Turo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (n. 11 kg)  
Syntymäaika: 2/2018

9.11.2019
Pieni Turo testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testasi myös Turon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Viipurin koirat - Turo 14.12.2019

30.8.2019
Vuodenvaihteessa Irinan tarhalle päätynyt arka Turo on reipastunut paljon ja sille voidaan nyt alkaa etsiä omaa kotia.

Turon menneisyydestä ei ole tietoa. Se oli saapuessaan hyvin arka eikä uskaltanut lähestyä vieraita. Pieni nenänpää kurkisteli usein mökin kätköistä kun tarhavieraat astuivat aitaukseen, mutta kyllä poika välillä tepsutti ihmistenkin ilmoille. Vieraat ihmiset Turo koki kuitenkin aina niin jännittäviksi, että livahti jokaisen lähestymisyrityksen yhteydessä turvapaikkaansa hämyiseen koiramökkiin.

Koirakaverit Turon ympärillä ovat vaihtuneet lukuisia kertoja, samoin aitaus ympärillä. Turo asui kesällä pentuaitauksessa ja siellä sen herännyt uteliaisuus ja rohkeus huomattiin ensimmäisen kerran. Kun ympärillä oli pelkkiä reippaita ja ihmisrakkaita pentuja, uskaltautui Turo niiden vanavedessä tekemään tuttavuutta vieraisiin. Ja sehän osoittautui ihan mukavaksi puuhaksi. Vähän rapsutuksia ja nameja, ei hullumpaa. Turo on jatkanut samalla reippaammalla linjalla ja se ilahtuu nykyään kovasti vieraista. Se on päässyt muutaman kerran kävelemään hihnassakin ja kas kummaa, ihan kuin se olisi ollut sille tuttua puuhaa. Arvelimme, että kun pojan laskee maahan nököttää se siinä lähes lamaantuneena. Mutta ei, Turo nostikin komeasti koipea heti ensimmäiseen puskaan ja lähti häntä ylhäällä kohti seuraavaa. Se oli yllättävän reipas ja tutustui myös uteliaana vieressä ulkoileviin vieraisiin koiriin.

Vaikka Turo on reipastunut alkuajoista, monet asiat jännittävät vielä sitä. Turo tarvitsee rauhallisen asuinympäristön ja kärsivällisen ihmisen tuekseen, jolla riittää ymmärrystä ja aikaa varovaiselle koiralle. Reipas koiraseura auttaisi Turoa varmasti sopeutumaan ja toimisi muutenkin hyvänä esimerkkinä ja tukena jännittävissä tilanteissa. Vaikka Turo on ollut arka, on se aina antanut käsitellä itseään hyvin nätisti. Tällä hetkellä Turo asustaa kahden isomman nartun kaverina. Se on tullut tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja vaikuttaa sopuisalta pojalta. Turo on vielä nuori ja ikää sillä on arviolta n. 1,5 vuotta. Turo on punnittu elokuun puolessa välissä tarhalla ja painoa sillä oli silloin n. 11 kg. Turo onkin mainiota sylissä helposti menevää mallia. Varovaisten mutta hyvin sympaattisten ja kilttien partasuiden ystävä, missä olet?

Viipurin koirat - Turo 17.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.