Rona

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2015

28.9.2016
Rona kävi steriloitavana.

13.3.2016
Rona on herkkä tyttö, joka tulee erinomaisesti toimeen monenlaisten eläinten kanssa. Rona haaveilee kovasti omasta kodista! Ronaa pääsee tapaamaan Vihdissä.  

Rona on kiltti, mutta vähän hitaasti lämpeävä tyttö. Se ei välttämättä lähesty vieraita ihmisiä oma-aloitteisesti, vaan tarkkailee mieluummin tilannetta vähän kauempaa. Ronalla meneekin aikaa uusiin asioihin totuttelemisessa.

Ronan hoitopaikassa on paljon muita eläimiä, mm. koiria, kissoja ja minipossu. Rona tulee hyvin toimeen kaikenlaisten eläinten kanssa. Samankokoisten koirien kanssa Rona leikkii mielellään. Kovin isot koirat vielä vähän jännittävät sitä.

Rona on hoitajan mukaan herkkäsieluinen tyttö, joka kuuntelee tarkasti hoitajan sanomisia. Hoitajan seurassa Rona hakeutuu syliin ja rapsuteltavaksi. Luonteessa vaikuttaisi kuitenkin olevan laumanvartijaroduille tyypillistä itsenäisyyttä. Kooltaan Rona ei kuitenkaan vaikuta kasvavan kovinkaan suureksi. Tällä hetkellä Ronan korkeus on alle 50 cm.

Herkkä Rona etsii kotia rauhalliselta alueelta omakotitalosta. Koska Ronassa on luultavasti tiibetinmastiffia, etsii se omistajaa, jolla on aiempaa kokemusta tämän tyyppisistä koirista. Mukava koirakaveri kodissa odottamassa olisi Ronan mielestä varmasti huippu juttu!

24.1.2016
Rona-kaunokainen on ihmisrakas pentu, joka ei aikuisena aio jäädä ihan kukkakepiksi. Rona odottaa sopivia kotiehdokkaita Vihdissä.

Rona ja sen kolme siskoa ja veli löytyivät metsästä emonsa kanssa. Olivatko ne syntyneet kuusen alle vai oliko joku hylännyt koiraperheen vasta myöhemmin – sitä emme tiedä. Joka tapauksessa pennut palelivat ulkona pitkälle syksyyn ennen kuin niitä huomattiin ja ne pelastettiin Olgan tarhalle vasta talven tultua. Vajaan parin kuukauden jälkeen koko sisarusparvi muutti Olgan tarhalta suomalaisiin sijaiskoteihin.

Rona on pentueen keskikastia kooltaan, mutta selvästikään se ei aio jäädä miksikään pikkukoiraksi aikuisena. Muutkaan pennut - Roza, Riika, Rada, Roi - eivät ole ihan pieniä ja voisikin päätellä, että niistä kasvaa aikuisina keskikokoista suurempia, tai ainakin suhteellisen vantteria. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta emon ulkonäöstä voi valokuvien perusteella arvuutella, että sen perimässä saattaa olla tiibetinmastiffia. Se on kuitenkin kooltaan huomattavasti matalampi, jopa alle 50-senttinen. Mahdollisen laumanvartijaperimän vuoksi näille sisaruksille etsitään varmuuden vuoksi koteja, jotka pärjäävät niiden kanssa siinäkin tapauksessa, että ne päättävät isoiksi kasvettuaan alkaa vartioida pihaa ja perhettään, eivätkä toivota vieraita noin vain tervetulleiksi. Koska rotutaustaa ja taipumuksia voidaan kuitenkin vain arvailla, saattaa toisaalta yhtä hyvin käydä niin, etteivät nämä sisarukset vahtikoiriksi ryhdykään. Emme kuitenkaan sijoita näitä pentuja kerrostaloon emmekä ensimmäisiksi koiriksi.

Ronan kyselyihin vastaa Noora. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Nooraan yhteyttä. Nooran tavoittaa numerosta 040 834 2427 ma-pe klo 15-16. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.