Mutikainen

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 7/2019

19.12.2019
Mutikainen sai kodin Vaasasta.

1.12.2019
Viipurin Koirat testautti Mutikaisen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Mutikaiselta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, borrelioosi, ehrlichioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mutikainen on valmis pakkaamaan tavaransa ja muuttamaan omaan kotiin.

7.11.2019
Mutikainen pääsi tarhavieraiden kanssa kävelylle. Katso video Mutikaisen ensimmäisestä hihnalenkistä:

Viipurin koirat - Mutikainen 3.11.2019

Viipurin koirat - Mutikainen 21.11.2019

23.10.2019
Mutikainen sisaruksineen löydettiin autiotalosta Kamenkan kylästä. Mutikainen on reipas pusuttelija, joka haluaisi matkustaa kolealta tarhalta jo kiireesti omaan kotiin.

Syksyllä venäläisessä sosiaalisessa mediassa kiersi kuvia viidestä oman onnensa nojasta löytyneestä pennusta. Vaikka Olga oli juuri saanut pihansa tyhjennettyä edellisistä pennuista, ei hän voinut olla auttamattakaan viisikkoa. Niinpä ne jo pian matkasivat Olgan luokse ja asustelevat nyt omassa ulkoaitauksessaan Olgan pihalla.

Mutikainen ja sen todennäköiset sisarukset Melvin, Moia, Minou ja Mushu ovat onneksi kaikki reippaita ja ihmisrakkaita pirpanoita. Kuullessaan vieraiden saapuvan Mutikainen porhaltaa häntä heiluen portille vastaan. Ihmiset ovat Mutikaisesta ihania ja se suhtautuu uusiinkiin tuttavuuksiin luottavaisesti huomiota hakien. Yksi pusu sinulle, toinen tuolle ja kolmas vielä sinne! Vaikka Mutikainen nauttii valtavasti ihmisten seurasta ja saamastaan huomiosta, malttaa se kuitenkin välillä rauhoittua ja käy pötköttämään vierelle. Koko ajan ei tarvitse olla niin menossa ja pienet päivälevot ehtii hyvin ottamaan vaikka ihmiset ympärillä pörräävätkin. Kaiken kaikkiaan Mutikainen vaikuttaa aika täydelliseltä pikkupojalta. Hurmaava pörröpää olisikin pian jo ihan valmis oman kodin valloitukseen!

Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempia tietoa. Vaikka ne ovatkin löytyneet jonkin hylätyn talon raunioista, ovat ne sosiaalisia, reippaita ja ihmisiin tottuneita. Todennäköisempää on, että joku on ne sinne tai lähistölle käynyt hylkäämässä, sillä ilman ihmiskontakteja ne eivät ole varttuneet. Kotikoiran elämästä ne silti tuskin tietänevät mitään, joten kaikkia asioita hihnassa kulkemisesta sisäsiisteyteen täytyy lähteä opettelemaan nollasta. Lyhyen elämänsä aikana ne eivät välttämättä ole ehtineet nähdä paljoa, joten moni uusi asia tai tilanne voi alkuun kummastuttaa tai jännittää. Pentujen emosta ei ole tietoa, mutta aikuisina niistä kasvaa keskikokoisia koiria.

Viipurin koirat - Mutikainen 12. & 17.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.