Milda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 12/2016

6.9.2018
Kuukaudet ovat vierineet, mutta Mildan rakkaus ihmisiin pysynyt ennallaan. Tämä tumma kaunotar ei luovu toivosta, oman ihmisen on vielä löydyttävä. Eikö niin?

Milda-raukka, sääliksi käy kun näinkin ihmisrakas koira joutuu kuluttamaan päivänsä vailla mitään ihmisten kanssa seurustelua. Työntekijöistä ei juuri ole Mildan ihmiskaipuuta tyydyttämään, sillä aitausten siivoamisen tai ruoan ja veden jaon lomassa ei koirien kanssa seurusteluun jää aikaa. Eikä siihen toisaalta taida olla haluakaan. 

Milda elää tällä hetkellä pienessä ulkoaitauksessa ja sen aitauskaverit koostuvat eri ikäisistä uroksista ja nartuista. Nykyisellä kokoonpanolla näyttäisi menevän hyvin, mutta muiden narttujen kanssa Milda ei välttämättä aina tule niin saumattomasti juttuun. Toki tarhaelämä on nuorelle ja aktiiviselle koiralle äärimmäisen turhauttavaa ja stressaavaa, mutta varmuudeksi Milda toivoo itselleen kotia joko kodin ainoana koirana tai uroksen kaverina. 

Alkuun niin heiveröinen Milda on kuukausien saatossa kasvanut, voimistunut ja kerännyt hyvän massan. Langanlaihasta luuviulusta ei ole enää tietoakaan. Mikäli kodissasi ja elämässäsi olisi tilaa nuorelle ja iloiselle, aktiiviselle sekä äärimmäisen ihmisrakkaalle mustalle kaunottarelle, odottaa Milda kovasti yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Milda 30.8.2018

3.6.2017
Kaunis Milda löytyi laihana kadulta kuljeskelemasta. Se on ystävällinen tyttö, joka laittaa nyt toivonsa Suomeen ja odottaa kutsua omaan kotiin.

Irinan tarhalle päätyi samaan aikaan kaksi hyvin laihana löytynyttä tyttökoiraa. Tietääksemme Milda ja Kinuski eivät ole sukua toisilleen, mutta yhteistä niille on, että molemmat oli jätetty pahasti heitteille. Milda ei menneisyyttään kuitenkaan murehdi, vaan se suhtautuu iloisesti ja ystävällisesti kaikkiin uusiin tuttavuuksiin.

Milda asuu isossa nuorten koirien laumassa. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa olematta kuitenkaan turhan varovainen. Kun jossain jotain tapahtuu, on Milda takuulla ensimmäisten joukossa katsomassa tilannetta. Se ei kuitenkaan vaikuta turhan räksyttäjältä, vaan enemminkin uteliaalta nuorelta tytöltä, joka haluaa osallistua kaikkeen mahdolliseen.

Milda on vielä sellainen sopivan energinen tyttö - ei mikään kova sählääjä, vaan reipas ja iloinen osallistuja. Se on kuitenkin vielä turhan laiha ja lihakseton, joten saattaa olla, että sen kuntoutuessa myös virtaa alkaa löytyä enemmän. Milda etsii siis omistajaa, joka haluaa ja jaksaa tarjota riittävästi aktiviteettia tälle nuorelle tytölle. Milda lupaa näyttää sinulle lähimetsien parhaat polut, jännimmät ojan varret ja kenties myös tutustuttaa sinut koko naapuruston koirakavereihin!

Reipas Milda viihtyy todennäköisesti niin maalla kuin kaupungissakin. Uuden omistajan asuinmuodolla ei siis ole merkitystä, vaan tärkeintä on vakaa sitoutuminen tytön hyvään hoitamiseen. Aluksi se tarkoittaa tytön kuntouttamista aiemmasta huonosta hoidosta, ja samalla myös tapakasvatuksen ja joka koiran perustaitojen opiskelua. Mildalla tuskin on kokemusta kotiin yksinjäämisestä, eikä sille varmaankaan ole opetettu sisäsiisteyttä tai hihnassa kävelemistä. Milda on kuitenkin nuori ja kiva tyttö, joten eiköhän se opi tarvittavat taidot varsin vikkelästi.

Viipurin koirat - Milda 26.10.2017

Viipurin koirat - Milda 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.