Melvin

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 11/2019
Sijainti: Etelä-Pohjanmaa

7.1.2020
Melvin on saanut totutellut kotikoiran elämään nyt lähes kolmen viikon ajan. Melvin toivoo oman kodin löytyvän rauhalliselta alueelta aikuisperheestä.

Oma hoitoperhe on tullut Melvinille jo suhteellisen tutuksi, joskin perheen mieheen Melvin suhtautuu hiukan varoen. Muihin koiriin Melvin suhtautuu pentumaisen uteliaasti ja haluaisi leikkiä kaikkien kanssa. Hoitopaikan koirien, yhden nartun ja yhden uroksen kanssa, Melvin tulee hyvin toimeen ja uskoo, kun vanhempi ilmoittaa haluavansa omaa rauhaa. Hihnassa Melvin on kävellyt alusta alkaen nätisti eikä poika turhia vedä tai kisko. Ainakaan toistaiseksi Melvin ei ole vaikuttanut kovin riistaviettiseltä kaverilta, sillä muutamaan otteeseen on pojan nenän edestä lähtenyt jänis kovaan spurttiin eikä Melvin ole juuri korviansa lotkauttanut. Melvin on saanut käyttöönsä myös hoitoperheen ison aidatun pihan ja tuntuu viihtyvän hyvin ulkona. Kovin suuri seikkailunhalu ei ainakaan vielä ole herännyt vaan Melvin pysyttelee mielellään siellä missä ihmisetkin.

Kodin äänet imurista äänekkääseen yleiskoneeseen ovat tulleet jo ihan tutuiksi Melvinille eivätkä kovat äänet kodin ulkopuoleltakaan poikaa hetkauta. Kotioloissa Melvin on suht rauhallinen vaikka harrasteleekin normaaleja pentutouhuja. Sisäsiisteys on hyvällä mallilla ja Melvin osaa pidättää jo yön yli. Autoilu on tullut maalla asuvalle Melvinille tutuksi ja poika matkustaa usein makoillen/nukkuen omassa häkissään. Yksinolot vaativat vielä harjoitusta, mutta noin vartin päästä Melvin on yleensä rauhoittunut aloilleen. 

Vieraat ihmiset, erityisesti miehet, ovat Melvinin mielestä vielä pelottavia ja tutustuminen vaatii aikaa. Melvinillä on myös vahtitaipumusta ja se ilmoittaa komealla haukulla kotiin saapuvista vieraista. Melvin toivoisi kotia rauhalliselta alueelta ja oma aidattu piha, mitä saisi vahtia, olisi myös pojan mieleen. Reipas koirakaveri olisi myös Melvinin toiveissa. 

Melvin on tavattavissa Etelä-Pohjanmaalla.

19.12.2019
Melvin matkasi sijaiskotiinsa Etelä-Pohjanmaalle odottamaan oman kodin löytymistä.

Melvinin yhteyshenkilönä toimii Ira.

1.12.2019
Viipurin Koirat testautti Melvinin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Melviniltä testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, borrelioosi, ehrlichioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Melvin on valmis pakkaamaan tavaransa ja muuttamaan omaan kotiin.

23.10.2019
Että voikin olla pentu suloinen. Ihana Melvin löytyi sisaruksineen autioituneesta talosta syksyllä. Melvin odottaa oma kotia Olgan tarhalla.

Syksyllä venäläisessä sosiaalisessa mediassa kiersi kuvia viidestä oman onnensa nojasta löytyneestä pennusta. Vaikka Olga oli juuri saanut pihansa tyhjennettyä edellisistä pennuista, ei hän voinut olla auttamattakaan viisikkoa. Niinpä ne jo pian matkasivat Olgan luokse asustellen nyt omassa ulkoaitauksessaan Olgan pihalla.

Melvin ja sen todennäköiset sisarukset MutikainenMoiaMinou ja Mushu ovat onneksi kaikki reippaita ja ihmisrakkaita pirpanoita. Ensitapaamisella Melvin vaikutti vähän totisemmalta, mutta voi olla että kolean sateen kastelemat pennut halusivat vain käpertyä toisiinsa lämmittelemään. Toisella tapaamisella vastassa on jo ihan eri Melvin. Peppu pyörii ja häntä vispaa, kun vieraat astelevat aitaukseen. Melvin ilahtuu kovasti saamistaan rapsutuksista ja reippaana poikana hakee itse myös huomiota. Pienet hampaat ovat myös menossa mukana ja välillä tuntee kuinka siellä nyt joku maistelee miltä housunlahje tai sadetakin nyöri maistuu. Melvin vaikuttaa oikein suloiselta ja ihanalta pennulta, joka huomiohuumassa osaa myös nätisti rauhoittua istuskelemaan ja katselemaan uteliaana ympärilleen. 

Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempia tietoa. Vaikka ne ovatkin löytyneet jonkin hylätyn talon raunioista, ovat ne sosiaalisia, reippaita ja ihmisiin tottuneita. Todennäköisempää on, että joku on ne sinne tai lähistölle käynyt hylkäämässä, sillä ilman ihmiskontakteja ne eivät ole varttuneet. Kotikoiran elämästä ne silti tuskin tietänevät mitään, joten kaikkia asioita hihnassa kulkemisesta sisäsiisteyteen täytyy lähteä opettelemaan nollasta. Lyhyen elämänsä aikana ne eivät välttämättä ole ehtineet nähdä paljoa, joten moni uusi asia tai tilanne voi alkuun kummastuttaa tai jännittää. Pentujen emosta ei ole tietoa, mutta aikuisina niistä kasvaa keskikokoisia koiria.

Viipurin koirat - Melvin 12. & 17.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.