Urmas

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen-suurehko
Syntymäaika: 2006

27.7.2017
Urmas sai muuttaa Vihtiin kotihoitoon.

Urmas alkaa olla jo vanhan herran iässä, ja siksi se sai mahdollisuuden muuttaa Suomeen viettämään turvallisia eläkepäiviä. Ihan kiikkustuolissa Urmaksen päivät eivät kuitenkaan kulu, sillä silmäkulmassa on edelleen pilkettä ja paljon kokeneessa kehossa energiaa. Urmas siis kaipaa lenkille sekä ihmisten ja toisten koirien - mieluiten tyttöjen - seuraan. 

Urmaksen yhteyshenkilönä toimii Maija.

4.10.2016
Komealla Urmaksella olisi varmasti tarina kerrottavanaan, jos se vain osaisi puhua. Urmas haettiin syksyllä alkoholistin luota Irinan tarhalle.

Tarhan laidalla pienestä ulkona olevasta häkistä katselee uteliaana jo vähän iäkkäämpi silmäpari. Myös sitä elämän nurjaa puolta nähnyt silmäpari. Urmas ei ole enää mikään nuorukainen vaan jo vanhempi, ehkäpä noin 10-vuotias herra. Tarhanpitäjä Irina kertoo, että Urmas haettiin pois alkoholisti-omistajaltaan, joka ei enää koirasta kyennyt huolehtimaan.

Urmas vastaanottaa vieraat suurella ilolla ja toivottaa heidät sydämellisesti tervetulleiksi pieneen yksiöönsä. Rapsuta sieltä, rapsuta täältä. Urmas parkkeeraa itsensä tiiviisti rapsuttelijan kylkeen kiinni ja nauttii selvästi ihmisen kosketuksesta ja läheisyydestä. Lähempi tarkastelu paljastaa, että Urmaksen naamasta löytyy arpi jos toinenkin. Elämä ei aina ole kohdellut hyvin.

Urmas jakaa häkkinsä aran tyttökoiran kanssa ja näyttäisi tulevan sen kanssa hyvin juttuun. Häkin edustalla on kiinni ketjussa aikuinen isohko uroskoira, jonka kanssa naapurisopu ei ole parhaimmasta päästä. Urmaksella voi olla jo vanhuuden tuomia kolotuksia, tarhalle joutuminen on varmasti aiheuttanut sille stressiä eikä omasta rauhasta ole tietoakaan. Rankka paikka kelle vaan koiralle.

Emme tiedä onko Urmas elänyt sisätiloissa koskaan. Todennäköisempää on, että viime kuukaudet tai jopa vuodet on vietetty suurimmaksi osaksi ulkosalla. Urmas hakeutuu itse aivan vieraaseen ihmiseen kiinni rapsuteltavaksi, joten luultavasti se on kuitenkin saanut hyvää kohtelua ihmisiltä aiemmassa elämässään. Narttukoiran kanssa elo näyttää sujuvan, mutta Urmas on varmasti tottunut pärjäämään elämässä ja pitämään puoliaan muilta koirilta. Varminta olisikin, ettei Urmaksen tulevassa kodissa olisi toista uroskoiraa.

Urmas pääsi kokeilemaan myös hihnassa kävelyä eikä se tainnut olla pojalle mikään ihan uusi juttu. Ohi ajavat autot saivat mennä menojaan eikä Urmas reagoinut pihoilla haukkuviin koiriin tai vapaana vähän matkan päässä jolkotteleviin kulkureihinkaan. Puhtia riitti varsinkin lenkin alkupätkällä, mutta se ei ole ihme kun joutuu pienessä häkissä päivästä toiseen elämään.

Vaikka takana on jo useampi vuosi elettyä elämää, toivoisi Urmas kovasti että jossain odottaisi sitäkin vielä sopiva eläkekoti. Hyviä, elämisen arvoisia vuosia kun voi olla vielä jäljellä - ja ne Urmas haluaisi viettää mieluiten rakastavassa kodissa ankean koiratarhan sijaan.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.