Nouka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2016

13.11.2018
Nouka osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Noukalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

31.10.2018
Noukassa on jotain todella koskettavaa. Tämä kaunotar vaikuttaa nöyrältä ja kiltiltä tytöltä.

Nouka kiepahtaa kyljelleen rapsutettavaksi ja sen hännänpää heiluu villisti. Elämän ensimmäinen hihnalenkki saa tytön kovin hämmennyksiin, mutta reippaan kaverin perässä päästään mukavasti eteenpäin. Jos välimatka kaveriin venyy liian pitkäksi, pysähtyy Nouka ihmettelemään, kunnes kaveri koukkaa takaisin noutamaan Noukan taas mukaansa. Nouka toivookin kotia, jossa on reipas koirakaveri näyttämässä mallia.

Viipurin koirat - Nouka 13.10.2018

11.3.2017
Voi pientä Nouka-tyttöstä. Vaikka Nouka suhtautuu ystävällisesti ihmisiin, jännittää sitä sylissä eivätkä kuvat tee oikeutta liikuttavalle tytölle.

Irinan tarha on viime kuukausina täyttynyt valtavasta määrästä kodittomia pentuja ja jopa kokonaisia pentueita. Tilaa on rajallisesti, mutta onneksi Noukan ei tarvitse pärjätä yksikseen kadulla vaan suojapaikka sille järjestyi. Kilpailu omasta kodista on kovaa, mutta se on Noukan ainoa mahdollisuus parempaan elämään ja tassut ristissä tytön on vain luotettava siihen, että oikea ihminen osuu vielä kohdalle.

Nouka asuu pienessä ulkoaitauksessa usean muun samanikäisen pennun kanssa. Menoa ja vilskettä riittää, kun pentulauma telmii ja ottaa juoksuspurtteja keskenään. Ihmisten vierailu on tietysti koko päivän kohokohta eikä riemulla ole rajoja. Nouka-tyttökin tulisi niin kovin mielellään tekemään tuttavuutta, mutta kainostelee sivummalla ja katselee kuinka reippaat pennut saavat nauttia huomiosta ja rapsutuksista. Tassut ottavat varovaisia askelia eteen, mutta peruuttavat äkkiä takaisin. Häntä heiluu ja silmät loistavat oveanraosta. Lopulta tulee Noukan vuoro nousta syliin ja sehän tyttöä jännittääkin. Kiltisti Nouka kuitenkin siinä istuskelee. Ihmeellistä on elämä pienen pennun silmin.

Noukan menneisyydestä ei ole tietoa. Ihmisten kanssa se on varmasti jonkin verran ollut tekemisissä, vaikka ujo onkin. Tarhalle joutuminen on myös voinut pistää Noukan maailman hetkeksi mullin mallin ja kuka tietää - suurtakin rohkaistumista voi tapahtua muutaman viikon kuluessa. Nouka olisi kuitenkin varmasti mielissään jos tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Omalta ihmiseltään tyttö toivoo ymmärrystä, aikaa ja kärsivällsyyttä. Edistymistä ei välttämättä tapahdu hetkessä eikä Nouka varmasti ole koskaan edes asunut sisätiloissa. Paljon uutta opeteltavaa ja nähtävää siis riittää, mutta pienen koiratytön ystävyys on varmasti kaiken sen arvoinen.

Viipurin koirat - Nouka 26.5.2017

Viipurin koirat - Nouka 2.4.2017

Viipurin koirat - Nouka10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.