Rodik

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019

12.2.2020
Rodik testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Rodikin testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Rodikin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

20.1.2020
Rodik katselee alkuun vieraita vähän totinen ilme kasvoillaan, mutta pienen ihmettelyn jälkeen se on valmis tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa.

Rodik päätyi Olgan luokse syksyllä. Eräs nuori mies oli huomannut kadulla yksinään haahuilevan pennun ja poiminut mukaansa. Hän ei voinut itse pitää pentua, mutta kuuli Olgasta ja toimitti pennun hänen hoiviinsa. Lyhytkarvainen Rodik onkin siitä asti saanut elää sisällä Olgan kotona lämpimässä ja nyt olisi aika etsiä tälle jättiluppakorvapojalle oma koti.

Saapuessamme sisällä Olgan olohuoneeseen, Rodik pitää meihin pientä välimatkaa. Se katselee hyvin uteliaana uusia ihmisiä, mutta ei tule luokse hakemaan rapsutuksia. Paikalla yhdistysaktiivien lisäksi on vielä pari paikallista eläinlääkäriä, joten säpinää riittää. Rodik ei kuitenkaan pötki pois näkösältä vaan se haluaa vain rauhassa ensin tutkailla ja haistella tilannetta. Pian poika käykin pehmeiden vällyjen päälle rauhassa löhöämään, ja kun sitä lähestyy alkaa pieni häntä vispaamaan. Alkuun totisesta Rodikista kuoriutuukin parissakymmenessä minuutissa suloinen suukottaja, joka näyttää olevan huomiosta ja rapsutuksista oikein mielissään. 

Rodik on Olgan kotona asuessaan tottunut erilaisista kodin vempeleistä aina eri ikäisiin ja kokoisiin koiriin sekä kissoihin. Yhteiselo muiden otusten kanssa sujuu ongelmitta ja sopuisa Rodik vaikuttaa kaikkien kaverilta. Sisätilojen tarjoamat mukavuudet on hyvin tiedossa ja lempipaikka näyttäisi olevan, noh, mikäs muukaan kuin pehmoinen sänky. Vaikka Rodik saa elää Olgan kotona, sisäsiisteysharjoittelut täytyy todennäköisesti aloittaa nollasta. Suurta eläinlaumaa yksin hoitavalla vanhalla Olgalla ei yksinkertaisesti ole resursseja systemaattiseen sisäsiisteysharjoitteluun. Kaulapanta ja hihna lienevät Rodikille myös tuntemattomia eikä poika ole ainakaan Olgalla asuessaan tottunut yksin olemiseen ilman lajitovereita. Monenmoista uutta harjoiteltavaa on siis luvassa.

Rodikista kasvaa aikuisena keskikokoinen tai isohko sellainen. Jalat pojalla on nyt jo melko vantterat ja pitkät, samoin tassujen koko on kiitettävä.

Viipurin koirat - Rodik 3.1. & 16.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.