Milda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 12/2016

3.6.2017
Kaunis Milda löytyi laihana kadulta kuljeskelemasta. Se on ystävällinen tyttö, joka laittaa nyt toivonsa Suomeen ja odottaa kutsua omaan kotiin.

Irinan tarhalle päätyi samaan aikaan kaksi hyvin laihana löytynyttä tyttökoiraa. Tietääksemme Milda ja Kinuski eivät ole sukua toisilleen, mutta yhteistä niille on, että molemmat oli jätetty pahasti heitteille. Milda ei menneisyyttään kuitenkaan murehdi, vaan se suhtautuu iloisesti ja ystävällisesti kaikkiin uusiin tuttavuuksiin.

Milda asuu isossa nuorten koirien laumassa. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa olematta kuitenkaan turhan varovainen. Kun jossain jotain tapahtuu, on Milda takuulla ensimmäisten joukossa katsomassa tilannetta. Se ei kuitenkaan vaikuta turhan räksyttäjältä, vaan enemminkin uteliaalta nuorelta tytöltä, joka haluaa osallistua kaikkeen mahdolliseen.

Milda on vielä sellainen sopivan energinen tyttö - ei mikään kova sählääjä, vaan reipas ja iloinen osallistuja. Se on kuitenkin vielä turhan laiha ja lihakseton, joten saattaa olla, että sen kuntoutuessa myös virtaa alkaa löytyä enemmän. Milda etsii siis omistajaa, joka haluaa ja jaksaa tarjota riittävästi aktiviteettia tälle nuorelle tytölle. Milda lupaa näyttää sinulle lähimetsien parhaat polut, jännimmät ojan varret ja kenties myös tutustuttaa koko naapuruston koirakavereihin!

Reipas Milda viihtyy todennäköisesti niin maalla kuin kaupungissakin. Uuden omistajan asuinmuodolla ei siis ole merkitystä, vaan tärkeintä on vakaa sitoutuminen tytön hyvään hoitamiseen. Aluksi se tarkoittaa tytön kuntouttamista aiemmasta huonosta hoidosta, ja samalla myös tapakasvatuksen ja joka koiran perustaitojen opiskelua. Mildalla tuskin on kokemusta kotiin yksinjäämisestä, eikä sille varmaankaan ole opetettu sisäsiisteyttä tai hihnassa kävelemistä. Milda on kuitenkin nuori ja kiva tyttö, joten eiköhän se opi tarvittavat taidot varsin vikkelästi.

Viipurin koirat - Milda 26.10.2017

Viipurin koirat - Milda 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.