablo vaikuttaakin varsin kivalta pennulta, jolla olisi varmasti paljon iloa annettavanaan omalle kodille. Riiviöpennuksi sitä ei voi kutsua, mutta eiköhän Babloltakin löydy vielä kasa jekkuja tulevaa omistajaa ilahduttamaan. Bablolla on isot ja jyhkeät tassut, joten se saattaa hyvinkin venähtää suurehkon keskikokoisen koiran mittoihin aikuisena.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Bablo 13.8.2019

Viipurin Koirat – Bablo 3.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.