Helmi

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (alle 10 kg)
Syntymäaika: 2014-2015

2.11.2019
Helmillä todettiin toisessa takajalassa patellaluksaatio ja se odottaa leikkaukseen pääsyä.

3.10.2019
Helmistä ei oteta tällä hetkellä hakemuksia vastaan.

16.9.2019
Helmi pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Helsingissä.

Helmin yhteyshenkilönä toimii Ira.

10.9.2019
Ihmisrakas Helmi-emo päätyi kesällä tarhalle kahden pienen pentunsa kanssa. Pennut löysivät kodit Viipurista, mutta ihana Helmi odottaa kotia löytyväksi Suomesta.

Helmi on ystävällinen ja iloinen pikkukoira. Se asui alkuun erillisessä aitauksessa pentujensa kanssa, mutta niiden muutettua omiin koteihinsa siirtyi Helmi muiden koirien kanssa asumaan. Tällä hetkellä Helmi jakaa saman aitauksen pentujen ja pienikokoisten aikuisten koirien kanssa. Se tuntuu tulevan sekalaisessa laumassa hyvin juttuun muiden kanssa eikä vaikuta miltään riidanhaastajalta tai päällemäsmäriltä. Ihmisiin Helmi on suhtautunut tähän mennessä hyvin luottavaisesti ja viihtyy mainiosti rapsuteltavana. Tarha-alueen ulkopuolella Helmi tepsuttaa reippaasti hihnassa, mikä vaikuttaisi olevan sille tuttua puuhaa. Mikä lie mahtaakaan olla Helmin tarina. Sen se varmasti kertoisi meille, jos osaisi. Helmin kaltainen ihmisrakas pikkukoira ei kovin kauaa ole katuja talsinut, mutta mysteeriksi jää miksi Helmistä tuli koditon.

Toivottavasti pieni Helmi löytäisi pian kunnollisen loppuelämän kodin Suomesta. 250 koiran tarha on haastava ja rankka ympäristö elää ja pärjätä eikä pikkukoirien elo siellä ole erityisen turvallista. Helmillä on epäilemättä joskus ollut omistaja, mutta emme voi varmuudella tietää millaisessa ympäristössä se on aiemmin elänyt. Niinpä tulevan omistajan täytyy olla valmis opettamaan puuttuvia kotikoirantaitoja Helmille, kuten sisäsiisteyttä ja yksinolemista. Reipas ja melko hiljainen Helmi voisi soveltua monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen. Helmin todellista ikää ei varmuudella tiedä kukaan, mutta se on arvioitu 4-5-vuotiaaksi. Helmin hampaat ovat melko hyvässä kunnossa, mutta ylhäältä siltä puuttu yksi etuhammas.

Helmi on valmiiksi tautitestattu. Siltä testatut anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. Helmillä todettiin Dirofilaria repens -tartunta, jota vastaan se aloitti Advocate-lääkityksen.

Viipurin Koirat testasi Helmiltä myös rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Viipurin koirat - Helmi 13. & 17.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.