Fiinu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 3/2012

21.11.2016
Takapuoli keikkuu niin vimmatusti, kun Fiinulainen saa ihmisiä vieraakseen. Fiinu on odottanut omaa kotia jo pitkään, milloin tytön odotus palkitaan?

Kuukaudesta ja vuodesta toiseen tapaamme Fiinun tarhalla, samassa tutussa aitauksessa. Fiinu juoksee takapuoli keikkuen aidan luokse ja nostaa tassunsa ilmaan. Nenä käy ja kieli lipoo aidan välistä sormia. Sisällä aitauksessa Fiinu juoksentelee edestakaisin ihmisten luota toiselle ja haluaisi kauheasti olla ihmisten kanssa, mutta minkä tyttö ujoudelleen mahtaa. Fiinu on hyvin kaunis tyttö, ja voi vain ihmetellä miten kukaan ei sitä huomaa. Toki Fiinu tarvitsee kokeneen kodin, joka ymmärtää ujoa aikuista koiratyttöä, mutta nyt olisi jo vihdoin Fiinun aika päästä oman ihmisen luokse.

19.6.2015
Fiinu on odottanut kotia jo yli 2 vuotta - olisiko vihdoin sen vuoro päästä omistajansa kainaloon?

Fiinu on edelleen utelias, mutta ujo tyttö. Se kyllä tulee luokse ja tutkii tarkkaan kädet herkkujen varalta, mutta silitykset ovat Fiinulle yhä liikaa. Se pakittaa muutaman askeleen taakse päin, jos herkkujen syönnin ohessa sitä yrittää varovasti koskea. Missään nimessä Fiinu ei kuitenkaan ole aggressiivinen - se ei vain oikein taida tietää, että rapsutukset ovat oikeasti mukava juttu.

Fiinu kaipaa vähän koirakokemusta omaavaa omistajaa, joka ei hätkähdä Fiinun alku-ujoutta eikä luule, että ihmeitä tapahtuu päivässä tai kahdessa. Rauhallisella ja pitkäjänteisellä totuttamisella Fiinusta tulee varmasti vielä hieno kotikoira. Fiinu voisi sopia mukavan uroskoiran kaveriksi,  mutta toisten tyttöjen kanssa se ei aina tule toimeen.

3.6.2014
Fiinu on mitä kaunein susihukkanen. Fiinu ilahtuu kovasti vieraista ja lipoo innoissaan sormia, mutta vaikka halua olisi tulla lähemmäskin, ujostelee tyttö vielä jonkin verran.

Kauniista Fiinusta ei tunnu kukaan olevan kiinnostunut. Vaikka tyttö onkin vähän ujo, on se silti kovin utelias vieraiden suhteen, ja tarhaoloista poispääsy tekisi sillekin varmasti ihmeitä. Fiinu tulee tarvitsemaan alussa varmasti paljon aikaa ja ymmärrystä, mutta uskomme, että jossain on Fiinullekin se oikea ihminen olemassa. 

8.12.2013
Fiinun veli Faro muutti Suomeen kesällä ja on pärjännyt hienosti kotikoirana. Hauskannäköinen Fiinukin jo jättäisi mielellään tarhan taakseen.

Vähän ujosti Fiinu lähestyy vieraita ihmisiä, mutta ystävällinen katse kertoo, että pienestä jännittämisestä huolimatta Fiinu haluaisi kovasti tehdä tuttavuutta.

26.1.2013
Faro ja Fiinu olivat elelleet kaksin jo jonkin aikaa eräässä viipurilaisessa lähiössä. Kun kukaan ei näistä kahdesta sisaruksesta vaikuttanut pitävän huolta, pyydettiin Irinaa noutamaan ne tarhalle.

Fiinu on veljeään vähän ujompi. Siinä missä Faro tulee hakemaan herkut kädestä, tyytyy Fiinu katselemaan meitä pienen etäisyyden päästä. Mitenkään todella paljon Fiinu ei meitä kuitenkaan pelkää, vaan se vaikuttaa ujoudestaan huolimatta meistä kiinnostuneelta ja ystävällisesti suhtautuvalta.

Perusluonteeltaan Fiinu vaikuttaisi olevan rauhallinen ja kiltti tyttö. Se antaa muiden, nuorempien pentujen hoitaa sähläämisen ja riehumisen tarkkaillen itse vain niiden touhuja.

Vähän arat koirat jäävät tarhalla helposti muiden kiusaamiksi, eivätkä ne pääse tarhalla reipastumaan. Siksi toivomme, että Fiinu pääsisi mahdollisimman pian omaan kotiin totuttelemaan arkisen elämän ihmeellisyyksiin.

Fiinu olisi varmasti onnellinen, jos uudessa kodissa olisi sitä reippaampi koirakaveri jo odottamassa. Fiinu toivoisi myös, että koti sijaitsisi suhteellisen rauhallisella alueella. Uuden omistajan ominaisuuksiin tulisi kuulua pitkäpinnaisuus ja ehdoton sitoutuminen aran koiran mahdollisesti paljonkin aikaa vievään sopeuttamiseen erilaisiin sille uusiin asioihin ja tilanteisiin. Rokotukset ovat tytöllä jo kunnossa, joten pidetään peukkuja, että Fiinun matka Suomeen alkaisi jo pian!

Katso video Fiinusta:

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.