Matami

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2013

28.10.2017
Matami on nimensä veroinen rouva, jonka itsevarma ja rauhallinen olemus kertoo eletystä elämästä.

Matami pitää kovasti ihmisistä, mutta toiset koirat se laittaa mielellään järjestykseen.

Matami päätyi Irinan tarhalla jo useita kuukausia sitten. Se asui aluksi hyvin pienessä aitauksessa vanhan Urmaksen kanssa, ja kun Urmas pääsi Suomeen kotihoitoon, muutettiin Matamin paikkaa isompaan aitaukseen.

Matami tassuttaa reippaasti tutustumaan tulijoihin. Sen häntä heiluu verkkaisesti ja rapsutukset se ottaa oikein mielellään vastaan. Matami suhtautuu ihmisiin ystävällisen rauhallisesti, turhia hötkyilemättä, mutta kuitenkin selvästi ilahtuen seurasta.

Matami on selvästi ruoka-aikaan aina paikalla, sillä ylipainoa sille on kertynyt runsaanlaisesti. Kun koirille annetaan herkkuja, omii Matami mielellään itselleen niin paljon kuin vain ehtii, ja sen jälkeen se vahtii aarteitaan varsin tuimasti toisilta koirilta. Jos joku vahingossa erehtyy liian lähelle, saa se äkkilähdön kauemmas Matamin aarteilta.

Matami etsii kotia ainoana koirana, sillä todennäköistä on, ettei se kotonakaan halua jakaa sen enempää ruokaa kuin omia ihmisiäkään toisen koiran kanssa. Matamin kodin tulee myös olla omakotitalo, sillä Matami haluaa oman pihan, jossa se voi halutessaan päivystää.

Emme tiedä Matamin menneisyydestä mitään, joten emme myöskään tiedä, onko se koskaan asunut sisätiloissa tai kulkenut hihnassa. Sen luottavaisesta suhtautumisesta ihmisiin voisi päätellä, että jonkin sortin omistaja sillä on joskus ollut, mutta sekin on saattanut tarkoittaa koiranvirkaa ketjun päässä pihalla.

Matami etsii aiempaa kokemusta omaavaa omistajaa, joka ei hätkähdä Matamin suurta persoonaa ja ajoittaista omaa tahtoa. Uuden omistajan tulee olla valmis siihen, että Matamin kanssa opetellaan monia asioita aivan alusta alkaen. Ja laihdutuskuurille pitää Matamin myös uudessa kodissaan päästä! Mitään maratoonaria Matamista tuskin koskaan tulee, mutta leppoisat metsäkävelyt ovat takuulla sen mieleen. Jos kaipaat Matamin kokoista koirarouvaa elämääsi, olisi Matami valmis muuttoon saman tien!

Viipurin koirat - Matami 10.11.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.