Zora

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 63 cm, 26 kg)
Syntymäaika: 4/2015
Sijainti: Vantaa, Suomi

1.7.2019
Herkkä ja kaunis Zora etsii uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen takia. Zora on tavattavissa Vantaalla.

Kiltti Zora rakastaa omia ihmisiään, mutta pelkää helposti uusia koiria ja ihmisiä, minkä takia Zoralle paras koti oli rauhallinen aikuistalous. Zora viihtyy parhaiten kotioloissa, mutta nauttii kuitenkin ulkoilusta rauhallisessa ympäristössä. Tämä tyttö kävelee hihnassa melko mallikkaasti eikä varsinaisesti kaipaa riehumishetkiä koirapuistoissa, mutta pienet leikkihetket turvallisen ja tutun koirakaverin kanssa ovat Zoran mieleen.

Jännittävissä tilanteissa Zora turvautuu haukkumiseen, joten ensisijaisesti kotia etsitään omakoti- tai rivitalosta rauhalliselta alueelta. Zora asuu tällä hetkellä vilkkaan uroksen kanssa, mutta parempi vaihtoehto voisi olla toinen rauhallinen, mutta rohkea, koirakaveri, joka näyttäisi mallia jännittävissä tilanteissa. Zora pärjännee myös ainoana koirana, jos ympäristö ja kotiolot ovat riittävän turvalliset.

Zoralla ei ole ollut terveysongelmia, mutta osa hoitotoimenpiteistä pelottaa, joten uuden kodin tulee panostaa aikaa niiden totutteluun. Zora on hyvin motivoitavissa herkuilla.

Jos sinulla on tarjota rauhallinen ja ymmärtäväinen koti kultaiselle Zoralle, tutustu adoptioehtoihin ja täytä adoptiohakemus. Zoraa pääsee tapaamaan Vantaalla.

Pitkään Suomessa asuneen kodinvaihtajakoiran adoptiomaksu on 250 €.

Zoran yhteyshenkilönä toimii Ayla.

3.9.2015
Zora sai kodin Helsingistä.

22.7.2015
"Missä ihmiset, siellä minäkin", tuntuu pikkuinen Zora ajattelevan. Zora hylättiin kesän alussa tarhalle siskojensa kanssa.

Kaikki ovat kuulleet seitsemästä veljeksestä, mutta entäs kahdeksasta uskomattoman suloisesta koirasiskoksesta? Kesän alussa Irinan tarhalle kiikutettiin kahdeksan pientä pentua. Pennut olivat aivan liian pieniä selvitäkseen tarhalla, ja niiden onneksi hoitopaikka löytyi Viipurista. Nyt siskokset ovat varttuneet ja vahvistuneet, ja ne ovat valmiita oman kodin valloitukseen. Pennut saivat nimekseen ZeraZoeZamira, Ziva, Zaida, Zora, Zia ja Zoya. Tästä kahdeksikosta ei tyttöpoweria puutu!

Zora on siskonsa Zamiran kanssa kuin kaksi marjaa. Toistaiseksi tytöt erottaakin parhaiten siitä, että Zora on siskoaan reippaampi ja samantien valmis tutustumaan uusiin ihmisiin. Pienet tassut sipsuttaen Zora tulee iloisesti luokse rapsuteltavaksi. Tytön saa helposti nostettua syliin eikä aikaakaan kun Zora paljastuukin varsinaiseksi pusumaakariksi!

Pentueen onni oli, että ne saivat viettää kodissa lähes kaksi kuukautta saaden arvokkaita uusia kokemuksia ennen kuin joutuivat takaisin tarhalle. Uuden kodin on kuitenkin varauduttava siihen, että vastassa on vielä monenmoista uutta opeteltavaa. Kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi, tulee Zora tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja mielekästä tekemistä, huolenpitoa ja koulutusta sekä kärsivällisyyttä ja rakkautta.

Zorasta kasvanee keskikokoinen koira aikuisena ja se on valmis matkustamaan Suomeen syyskuun alussa.

Viipurin koirat - Zora 20.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.