Valpuri

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2014

2.1.2019
Valpuri testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

15.8.2019
Ujo ja varovainen Valpuri odottaa aina vain, että joku sen huomaisi. Valpuri tarvitsee omistajan, jolla on kokemusta hyvin aroista koirista.

Puolen vuoden päästä on kulunut viisi vuotta siitä, kun Valpuri-pentu saapui Irinan tarhalle. Viisi pitkää vuotta, jotka Valpurin silmin katsoen ovat olleet toinen toistensa kaltaisia. Välillä aitauskaverit ovat vaihtuneet, välillä on ollut pakkasta, välillä hellettä. Aina joskus joku kiva on tuonut erityisen hyviä herkkuja, ja aina joskus Valpuri on uskaltautunut vähän tutustumaan näihin vieraileviin ihmisiin.

Mutta pääosin Valpuri on muuttunut niin araksi, ettei se juurikaan halua hakea kontaktia. Joskus se tekee sen namien voimalla ja jää lähelle hetkeksi oleskelemaan, joskus ei. Selvää on kuten ennenkin, että Valpuri tarvitsee aivan erityisen kodin. Sellaisen, jossa todella ymmärretään, millaista on elämän aran, tarhalla kasvaneen koiran kanssa. Ja jossa Valpurille ei aseteta mitään muita odotuksia kuin se, että se saa olla oma itsensä ja edetä elämässään siinä tahdissa, kuin mihin se itse on valmis.

Jos harkitset kodin tarjoamista Valpurille, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

3.10.2017
Kaunis, mutta niin ujo Valpuri etsii kotia, jossa olisi reipas koirakaveri odottamassa ja näyttämässä neiti ujopiimälle kotielämän ihanuudet.

Hieman huolestunut ilme nousee Valpurin kasvoille, kun sitä yrittää lähestyä. ”Kuka tuo on, uskallanko luottaa? Ehkä kuitenkin varmuuden vuoksi lähden takavasemmalle, vaikka namitkin niin ihanasti nenään tuoksuu.” Ja niin Valpuri pysyy etäämmällä ja seurailee tilannetta.

Joskus tarhaolosuhteissa käy valitettavasti niin, että herkemmät koirat alkavat arkailemaan. Valpuri reipastui jo lupaavasti pentuiässä, mutta nyt on tullut hieman takapakkia rohkeuden kanssa. Tarhalla aitaukset ovat pieniä ja aina ei pystytä koiria sijoittamaan ihanteellisesti. Eikä myöskään antamaan niin paljoa aikaa herkemmille, ettei aristumista tapahtuisi. Se on varsin harmillista, sillä Valpuri vaikuttaa varsin sympaattiselta ja mukavalta koiralta.  

Valpuri on nyt kolmen vuoden ikäinen. Kaunis mustavalkoinen tyttökoira, joka on steriloitu. Valpuri on tottunut tulemaan toimeen sekä narttujen että urosten kanssa. Tytön koti voisi sijaita rauhallisemmassa ympäristössä, kaupungin keskustan tai kerrostaloelämän sijaan. Valpuri tarvitsee sellaista omistajaa, jolla on kärsivällisyyttä kesyttää hieman ujompaa koiraa. Ja jolla on myös ymmärrystä, ettei kaikki käy ehkä käden käänteessä, vaan joihinkin asioihin tarvitaan aikaa. Antoine de Saint-Exupéry sanoin teoksessa Pikku prinssi ”Aika, jonka olet tuhlannut ruusullesi, tekee siitä niin tärkeän sinulle”. Tämä varmasti sopii myös herkkään Valpuriin.

28.7.2015
Kostea nenänpää nuuhkii kasvoja ja häntä heiluu iloisena. Valpuri on reipastunut valtavasti ja hyppelehtii iloisena ympärillä hakien rapsutuksia!

Valpuri ujosteli pitkään eikä kunnolla uskaltautunut tulemaan aina kosketusetäisyydelle. Nyt tyttö on kuitenkin huomannut, että ihmisten kanssa kannattaa kaveerata: namipalvelu pelaa hyvin ja rapsutukset ovat sittenkin ihan mahtava juttu!

Elo muiden koirien kanssa näyttäisi sujuvan Valpurilta sopuisasti eikä tyttö lähde mukaan turhiin riekkujaisiin. Valpuri on sievä ja siro tyttö, joka haluaisi jo kovasti päästä kokeilemaan miltä elämä rakastettuna perheenjäsenenä tuntuu.

23.2.2015
Omaan kotiin haluavat: oikea korva ylös! Valpurin kanta on selvä: täältä tullaan.

Valpuri joutui Irinan tarhalle alkuvuodesta. Miksi joku tämän kauniin koiranpennun hylkäsi, sitä emme tiedä. Nyt Valpuri haluaa kuitenkin omaan kotiin: sellaiseen, mistä sitä ei koskaan enää hylätä!

Tällä haavaa Valpuri nauttii ihmisistä pidättyvän kiinnostuneesti, mieluiten yhdestä kerrallaan: suurempi joukko vierailijoita sen aitauksessa saa sen hakeutumaan kopin turvaan, muttei kuitenkaan kokonaan - täytyyhän seurata, josko heidän tulostaan seuraisi jotain mukavaakin. 

Muiden pentujen kanssa Valpuri on iloinen ja leikkisä. Jos sen suonissa virtaa laikan verta, kuten ulkonäön perusteella näyttäisi, niin lempipuuhia olisivat lenkit metsässä riistan polkuja seuraten. Kodin ja ympäristön normaalit asiat sen sijaan saattavat herättää suurta ihmetystä, joten niihin totutteluun on syytä varata aikaa. Valpurista kasvanee keskikokoinen, virtaviivainen ja sopusuhtainen koira.

Jos olet varma, ettei vauhtisi hyydy aktiivisen ja iloisen Valpurin tahdissa, eikä intosi koiran kanssa puuhailuun sammu useammassakaan vuodessa, odottaa Valpuri hakemustasi!

Viipurin koirat - Valpuri 13.6.2015

Viipurin koirat - Valpuri 21.2.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.